6 Ağustos 2012 Pazartesi

Suriye Kürt Bölgesi ABD koruması altında

 
Kuzey Suriye'de bir Kürt oluşumunun ortaya çıkmasından dolayı "Hükümet bunu hesaba katmamıştı" gibi sözlerle AKP Hükümeti'ni eleştiren köşe yazarları ve siyasiler, aslında AKP Hükümeti'nin suçunu örtbas etmektedirler, bilerek veya bilmeyerek.
 
Çünkü, AKP Hükümeti, en başından beri, Esad rejimine yönelik saldırının Kuzey Suriye'de bir Kürt Bölgesi kurmak amaçlı yapıldığını biliyordu.
Tıpkı Saddam'a yönelik saldırının Barzanistan kurulması amaçlı yapılmış olması gibi.
 
********
 
Büyük Ortadoğu Projesi'ni (BOP) anlattık, herkes anladı zannettik.
Bay Kemal ve Bahçeli Bey uzun süre sonra olsa bile Tayyip bey hakkında "BOP Eşbaşkanı" suçlaması yapınca, onların da anladığını zannetmiştik.
Suriye olayları başlayınca ikisinin de Hükümete destek çıkması, BOP hakkında bir şey bilmediklerine veya bilerek Büyük Kürdistan kurulmasına destek verdiklerine işarettir.
 
********
 
BOP, Müslüman ülkelerin sınırlarının ve rejimlerinin değişmesini amaçlamaktadır.
Haritası da yayımlandı, artık çocuklar bile biliyor.
Zaten sınırların değişmesi için rejimlerin değişmesi gerekir.
 
Bu projenin kilit taşı, Türkiye, İran, Irak ve Suriye'den koparılacak toprak parçaları üzerinde bir Büyük Kürdistan kurmaktır.
Amerikalılar bu ülkeye Free (Özgür) Kürdistan diyorlar.
AKP, işte bu Büyük Kürdistan kurma amaçlı Büyük Ortadoğu Projesi'nin Eşbaşkanıdır.
Tayyip Erdoğan, BOP Eşbaşkanı olduğunu defalarca mikrofonlar ve kameralar önünde iftiharla açıklamıştır.
"Bize bir görev verildi, bu görevi yapıyoruz biz" demiştir.
Bunlar ortada iken hala "Hükümet Kuzey Suriye'de bunların olacağını hesaba katmamıştı" demek ya zırcahilliktir, ya da yandaşlık.


 Saddam rejimi yıkılarak Kuzey Irak'ta Barzanistan kuruldu.
Esad rejimi yıkılarak Kuzey Suriye'de PKK devleti kurulması yolunda önemli adımlar atıldı.
Ülkemizde de Atatürk Cumhuriyetinin AKP eliyle içerden yıkılarak Yeni Anayasa ile federasyona geçilmesi için çalışmalar devam ediyor.
İran'a en son sıra gelecek.
 
********
 
ABD'nin Suriye saldırısının hedefi ülkeyi bölmek ve kuzeyde bir Kürt Bölgesi oluşturmaktı.
Bu bölge, Büyük Kürdistan'ın Batı parçası olacaktı.
 
ABD bu amacı bir an önce gerçekleştirmek için, Türk Ordusu'nun Suriye'ye müdahale etmesini istedi.
Abramowitz gibi ABD sözcüleri, askeri liderliği üstlenmeyen Türkiye'yi, daha doğrusu TSK'yı ikna edemeyen Tayyip Bey'i eleştirdiler.
ABD, Fethullahçılar eliyle MİT krizi üzerinden Tayyip Bey'i sıkıştırdı.
Amerika, Fetocu Savcılar eliyle Tayyip Bey'in kulağını çekiyordu.
 
********
 
Ama hava birden değişti. Eskiden Türk Ordusu'nu Suriye üzerine sürmeye kalkışan ABD, şimdi buna karşı çıkıyordu.
Neden?
 
********
 
Plana göre, Türk Ordusu Esad rejimini söküp atacak, ülke 4 parçaya bölünecek, başta BM ve ABD olmak üzere " Uluslararası Toplum" (!) ise "Tamam Esad devrildi, artık Türk Ordusu Suriye'den çıksın" yaygarası yapacak ve bu suretle Kuzey Suriye'de Batı Kürdistan kurulmuş olacaktı.
 
********
 
Fakat şimdi işte Kuzey Suriye'de bir oluşum meydana gelmiş, dolayısıyla artık Türk Ordusu'nun Suriye'ye girmesine gerek kalmamıştı.
Hem Allah korusun, Türk Ordusu'nun aklına "Suriye'ye girmişken buradaki PKK dahil tüm Kürt oluşumlarını ortadan kaldırıvereyim" gibi canice bir fikir gelebilirdi.
 
Bu tehlikeyi önlemek için, Henri Barkey, 30-31 Temmuz 2012 günleri Akşam gazetesinde yayımlanan bir söyleşi yaptı.
Barkey, bu söyleşide "Türkiye, nasıl Irak'taki Kürdistan ile ense tokat anlaşıyorsa, Suriye'deki Kürdistan ile de yaşamaya kendini alıştırsın" ana fikrini işledi.
 
********
 
Bu arada, Türk Milletinin gazını almak için, AKP Hükümeti, Suriye sınırında, Nusaybin'de, tankların da katıldığı bir tatbikat yapmaya başlamıştı.
Bu tatbikat resmi olarak Esad rejimine karşı idi ama el altından millete "Kuzey Suriye'deki PKK oluşumuna karşı yapıldığı" anlatılıyordu.
Gaz almak için yapılıyor bile olsa, Amerika bu tatbikattan huylandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Patrick Ventrel, acilen yaptığı açıklama ile sopa gösterdi:
"Türkiye'nin ulusal güvenlik çıkarlarını anlıyoruz. Ama şu anda durumu daha fazla askerleştirmenin ilerlenecek yol olduğunu düşünmüyoruz"
Tercümesi: "Kuzey Suriye Kürt Bölgesi'ndeki oluşum Amerika'nın koruması altındadır, sakın ha bir askeri harekat falan yapmayasınız"

Bu demeç ile gösterilen sopanın fotoğrafı da 3 gün sonra yayımlandı: Obama, Tayyip Bey ile telefonda görüşürken elinde bir beyzbol sopası tutuyordu.
"BOP Eşbaşkanı olduğunu sakın unutma, senin görevin Büyük Kürdistan kurulması için taşeronluk yapmaya devam etmek. Sopa bende ha."
 
Mesajı alan Amerikancı basın, başta Taraf gaz tenekesi olmak üzere, "Suriye'ye müdahale edelim" yaygaralarını anında terk ederek 180 derece dönüş yaptılar ve "Kuzey Suriye Esad'ın tuzağı, aman tuzağa düşmeyelim"yaygarasına geçtiler.
 
********
 
Mehmet Ali Güller, 30 Temmuz 2012 günlü Aydınlık köşe yazısında durumu özet olarak şöyle açıkladı:
ABD'nin hedefi Türk Ordusu'nu Suriye'ye sokmak değildi. Hedef Suriye'de bir Kürt bölgesi oluşturmaktı.
Türk Ordusu'nu Suriye'ye sokmak, bu hedefi gerçekleştirmek için kullanılması planlanan bir araçtı.
Hedef gerçekleşmiş ise, araca gerek kalmaz.
 
Gösterilen bu sopa üzerine, AKP, "Kuzey Suriye'de PKK'ye izin vermeyiz" şeklindeki açıklamalarından yan çizmeye başladı.
Gaz almak için bile olsa, Amerika, bu türlü sözler duymak istemiyordu.
 
Davutoğlu, Milliyet'ten Fikret Bila'ya yaptığı açıklamada,  AKP'nin "Federal Suriye" için yani Barzanistan benzeri bir "Kuzey Suriye Kürt Federe Bölgesi" için olur verdiğini şu sözlerle açıklıyordu:
"Otururlar kendi geleceklerini tayin ederler. Biz de ona çıkıp "Bu bizim kırmızı çizgimizdir" demeyiz" (31 Temmuz 2012)
 
Tayyip Bey'in Kuzey Suriye için söylediği bütün sözler, "Ne işi var NATO'nun Libya'da?" çıkışı gibi 180 derece tersine dönüvermişti.

AKP, Barzanistan'ı nasıl kabul etti ve Erbil'de konsolosluk açtı ise, Kuzey Suriye Kürt Bölgesi'ni de kabul edecek, hatta belki de Kamışlı'da konsolosluk açacaktır.

Türkiye'deki "Kürt Bölgesi" denen  BDP Belediyelerine Yeni Anayasa ile özerklik verilerek ülkemizde de bir federal Kürt Bölgesi oluşumuna kapı aralaması da aynı proje (BOP) kapsamında AKP'nin görevidir.
 
********
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder