21 Ağustos 2022 Pazar

Perinçek Halk TV'de Şam'a yapacağı ziyareti anlattı

Doğu Perinçek, 19 Ağustos 2022 akşamı Halk TV'de Seda Selek'in sunduğu "Perdenin Önü Arkası" programında Suriye Hükumeti'nin davetlisi olarak Şam'a yapacağı ziyaret hakkında açıklamalarda bulundu.

35 dakika süreli video kaydı


Aydınlık, açıklamayı haberleştirdi:





Açıklamanın tamamı:


Önemli noktaların özeti:

"Birinci gündemimiz Suriye’nin toprakları içerisinde kalan PKK/YPG, DEAŞ gibi etnik bölücü, yobaz Amerika güdümündeki terör örgütlerinin hep birlikte Rusya ve İran’ın da katkılarıyla temizlenmesi ve Türkiye’deki Suriyeli misafirlerimizin kendi vatanlarına, işlerinin başına güvenli bir biçimde dönmelerin sağlanması. 

Zaten Suriye Devleti af da çıkarttı. Yaptığımız görüşmelerde kendi vatandaşlarının dönmelerini istiyorlar ve döndükleri zaman cezai bir yaptırımla karşılaşmayacakları konusunda taahhütlerde bulunuyorlar." 

+++

"Türkiye, Doğu Akdeniz’de kendisine yönelen tehditlere karşı dostlar kazanmak zorunda. Suriye ile Türkiye’nin menfaatleri birleşiyor. Bu da bizim gündemimizde olacak. Bu süreç KKTC’nin tanınmasına kadar gider."


"Niçin 8 ay önce davet ettikleri halde şimdi gidiyorsunuz" 
sorusunu Perinçek şöyle yanıtladı:

"Biz oraya turistik bir geziye gitmiyoruz. 

Geçen sekiz ay içerisinde partimiz Rusya ile iki kez Moskova’da görüşmeler yaptı. Birleşik Rusya Partisi ve Rus Devletinin merkeziyle görüştük. Sayın Ethem Sancak ve Şule Perinçek iki kere Moskova’ya gitti. Yine bu arada İran devleti ile görüşmelerimiz oldu. Çin Komünist Partisi ile çeşitli görüşmelerimiz oldu.

Rus Devleti bu sekiz ayda dört kere İstanbul’a geldi. En yüksek düzeyde görüşmelerimiz oldu. Bütün bu görüşmeler sonunda Soçi Mutabakatında zirveye varan anlaşmalar oldu. Bu anlaşmayla Asya devletleri Türkiye, Suriye, Rusya, Çin, İran, Katar hep birlikte Amerika’yı Suriye’nin kuzeyinden, Fırat’ın doğusundan-batısında kovacaklar. Suriye’nin toprak bütünlüğü sağlanacak. 

“Sonuç itibarıyla biz Suriye’ye bir işi başarmaya gidiyoruz. Türkiye Suriye ilişkilerinin olgunlaştığı bir noktada düzgün müdahaleleri yapmak için gidiyoruz. O bakımda zamanlama siyasetimizde çok önemli. Hücumun bir zamanı vardır. Bu sekiz ay o bakımdan değerlendirildi."

+++

"Dikkat ederseniz Sayın Cumhurbaşkanımızın, Ukrayna dönüşü yaptığı konuşmalarda sekiz ay içerisinde yapılan çalışmalarda hangi ürünleri aldığını ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanı Amerika’yı tehdit olarak ilan etti. Rusya ile birlikte terörü temizleme kararlılığından söz etti. Suriye ile ileri adımlar atılacağını belirtti. Türkiye’nin Atlantik’ten ayrılma süreci bugün bir doruk noktaya gidiyor. Bu süreci de biz Silivri duvarlarını yıkarak Vatan Partisi olarak başlattık.

Bu sürece Vatan Partisi önderlik ediyor. 2014’ten bugüne bakarsanız Vatan Partisi’nin programlarının Türkiye’nin bir bir gündemine geldiğini görürsünüz." 

+++

"Türkiye’nin önemli şahsiyetleri heyetimizde olacak. Ben bu heyetin başkanıyım ama bu heyetimizde Vatan Partili olmayan önemli devlet adamlarımız, şahsiyetlerimiz de olacak. Geçmişte bakanlık, büyükelçilik, generallik yapmış ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde önemli görevler almış kişiler olacak. Bugün aktif görevde olan devlet adamlarını heyetimize almayız. Bu Türkiye hükümetine de saygısızlık olur."

+++


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder