30 Temmuz 2024 Salı

Mavi Vatan'a karşı çıkanlar iktidar olamaz

 

Mavi Vatan, Türkiye'nin Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de ilan ettiği deniz yetki alanlarını (karasuları, kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölge) kapsayan deniz bölgeleridir. 
Toplam alanı 462 bin kilometrekaredir.

+++

27 Kasım 2019'da Türkiye ile Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Anlaşması sayesinde Libya ile Türkiye denizden komşu oldu ve Sevilla Haritası'nı yaparak bizi Akdeniz'de Antalya Körfezi'ne hapsetmek isteyen ABD - AB - İsrail planı çöpe atıldı. (Bakınız: Aşağıdaki harita)

+++

Doğu Akdeniz'de 189 bin km2 Münhasır Ekonomik Bölgemizi (MEB) 41 bin km2 ye düşürerek Yeni Sevr saldırısını başlatan Sevilla Haritası'na karşı Mavi Vatan Kararı 13 Eylül 2020 günü toplanan Vatan Partisi MKK tarafından 9 Madde olarak ilan edildi.

Madde 1:
Şu anda ülkemizin geleceğini belirleyen öncelikli görev, Mavi
Vatanımıza yönelik emperyalist tehdidi alt etmektir.

Madde 2:
Tehdidin esas kaynağı ABD'dir. 

       Beyaz çizgi: Sevilla (Yeni Sevr) Haritası
Kırmızı çizgi: Doğu Akdeniz'deki Mavi Vatan sınırlarımız
Verev taralı bölge: Yeni Sevr ile elimizden alınarak
Yunanistan'a ve Kıbrıs Rumlarına verilmek istenen alan
E ve F noktaları arasındaki çizgi: Libya ile
Türkiye arasındaki (Sevilla Haritası'nı
çöpe atan) deniz sınırı.

Ayrıntılı bilgi için bakınız:
Sevilla (Yeni Sevr) saldırısına karşı Mavi Vatan Kararı 

Amerikancı CHP Yönetici Kadrosu, diğer konularda olduğu gibi Mavi Vatan konusunda da Sevr saldırısının yanında yer aldı. Sinsice Mavi Vatan'a karşı çıktı. 2020 Libya tezkeresine İYİ Parti ve PKK'nın Meclis'teki uzantısı HDP ile red oyu verdi. 
https://www5.tbmm.gov.tr/tutanak/donem27/yil3/ham/b23390oylama.htm

2023 tezkeresine de CHP ve HDP red oyu verdi. 
Askerimizin Libya'da olması anlaşmanın devamının garantisi olacaktı. CHP ve HDP'nin tezkereye karşı çıkmaları Yeni Sevr (Sevilla Haritası) yanında yer aldıklarını gösteriyordu.

+++

27 Temmuz 2024

ABD'nin CHP'ye komiser olarak tayin ettiği eski Vaşington Büyükelçisi Namık Tan, TBMM Kürsüsü'nden PKK ile sınır ötesinde mücadeleye ve Mavi Vatan'a karşı çıktı:

"(Erdoğan) sınır ötesi harekatlarla yetinmedi, denizaşırı maceralara yeltendi. Bir ara tutturduğu Mavi Vatan masalından o da koşulların zorlamasıyla, yani ekonominin iflası kapıya dayanınca neyse ki oldukça çabuk yüz geri etti."

"neyse ki" diyor. Mavi Vatan'dan yüz geri edilmesine (öyle bir şey yok ama) seviniyor.

Video kaydı: 

Washington'un ve Atina'nın CHP müfettişi Namık Tan, sınır ötesi harekatlarımızı ve Mavi Vatan'ı masal diyerek hedef almış.
12 B
Görüntülenme

Öyle bir zırva ki, neresini düzeltelim.

Bir kere Mavi Vatan Erdoğan'ın uydurduğu bir masal değil. Türk Amiralleri (Başta Tümamiral Cihat Yaycı, Tümamiral Cem Gürdeniz ve rahmetli Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, FETÖ'nün Balyoz tertibi ile 18 yıl hüküm giyen Tümamiral Soner Polat gibi) tarafından uluslararası kabuller ışığında çizilen ve Türk Donanması tarafından kabul edilen deniz sınırlarımızdır. Denizlerdeki Misak-ı Millimizdir.

Mavi Vatan, "Denizaşırı Macera" değildir. Denizlerde hakkımız olan bölgedir. O bölgede ABD, AB ve Yunanistan'ın gözü var diye hakkımızdan vaz mı geçelim? Düşmanlarımızın sözcüsü Namık Bey'e göre evet.

İkincisi, Erdoğan'ın "Mavi Vatan masalından yüz geri ettiği" iddiası tam bir palavradır. 
24 Temmuz 2024
Güney Kıbrıs - Girit denizaltı elektrik kablosu kurulumuna ilişkin inceleme yapmak için bölgeye izinsiz gelen geminin Mavi Vatan'a girişini engellemek amacıyla 5 Türk savaş gemisi deniz sınırımıza gönderildi. Demek ki neymiş: Sayın Tan'ın dediği gibi Mavi Vatan'dan yüz geri edilmemiş.
Ayrıntılı bilgi için: 

+++

Mavi Vatan, ABD'ye elçi olanlar için masal olabilir. Ancak Mavi Vatan Türkiye'nin en büyük hakikati ve geleceğidir. Mavi Vatan, rahmetli Genel Başkan Yardımcımız Amiral Soner Polat'ın dediği gibi Türk Milleti için bir bilinç sıçramasıdır.

+++

Namık Tan hakkında ayrıntılı bilgi:
NATO ve ABD adına Türk Ordusu'na fırça çeken adam:
Namık Tan: Amerika'nın CHP içindeki adamı 

+++

Aralık 2023'te Meclis Bütçe Görüşmeleri'nde konuşan Namık Tan, Mavi Vatan için "Bizim icadımız" ifadesini kullanmıştı. Yunanistan yukarıdaki haritadaki taralı alanda hak iddia edince "icat" "macera" olmuyor ama biz kendi hakkımızı koruyunca "icat" "macera" oluyor. Video kaydı:

+++

CHP Dış Politika Başdanışmanı İstanbul Milletvekili eski Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz "Mavi Vatan saldırgan ve yayılmacı bir siyaset" demişti. Buyurun dinleyin:

"Mavi Vatan söylemi zannediyorum AKP iktidarının biraz evvel bahsetmiş olduğum 'dış politikayı askerileştirme' ve biraz daha agresifleştirmesine (saldırganlaştırmasına) yardımcı olan bir söylem idi. 

Mavi Vatan'ın tarifine baktığınız zaman bu aslında egemenlik haklarının ötesinde bir alanı kapsayan ve bu şekilde egemenliğin daha geniş bir alana yayılmasını öngören bir kavram idi. 

Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı da eğer kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman biraz saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız. Bu algı da, zannediyorum, ciddi bir şekilde hem bölge ülkeleri hem de uluslararası toplum tarafından Türkiye'nin politikasında bir saldırganlık olaraktan yorumlandı. 

Burada biz iktidardan çok ciddi bir şekilde ayrılıyoruz. İktidarın son zamanlarda kuvvet kullanma ve kuvvet kullanma tehdidinde bulunma üzerinden kurguladığı bir dış politika anlayışı var. Bunun değişmesi gerektiği kanaatindeyiz.

Video kaydı

Ünal Çeviköz

Çeviköz'e göre PYD bir terör örgütü değil. Türkiye'nin PKK ile mücadelesi de uluslararası standartlara uygun değil. O, S-400 karşıtı katıksız bir ABD savunucusu. Öyle ki, Biden'dan Türkiye için demokrasi talep edebilecek kadar cüretkar.

Çeviköz, Karabağ Savaşı'nda da ABD-Ermenistan tarafında konumlandı. Türkiye'nin Azerbaycan'a yardımının endişe verici olduğunu söyledi. Dedi ki: "Çok kötü haberler geliyor, Suriye'den cihatçılar oraya taşınmış". O zaman Batı basını Türkiye'nin Azerbaycan'ın arkasında meşru bir şekilde olmadığı hakkında bu sözlere dayanarak yaygara yapmıştı.

Kılıçdaroğlu:
"Bu dış politikayı 180 derece değiştiricem. Bu dış politika Türkiye'nin başına belâ. Sayın Davutoğlu'na da söyledim."

+++

Doğu Perinçek "PKK ile işbirliği yapan CHP isterse yüzde 90 oy alsın iktidar olamaz" demişti. Al bir tane daha: "Mavi Vatan'ı hedef alanlar iktidar olamaz"
"Oy alarak yapamayacağınız işler vardır" demiş ve o işleri açıklamıştı. Şimdi oy alarak yapılamayacak bir iş daha çıktı: Mavi Vatan'dan vazgeçmek.

CHP Namık Tan'ı şöyle savundu: "Sözleri cımbızlandı". 
Tan'ı eleştirenler özür dilemeye davet edildi. 
"Mavi Vatan'ı destekliyoruz" denildi. 
Doğal olarak yandaşlar dışında inanan olmadı.

+++

27 Temmuz 2024 Cumartesi

Ülkeyi bölüp devleti yıkmak muhalefet değil düşmanla ittifaktır


Doğu Perinçek'in "PKK ile işbirliği yapan iktidar olamaz" açıklaması üzerine gönderdiği vatsap mesajında Sayın M.B. "Bölünmeye, federasyona, açılıma karşıyım" dedikten sonra "Vatan Partisi muhalefete muhalefet ediyor" demektedir. 

-- Bu iki ifade birbiri ile çelişiyor. Bölünmeye karşı iseniz,
    bölücülük yapan muhalefete muhalefet etmeniz gerekir.

-- Ayrıca burada iki yanlış var.

Birincisi: Vatan Partisi muhalefete ne yaparsa iktidar olamayacağını söylemekte, iktidar olmak için ne yapması gerektiği konusunda yol göstermektedir. Yani muhalefete akıl hocalığı yapmaktadır. Akıl öğretmek muhalefet değildir

İkincisi"Ülkeyi böleceğim, devleti yıkacağım" demek muhalefet değil, düşmanla ittifaktır. Bu durumda ülkemizdeki muhalefete "muhalefet" madalyası takmak doğru değildir. Perinçek, işte bu muhalefete "düşmanla ittifak yapmaktan vazgeç ki iktidara gelebil" demektedir. CHP'yi iki kez ziyaret edip "HDP'den elini çek, Altı Ok temelinde birlikte seçimlere girelim" demiş ancak Bay Kemal bu öneriyi kabul etmemişti.

+++

Sayın M.B. : "Ne oluyor? bir düşünelim. chp hukuksuz tutulan kişiler serbest kalsın.vb (diyor)" demektedir.

Ancak "hukuksuz tutulan" dediği kişiler kimlerdir? Haklarında terör kapsamında mahkumiyet kararı olan ve/veya yargılaması devam eden kişilerdir. Sayın M.B., "muhalefet" dediği terörle işbirliği yapan çevrelerin yaygaralarına aldanmıştır. "Hukuksuz tutulan" bir kişi bile yoktur.
Ayrıntılı bilgi için bakınız:
Demirtaş neden hapiste? NATO tayfasına yanıt 

+++

ABD ve İsrail, BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) kapsamında Türkiye, İran, Irak ve Suriye'den kopartacağı toprak parçaları üzerinde "Büyük Kürdistan" kurmayı amaçlamaktadır.

Bu amaçla Türkiye'de PKK, İran'da PJAK, Irak'ta PÇDK, Suriye'de PYD silahlandırılmaktadır. Bu 4 örgüt de KCK (Kürdistan Topluluklar Birliği) örgütüne bağlıdır. 

+++

PKK ülkemizde sözde yasal partiler kurmuştur. Şu andaki kolu DEM Parti'dir. DEM Parti'nin amacı, Atatürk'ün kurduğu tekçi (üniter, ulusal) devleti içinde özerk bölgeler olan yeni bir devlete dönüştürmek, yani Atatürk'ün kurduğu devleti yıkmaktır. Daha sonra federasyon ve bölünme aşamaları ile bu yeni devlet de yıkılacaktır. Amaçları budur. "Demokratik özerklik", "4 Parçalı Kürdistan" diye bağırmakta, parti programlarına koymakta, "PKK sizi tükürüğü ile boğar" diye tehditler savurmaktadırlar.

Şimdi soralım:  Bu programa sahip olan HDP ve DEM Parti muhalefet partileri midir yoksa düşman kuvvetler midir.

+++

CHP işte bu düşman kuvvetle işbirliği yapıyor. Kayyımlara karşı çıkıyor, Demirtaşların serbest bırakılmasını istiyor, Meclis'te onlarla birlikte sıra kapaklarına vuruyor.

Diyebilirsiniz ki: CHP bölücü değil, düşman kuvvetle seçim işbirliği yapıyor ama Atatürk'ün kurduğu üniter (ulusal, tekçi) devlete sahip çıkıyor.

Böyle değil. CHP de tıpkı PKK ve uzantıları olan HDP, DEM gibi özerklik istiyor. Bay Kemal şöyle bağırmıştı:
"Ben Dersimli Kemal, devrimci Kemal
Avrupa Özerklik Şartı'nı uygulayacağım"

Diyebilirsiniz ki: Bay Kemal'in sözleri CHP'yi bağlamaz.
Genel Başkan'ın sözleri partiyi bağlar ama CHP söz konusu olunca hiç bir CHP'linin sözü CHP'yi bağlamıyor.

Gelelim hiç kimsenin "CHP'yi bağlamaz" diyemeyeceği noktaya: CHP Genel Kurultayı "özerklik" kararı aldı.
Atatürk'ün kurduğu üniter devleti özerk bölgeler kurup ortadan kaldırma kararı CHP'nin resmi çizgisi olarak tescillendi.

"Atatürk'ün Partisi" diye yaygara kopardıkları CHP, Atatürk'ün kurduğu üniter devleti ortadan kaldırma hedefini Kurultay Kararı ile programına aldı. Bu nasıl "Atatürk'ün Partisi"?

Diyebilirsiniz ki: Bay Kemal gitti, Bay Özel geldi. Ancak:
-- Kurultay Kararı yerli yerinde duruyor
-- Bay Özel de başta "Eşit vatandaşlık" olmak üzere aynı
   şeyleri söylüyor. Bay Kemal'den farklı bir şey söylemiyor.

Bu durumda CHP'ye halâ "muhalefet" diyebilir miyiz?

+++

Ak Parti de Açılım Süreci'nde CHP ile aynı görüşteydi. CHP Açılım Süreci'ni destekliyordu. Zaman içinde Ak Parti vazgeçti, PKK ile mücadeleye başladı ama CHP Açılım da Açılım demeye devam ediyor. 

Haziran 2015 seçiminde çoğunluğu sağlayamayan Ak Parti'ye Kasım 2015'de seçimi kazandıran şey, Haziran'dan sonra PKK ile mücadeleye başlaması oldu. CHP bir türlü bu gerçeği, PKK ile mücadelenin oy getirdiğini, düşmanla işbirliği yapanın ise iktidar olamayacağı gerçeğini görmek istemiyor.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu şöyle diyordu 2014'te:

"Açılım sürecine karşı değiliz. Devletin Öcalan'la görüşmeler yaptığını biliyoruz. İtirazımız, sürecin şeffaflıktan uzak yürütülmesinde. Açılım bir barış sürecidir.
CHP'nin Açılım'a katkı çabalarını AKP engelliyor.
Biz, Meclis'i Açılım'ın temel dayanağı haline getirmek istiyoruz.
Kürt sorununun çözümünde CHP'nin temel aktör haline gelmesi gerektiğini düşünüyorum."

Bakınız: 

+++


Kılıçdaroğlu, Kürt Sorunu dediği şeyin ne olduğunu, nasıl çözüleceğini son derece açık ifadelerle ilan etti. Hem de yumruğunu sallayarak, heyecanlı bir şekilde yüksek sesle...
CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda... 5 Eylül 2014

"Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı'nda söylüyorum:
CHP iktidarında Yerel Yönetim Özerklik Şartı'nı mutlaka getireceğiz" 

Video kaydı ve konuşmanın tümünün bant çözümü:

Video kaydı


Ve Kurultay Delegeleri, çılgınlar gibi alkışlıyor ve madde oy birliği ile kabul görüyor. 

Tek bir delege bile "Ne oluyor? Nerelere özerklik vereceğiz? Bu özerk bölgeleri kimler yönetecek? Türk Devleti ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün değil mi? Türkiye üniter bir devlet değil midir? Atatürk dirilse bizi sopa ile kovalamaz mı?" demedi, diyemedi.

Demek ki Kürt sorunu ne imiş: Üniter devletmiş... Atatürk'ün kurduğu devlet Kürt sorunu dedikleri şeyin çözümünün önünde engelmiş. Çünkü Atatürk üniter devlet kurmuş, Kürtlere özerk bölgeler vermemiş...   

+++

2 yıl sonra 35. Olağan Kurultay yine özerklik kararı aldı. Bu kez özerkliğe açılan kapı olarak "Eşit vatandaşlık" tanımı da Kurultay Kararı içine konuldu.
(16 Ocak 2016)

Kurultay kararı ile kabul edilen maddeler:
-- Özerklik: Üniter (tekçi, ulusal) devlete son
-- Eşit vatandaşlık: "Türk Milleti" tanımının Anayasa'dan
                                 çıkarılması


                                   
  18 Ocak 2016
+++

Atatürk:
Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir

1937 Anayasası Madde 88:
Türkiye’de din ve ırk ayırt edilmeksizin vatandaşlık bakımından herkese “Türk” denir.

Bay Kemal:
Türk vatandaşlığı etnik tanım. Yeni Anayasa'da değiştirip "Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşı" yapacağız.

Bu şimdi nasıl Atatürk'ün partisi oluyor?
Video kaydı

+++

CHP böylece 2014 tarihli "Kürt Raporu" ile gündeme getirdiği "özerklik" modelini Kurultay Kararı olarak oy birliği ile kabul ve ilan etmiş oldu. Türkiye'nin koyduğu şerhler kaldırılacak, Avrupa Yerel Yönetim Özerklik Şartı eksiksiz olarak uygulanacaktı.

+++

"Kayyumlara karşıyız. Seçimle gelen seçimle gider" yaygaraları da PKK denetimindeki HDP'li (şimdi DEM'li) Belediyeleri dokunulmaz hale getirmek, devletin denetimine engel olmak, özerkliğe adım atmak içindi.

+++

PKK şefi Cemil Bayık 2015'te BBC’ye şöyle konuşmuştu:

Avrupa’da Yerel Yönetim Şartları var değil mi? Kendi kendini yönetme, demokrasiyi artık merkezden değil, yerelden geliştirme... Kürdistan’da da PKK’nın, KCK’nın geliştirdiği budur. Artık Türk devletinin Kürdistan’da Kürt halkına vereceği bir şey yoktur. Biz kendi valimizi, kendi kaymakamımızı kendimiz tayin etmek istiyoruz. Halkımız bunu seçmeli. Halkımız kendi kendini yönetmeli. Kendi güvenliğini sağlamalı. Avrupa’nın Yerel Yönetim Şartları var, biz bunların olduğu gibi kabul edilmesini istiyoruz.

+++

Ayrıntılı bilgi için bakınız:
Yerel Yönetim Özerklik Şartı 
6'lı Masa - PKK ittifakının özü 

+++

CHP - PKK ittifakı arşivi
:

PKK Silopi'de kaybetti, CHP Kurultayı'nda kazandı 

CHP Kurultayı'ndan özerklik çıktı  

AKP, CHP, HDP (PKK): 
Yeni Anayasa'da Türk Milleti olmayacak 

Bay Kemal: Türk vatandaşlığı etnik tanım 

Büyük koalisyon: AKP-CHP ; küçüğü de CHP - HDP 

Cehennem'in dibi göründü    29-4-2015

"CHP - PKK koalisyonu olabilir" buyurdu Kılıçdaroğlu 

CHP, PKK'ya siper oldu: Kobani'yi kurtaralım 10-10-2014

Asker çuvaldan çıkarsa faili meçhuller, işkenceler olur yine... 

PKK talepleri CHP programı oldu 29 Eylül 2014

F-CHP'nin HDP aşkı alevleniyor 25 Eylül 2014

Cumhuriyet'te ordu düşmanlığı tavan yaptı 19 Eylül 2014

PKK'ye karşı çıkabilecek 110 Milletvekili bulunamadı 

PKK'ye karşı çıkabilecek 110 Milletvekili aranıyor 

CHP'de Açılım ve Özerklik Devri 7 Eylül 2014

Atatürk'ün sosyaldemokrasi ile mücadelesi 6 Eylül 2014

Atatürk ile demokrasi arasında bir seçme yapmak zorunda kalınırsa... 21-8-14

Beş maddede sosyaldemokrasi 20 Ağustos 2014

Nihat Genç Halk TV'den kovuldu 19 Ağustos 2014

ABD'nin 2008 tarihli CHP Raporu: 
"Baykal gitsin Kemal gelsin" 18 Ağustos 2014

PKK'yı yasallaştırma cinayetinin suç ortakları 17 Ağu 2014

Yılmaz Özdil kumpası can damarından vurdu 16 Ağu 2014

Hulki Cevizoğlu, YURT gazetesinden kovuldu 15 Ağu 2014

YURT gazetesinin ekseni kaydı 14 Ağustos 2014

CHP bölücülük yolunda tam gaz 13 Ağustos 2014

+++