14 Nisan 2014 Pazartesi

16 Nisan’da Silivri’ye komutanlarımız için nöbete


Esir komutanlarımızın aileleri tarafından kurulan Vardiya Bizde Platformu’nun her cumartesi düzenlediği Sessiz Çığlık eylemlerinin 81’incisi dün İstanbul Beşiktaş, Ankara Sakarya Caddesi, İzmir ve Antalya’da yapıldı.

Platform, “Kumpasa Son” demek için tüm yurttaşları 16 Nisan Çarşamba günü Silivri Nöbet Çadırı’na çağırdı.

Komutan aileleri, o gece çadır nöbeti tutacaklar.



Nöbet çadırı deyince aklınıza küçük bir çadır gelmesin. Barakalar, çadırlar, odun, mazot ve yiyecek depoları, yatakhaneler, bekçi kulübeleri, jeneratör ve tuvaletlerden oluşan bir yaşam alanı burası.

“Silivri Valisi” olarak tanınan Kamp Komutanı İşçi Partisi MKK Üyesi Hıdır Hokka, 9 Eylül 2011’den beri görev başında.

Beşiktaş’taki eylemde “Neyi, niye, ne kadar bekleyeceğiz” pankartı açıldı. “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı. Teğmen Mehmet Ali Çelebi, kumpaslara karşı ses çıkarmayan sözde aydınları eleştiren bir konuşma yaptı.

Silivri Vatan Nöbeti Çadırı Sorumlusu Hıdır Hokka, Ergenekon tahliyelerinin ardından kendilerine sık sık “Artık çadırlar kalkacak mı” sorusunun yöneltildiğini söyledi.
“Çadır nöbeti, içerdeki bütün yurtseverler çıkana kadar devam edecek. İçerde Türk Ordusu’nun şerefli subaylarından hiç biri kalmayana kadar o çadırlar orada duracaktır” diyen Hıdır Hokka, tüm yurtseverlerin desteğini istedi.

Nöbet çadırlarının aylık masrafı 10 bin liradır. Jeneratör mazotla çalışmakta, çadırlardaki sobalar için odun gerekmekte, araçlar Kamp - Silivri - İstanbul arasında gidip gelmekte, her gün 8 ila 12 arasında değişen nöbetçiler için yemek çıkarılmakta, araziye her ay kira ödenmektedir. Tahliyelerin ardından bir gevşeme olmuş ve destek gözle görünür miktarda azalmıştır. Yurtsever halkımızın yardımını bekliyoruz.

Ankara’daki eylemde ise E. Koramiral Atilla Kezek ve İşçi Partisi Genel Sayman Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin yaptıkları konuşmalarda halkımızı 16 Nisan günü Silivri Vatan Nöbeti Çadırı’na çağırdılar.

İzmir'deki eylemde CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, "Akdeniz'imizi savunacak ordu kalmadı. Tayyip Erdoğan ve ekibi Akdeniz'e kazmayı vurdu. Emperyalizmin uşakları iktidarda, Cumhuriyet'i savunanlar ise içerdedir. Emperyalizmi yine buradan denize dökeceğiz" diye konuştu.
arşiv:


Hasdal'dan gelen komutanları Silivri'de yurtseverler karşıladı  9 Eylül 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder