19 Ağustos 2013 Pazartesi

Suriye TV Türkçe Yayınında Ergenekon Haberi

Suriye Devlet Televizyonu, Türkçe yayınında, Ergenekon tertibinde 10 yıl 6 ay hapse mahkum olan Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan ile ilgili bir haber yaptı. 18 Ağustos 2013.


Haberde geçen alt yazılar:
"Abdülhamit Erdoğan, basın özgürlüğüne tahammül edemiyor."
"CIA - Fethullah - Erdoğan kirli ortaklığının sonu yaklaşıyor."

2 dakika süreli haberi izlemek için tıklayınız:
veya:


Suriye TV, şu görüşlere yer verdi:

"Uydurulmuş Ergenekon davasında 10,5 yıl hapse mahkum edilen Adnan Türkkan, Amerikan emperyalizmine karşı çıkmasının bedelini ödüyor.

Cezanın arkasındaki tek sebep Adnan Türkkan'ın ülkesindeki emperyalist - bölücü işbirlikçilere karşı verdiği mücadele değil. Türkkan, büyük bir gazetecilik örneği sergileyerek Suriye Cumhurbaşkanı Beşar el-Esad ile röportaj yapmıştı. Türk basınında, Erdoğan'dan korktuğu için Esad'ın adını bile anmayan binlerce gazeteci varken Türkkan'ın bu röportajı yapması, Erdoğan'ı ve efendisi CIA'cıları çok kızdırdı.

Erdoğan'ı Türkiye'de Başbakanlığa CIA'nın getirdiği Ulusal Kanal ve Aydınlık tarafından keşfedilince, Erdoğan, intikamını uyduruk mahkeme kararları ile almaya çalıştı. Ancak Türkiye ve Ortadoğu halklarının gerçek sözcülerinden biri olan Türkkan'ı susturmaya güçleri yetmeyecektir. Suriye Devlet Televizyonu olarak bu anti-emperyalist savaşında Türkkan'a geçmiş olsun diyoruz.

Esad ve sömürgecilik karşıtları kazandıkça, Erdoğan köşeye sıkışıyor. Bugünlerde daha da saldırganlaşan Erdoğan'ın öfkesi, kendisini bitirmek üzere.
Kenan Evren, Pinochet, Mübarek, Bin Ali ve onlar gibileri çöpe atan tarih, Erdoğan'ı da layık olduğu yere gönderecektir."


***********

31 Temmuz 2013

Beşar Esad, yeni açtığı instagram hesabında, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan ve Aydınlık Gazetesi Temsilcisi Fikret Akfırat’ın ziyareti sırasında hediye ettiği Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafını paylaştı…
http://www.ulusalbakis.com/besar-esad-instagramda-hesap-acti-ve-cok-konusulan-fotografi-paylasti.html

***********

3 Nisan 2013
Fikret Akfırat ve Adnan Türkkan, Beşar Esad'a, Akif Şenoğlu'nun deri üzerine kabartma olarak yaptığı Atatürk portresini hediye ettiler.

Portrenin altında Atatürk'ün şu sözleri Arapça olarak yer alıyor:
"Bugün, günün ağardığını nasıl görüyorsam, uzaktan, bütün doğu milletlerinin de uyanışlarını öyle görüyorum.
Bağımsızlık ve özgürlüğüne kavuşacak olan çok kardeş millet vardır.
Sömürgecilik ve emperyalizm yeryüzünden yok olacak, ve yerlerini milletler arasında hiç bir renk, din ve ırk farkı gözetmeyen yeni bir uyum ve işbirliği çağı alacaktır.
Mustafa Kemal Atatürk"

İşte, Beşar Esad'ın instagram hesabında paylaştığı Atatürk portresi bu.

Adnan Türkkan - Beşar Esad

                            Fikret Akfırat - Beşar Esad - Adnan Türkkan (soldan sağa)

 
***********
Aydınlık gazetesinde yayımlanan Adnan Türkkan - Fikret Akfırat - Beşar Esad söyleşisi için bakınız.
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder