23 Ağustos 2022 Salı

NATO Türkiye dostu Darya'yı şehit etti

Son günlerde Kırım'da yapılan sabotajlar konusu Rusya Devlet TV Kanalı Zvezda'da tartışılırken bir konuşmacı suçlunun Bozkurtlar isimli bir gurup olduğunu öne sürüyor.

Darya Dugina hemen müdahale ediyor:

"Bozkurtlar milliyetçi bir hareket. Kırım'da öyle bir sabotaj gurubu yok. Ama Ukrayna'da ABD kontrolündeki Gülenciler var. Gülen'in kitapları ön cephedeki Ukraynalı askerlerde çıktı. Sabotaj için de kullanılabilirler. Bunlar tamamen Erdoğan karşıtı."

42 saniye süreli video kaydı


+++

Türkiye dostu Darya Dugina, bu konuşmayı yaptıktan bir ay kadar sonra, 21 Ağustos günü arabasına konulan bir bomba ile şehit edildi.


+++
Dugin ailesi, Vatan Partisi’nin de eşsiz dostlarıdır. Vatan Partisi ve Türk milleti Darya Dugina’yı unutmayacak. Darya Dugina’nın adı, Türkiye Rusya dostluğunun sarsılmaz geleceğinde ve insancıl, kamucu, paylaşmacı yeni dünyanın burçlarında, en seçkin yerini alacaktır.



+++
Babası Aleksandr Dugin son anda arabaya binmekten vazgeçmişti.



+++
Sevgili dostumuz Alexandr Dugin'e, kızı Darya'nın trajik ölümü sebebiyle içten başsağlığı diliyoruz. Rus yetkililerin olayı en kısa sürede aydınlatacağına dair inancımız tamdır. Dugin ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyoruz. Ünver Sel Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı

+++















+++

Rus Savunma Bakanlığı yakın çevresinden Emekli Albay İgor Korotçenko:

"Darya Dugina hem medya alanında, hem de Türkiye ve Rusya'nın beyin merkezleri arasında Türk-Rus yakınlaşması için faal çalışıyordu.

Bu suikast, Anglo-Saksonların Türkiye ve Moskova'daki siyasi elitlere bir mesajıdır."

+++

SABAH gazetesinden Melih Altınok, konu ile ilgili görüştüğü Moskova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Perinçek'in sözlerini şöyle aktarıyor:

Darya DUGİNA Cinayetinin faili ABD. "...ABD'yi hiçbir şey, Rusya ile Türkiye işbirliğini savunan Rus milliyetçileri kadar rahatsız etmez. Çünkü Türkiye ve Rusya'nın bölgede beraber olması ABD'nin olmaması anlamına geliyor." Mehmet Perinçek'ten aktaran Melih ALTINOK/Sabah Gazetesi


+++

Mehmet Barlas, SABAH gazetesi:

"Batı cephesi Rusya'ya karşı askeri cephede kaybettikçe terör kartlarını devreye sokuyor. Şimdi gündemde 'Rusya'nın buna misillemesi ne olacak?' sorusu var. Bu misilleme beklentisi ile Rusya'nın yapmadığı fakat Rusya yaptı gibi gösterilen nükleer felaketler de yaşayabiliriz."


1992 doğumlu Darya Dugina (Kocasının soyadı ile Platonova) Moskova Devlet Üniversitesi Felsefe fakültesi mezunu. Antik Yunan felsefesi uzmanı. Ayrıca Fransa'da Michel de Montaigne Üniversitesini de bitirerek Fransız siyasetinde uzmanlaştı. İngilizce ve Fransızcayı akıcı konuşuyordu. Konser verecek kadar iyi flüt ve gitar çalıyordu.

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder