10 Nisan 2014 Perşembe

Doğu Perinçek ne zaman Atatürkçü oldu


MİT dehlizlerinde pişirilen ve maalesef iyi niyetli Atatürkçülerin de pek araştırmaya gerek görmeden inanıverdikleri yalana göre, Perinçek eskiden Maocu idi, sonra aniden Atatürkçü oluvermişti.

Bu palavraya inanıveren halkımız “Perinçek acaba ne zaman, hangi tarihte Atatürkçü oldu?” diye sormayı akıl edememişti.

Bilgiye ulaşmak için araştırma yapmak yerine piyasaya sürülen yalana inanmayı tercih etmişlerdi.

Halbuki, Perinçek’in yayın organlarını inceleseydiler, günümüzden geriye doğru gittiklerinde, örneğin 1980 yılına ait Aydınlık gazetelerinde şu manşetleri göreceklerdi:

23 Nisan 1980, 19 Mayıs 1980 ve 30 Ağustos 1980 günlü Aydınlık manşetleri:

19 Mayıs 1980 Adana Mitingi. Kürsüde Doğu Perinçek:


Bunları görünce “Demek 1980’den önce Maocu imişler” diye düşünerek biraz daha geri gideceklerdi.

İşte 11 Ağustos 1979 günlü Aydınlık.
Perinçek, ODTÜ'de İstiklal Marşımıza saygısızlık eden sahte solcuları eleştiriyor:


1979 Taksim. Rus Filosu Defol Mitingi

1980 ve 1979 yıllarında da Atatürk var. Acaba 1978 yılında Maocu mu idiler? 1979'da aniden Atatürkçü olmuş olabilirler. Bakalım: 10 Kasım 1978 günlü Aydınlık:


Yine olmadı. 10 sene öncesine gidelim. Belki o zaman Atatürkçü değillerdi????
11 Kasım 1969 günlü Türk Solu dergisinin kapağı:

İç sayfalar:




(Bora Gözen, Aydınlık gurubunun Perinçek’ten sonra ikinci ismi idi. Filistin’de 11 arkadaşı ile birlikte İsrail komandoları tarafından öldürüldüler.)



1 - 10 Kasım 1968 Samsun'dan Ankara'ya 10 gün süren Mustafa Kemal Yürüyüşü. Doğu Perinçek o zaman Dev-Genç Başkanı. Yürüyüşün başını çeken Dev-Genç. Yürüyüş kolunun başında Deniz Gezmiş (bayrağı taşıyan)

Peki, 1968 yılından bu yana 46 yıldır hep Atatürk demiş olduğunu gördüğümüz Perinçek, acaba ne zaman Maocu oldu da ne zaman Maoculuktan vazgeçip Atatürkçü oldu? 47 sene önce mi? 50 sene önce mi? 60 sene önce mi? Kendisi bugün 72 yaşında olduğuna göre..

"Eskiden Maocu idi, günün birinde birdenbire Atatürkçü oluverdi" söylemi bir şehir efsanesidir. Hem 20. hem de 21. Yüzyılın en büyük palavralarından biridir.

Gelecek yazı: Maoculuk adlandırması nereden çıktı?


********

4 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Kemalist astarlı,Maocu olunmaz mıymış? Ya TİİKP gerçeği
    savunması?Kemalizm ermenileri ve Kürtleri katletti yalanları?Ona buna MİT'çi o'cu şu'cu bu'cu demeden önce;ahlak sahibi olun!Ahlak herkese lazım!
    Tayyip'in de Ata'ya Gazi demesi var;Atatürk posterleri önünde kongreleri var;aynı fotolar Özal haininin arşivinde de var.İlk önce MİT ve perinçek ilişkisini;MİT'çi dayığlundan başlayarak yazabilirseniz; gerçekleri konuşmaya başlayabilirsiniz...Sözün özü Eymür'ün raporlarını yayınlayan Perinçek'in ;MİT destekli ORDU darbesi istemesinin miladı 9 Mart Vakasından bu yana değişmemiştir...60 ihtilali sonrası NATO'cı generallerin direktifiyle DPT yalanında işbaşı yaptırılan Yalçın Küçük Mahir Kaynak ilişkisi miladından da başlayabilirsiniz...Ne kadar saptırsanız da;bu millet APO'ya selam yollayan; TSK'nın baskını öncesi 'Kaç' diyen Yalçın Küçük'ün Perinçek'le yoldaşlığını unutmaz.Hele hele 2000'e Doğru ihaneti asla unutturulamaz...Bu bakımdan yayınladığınız her şey;sömürgeci projesi olarak;Perinçek'in Kemalizm'i dönüştürme amacında bir piyon olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir...

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. maoist olarak atatürkü sapına kadar savunuyorum, bana bu özgüveni leninizm, maoizm verdi..
    atatürkü savunmak utanılacak ve sıkılınılacak bir sey degildir.. tam aksine antiemperyalist devrimci ayaklanmanın, başkaldırının ta kendisidir..
    çin ilkokulunda çin tarihiyle birlikte atatürk ve kurtuluş savaşı anlatılır bebelere.. neden acaba???? kara cahiller.. bağımlı, emperyalizmin solcuları sizi..

    YanıtlaSil