13 Nisan 2014 Pazar

Suriye Devlet Televizyonu Doğu Perinçek söyleşisi yayımladı



14 dakikalık video kaydı:

Söyleşinin özeti:

********
Suriye rejimine karşı savaş halinde olan Türkiye değil, Tayyipistan'dır.

Atatürk Cumhuriyeti’ni, devrimini yıkmak için bizleri içeri attılar. TSK'yı ve İşçi Partisi'ni içeri atmadan, Atatürk Cumhuriyeti'ni yıkamazlardı. Bizleri içeri atmadan, Suriye'ye terör ihraç edemezlerdi. Çünkü biz onların ellerine yapışırdık. Önlerine çıkardık, bunu engellerdik. Suriye halkının ve yöneticilerinin bilmesini istiyorum.

Tayyip Erdoğanlar Suriye’ye saldırı söylemlerinde bulunduğu zaman, cezaevinde beraber yargılandığım pek çok komutana, subaya sordum: "Türkiye adına Tayyipistan Suriye’ye saldıracak olursa sizin kalbiniz nerede?" Herkes şunu söyledi: "Bizim kalbimiz Suriye'nin direnişinde olur."

Çünkü, saldıran kuvvet Türkiye olmayacaktı, Tayyipistan olacaktı. Biz Tayyipistan ile beraber değiliz, Türkiye ile beraberiz. Türkiye ile beraber olan, Suriye ile beraber olur.
Biz ona Türkiye demiyoruz, Tayyipistan diyoruz.Tayyip Erdoğan Türkiye'yi temsil etmiyor. O, Türkiye değil.

********

Suriye’nin kazandığını artık ABD ve Batı ülkeleri de kabul etmek durumundadır. Bundan sonra Suriye ile yapılacak anlaşmada kendi lehlerine bazı ödünler koparmaya çalışıyorlar. Kessep'e yapılan son saldırılar bu yüzden. Suriye benim gördüğüm, hızla toprak bütünlüğünü sağlayacak. İçindeki bölücü, Amerikancı teröristleri temizleyecek. Ben bunu en başından yazdım.

Tayyip Erdoğanlar, Şam’da Emevi Camisi'nde namaz kılamayacak . O, namaz değil. Obama ile, Amerika’nın savaş ağalarıyla, İsrail’le namaz kılabilir misiniz?

Ama biz hep beraber kahraman Beşar Esad, Irak'ın liderleri, Maliki, İranlı kardeşlerimiz ve Türkiye, Sultanahmet Camisi’nde, İstanbul’da hep beraber zafer namazı kılacağız. Bakın bu çok önemli, zafer namazı. Burada ne var: Şii var, Alevi var, Sünni var . Hepimiz Ortadoğuluyuz, hepimiz Müslüman devletlerin parçasıyız. Mezhep ayrılıklarının Amerika tarafından nasıl olumsuz kullanıldığını görüyoruz. Suriye’nin zaferinden sonra Türkiye'nin zaferi gelecek, Türkiye'de bir milli hükümet kurulacak.

********
Suriye uçağının düşürülmesi, Türkiye uçağının düşürülmesidir. Suriye orada Türkiye'yi de kurtaracak olan bir savaşın ön cephesindedir. Suriye halkı hepimiz adına savaşmaktadır. Kessep'teki kahramanlar, arslanlar, Amerika’nın teröristlerine karşı Suriye’nin bütünlüğü için savaşanlar, bizim kardeşlerimizdir ve orası Türkiye’nin ön cephesi. Kessep'deki savaş bizim savaşımız. Bu şekilde bakıyoruz, onun için Suriye’nin uçağının düşürülmesi bizim uçağımızın düşürülmesidir. O uçağı düşürenler bizden olamaz. Türkiye’nin burada hiç bir menfaati yoktur. Bu tamamen Türkiye ile Suriye’yi karşı karşıya getirmek için yapılan bir Amerikan tertibidir. Çünkü Suriye, Türkiye ile Irak, İran, Suriye karşı karşıya gelirse Amerika’nın planları yürüyebilir. Türkiye güneyindeki kardeş komşu ülkeleri Suriye, Irak, İran ile beraber hareket ederse Amerika’nın bütün planları çöker. Bunun için bizi düşman yapmak istiyorlar. Uçağı düşürenler bizi düşman yapmak isteyenlerin etkisiyle, müdahalesiyle bu eylemi yaptılar.
********

Biz Amerika'nın savaş takvimine göre hapise atıldık. ABD Suriye, İran, Irak ve Türkiye'yi; aslında Fas'tan Orta Asya'ya kadar, bütün İslam milletlerinin yaşadığı coğrafyayı hedef alan bir proje yaptı: Büyük Ortadoğu Projesi. Ve bu projeyi hayata geçirmek için 2002 yılı sonunda Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin tepesine oturttu. Demokratik yollarla değil. Amerika, Tayyip Erdoğan'ı atadı.

Bunu yaptıktan sonrada 2003 yılı Mart ayında Irak’a saldırdı, ikinci körfez savaşı gerçekleşti. Daha sonra Suriye’ye yapacağı operasyonların öncesinde Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'deki durumunu kuvvetlendirmek için 2008 yılından itibaren Ergenekon Operasyonu adı altında bizim üzerimize yürüdü. İki kuvvetin üzerine yürüdü. Biri Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye’yi, Kemalist devrimin ordusunu etkisiz hale getirmek ve Türkiye’yi silahlı kuvvetlerden yoksun bırakmak için. İkincisi İşçi Partisi. Bunu da açık açık söylüyorlar.

"Biz Suriye ile İran’la, Irak’la beraber olmayalım. İçeride de buna bağlı olarak Kemalist devrimin kaleleri yıkılsın." Bu operasyon başarıya ulaşamadı. Burada Suriye'nin çok önemli bir rolü var. Suriye devleti ve halkı Beşar Esad'ın önderliğinde kahramanca direndi ve Amerika'nın saldırısını bozguna uğrattı. İkincisi, Türkiye halkı büyük mücadeleler verdi. Silivri kalesinin, zindanının duvarlarına dayandı, barikatları yıktı. Buralarda hep Suriye’ye selam gönderdi. Türkiye halkının yükselen mücadelesinde Suriye ile kardeşlik ve beraberlik çok önemli bir temaydı. Bizi hapisten iki güç kurtardı: Biri Türkiye halkı, ikincisi Suriye'nin direnişi. Çünkü, bu iki güç Amerika'yı Ortadoğu Projesi’nde başarısız kıldı. Başarısız kılınca biz hapisten çıkmış olduk.

********
Bizim suçumuz vatanımızı, cumhuriyetimizi savunmak ve Suriye dostluğu, İran dostluğu, Irak dostluğu. Yani: Mazlum milletlerin yanında yer almak. Başka bir suçumuz yok. Bu suçlamaları açık açık yazmadılar ama iddianamelerin satır araları okunduğunda, bu suçlar var ve mahkemelerde bunlar çok konuşuldu. Böyle bir suçlamayla kimse adil bir yargılama yapamaz. Dava hakikate dayanmadığı için, yargılama da kaçınılmaz olarak tertipler, hileler üzerine kuruldu.
Suriye’de, Amerika ile birlikte Tayyip Erdoğan da bozguna uğradı. 2013 yılının Haziran ve Temmuz ayında on milyonlarca insan ayaklandı. Bu basit bir halk hareketi değil, bir ayaklanmaydı. Burada ABD'nin ve Tayyip Erdoğan'ın sistemi çıkmaza girdi ve devam edemez hale geldi. Ergenekon ve Balyoz tertipleri çökünce Türkiye halkının mücadelesi ve dostlarımız kardeşlerimiz Suriye, Irak ve İran'ın dik duruşu sayesinde biz dışarı çıktık.
********
Türkiye şu anda bir çıkmazdadır. Bu çıkmazdaki sistem Amerika'nın Türkiye’de kurduğu Atlantik sistemidir. Ekonomisi çıkmazdadır, dış politikası çökmüştür, güvenlik politikaları ve her bakımdan bu sistem artık yürüyemez hale gelmiştir. Bir mafya sistemi ve bir orta çağ tarikat sistemi. Atatürk'ün Cumhuriyeti’ni yıkmaya kalktılar, çıkmaza girdiler. Bu seçim, o çıkmazda yapıldı . Kör çıkmazda çözüm bulamazsınız. Ama önümüzdeki kısa dönemde göreceksiniz,Türkiye bu kör çıkmazı büyük bir devrimci atılımla çözecek.
********
Bizim kaderimiz, Türkiye Suriye, İran, Irak hatta Azerbaycan ortaktır. Ya beraber kurtulacağız, ya beraber bölüneceğiz. Önümüzdeki tehdit budur. Ama artık bölünme tehlikesi kalktı. Suriye’nin bütünleşmeye başlaması bölünme projesini yerle bir etti.
********
Suriye'ye düşman olan hükümet, Türkiye'nin başında duramaz. Artık öyle bir yere geldik ki Suriye düşmanları Türkiye’yi yönetemez. Onun için yakın süreçte Türkiye’nin başında kim olursa olsun Suriye ile dostluk kuracak. Bu eğilimin dışında kimse kalamaz. AKP ne kadar Suriye'ye düşman ve Amerikancı olursa olsun, Suriye'yle dostluğun zorunlu olduğu bu sürecin kurallarına ve kanunlarına az çok uymak zorunda.
********

arşiv:
Esad'dan İşçi Partisi'ne 29 Ekim kutlaması    29 Ekim 2013
Esad internette Atatürk posteri paylaştı    19 Ağustos 2013
********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder