12 Temmuz 2024 Cuma

Suriye'den Özgür Özel'e yalanlama: "CHP ile görüşmedik"

Erdoğan ve Esad normalleşme açıklamaları yapıp TSK denetimindeki El Bab ile Suriye Hükumeti'nin denetimindeki bölge arasında sınır kapısı açılınca Amerikancılar feryadı basmış, yobaz guruplar bayraklarımızı parçalamaya, kamyonlarımızı kurşunlayıp yakmaya başlamışlardı.
Bakınız:
Batı destekli irticanın Suriye'de cami duvarına işeme eylemi 

8 Temmuz 2024

Suriye'deki yobazların yanı sıra Türkiye'deki yobaz guruplar da feryadı bastı. "Gazze Dayanışma Platformu"nun çağrısı ile Fatih Camisi önünde toplanıp yürüyüş yapan kalabalık Erdoğan'ın "Sayın Esed" demesine tepki göstererek "SAYIN ESED DEĞİL, BAAS CUNTASI ŞEFİ KATİL ESED" pankartı taşıdı.

Filistin'in, Gazze'nin, HAMAS'ın en büyük destekçisi Esad'a düşmanlık yapmakla aslında İsrail'in yanında Gazze'nin karşısında yer aldıklarını anlamayacak kadar bilinçli veya bilinçsiz ABD güdümündeydiler.

Esad karşıtı teröristlere İsrail'in yardım ettiğini, yaralanan sözde cihatçıların Golan'daki İsrail hastanelerinde tedavi gördüğünü bilmeyecek kadar dünyadan habersizdiler. Gazze feryatları Gazze'ye değil İsrail'e hizmet etmekteydi.


ABD'nin Irak ve Suriye saldırılarının amacının Filistin'in en büyük destekçisi olan bu iki ülkenin İsrail'e karşı duramayacak kadar zayıflatılması olduğunu anlamayacak kadar beyinleri yıkanmıştı.

Esad ve Erdoğan'ın normalleşme açıklamaları üzerine Suriye basınında el sıkışan Türk ve Suriye askerleri, başını yumruklayan ABD (üstte), ağlayan PKK/PYD Şefi Ferhat Abdi Şahin - Kod Adı Mazlum Kobani (solda) ve korkarak kaçan El Kaide / El Nusra / HTŞ lideri Cevlani (sağ üstte) konulu bir çizgi resim yayınlandı.
Bakınız:

(Türkiye - Suriye yakınlaşması) çok yakın. Ne dersiniz?
yazıyor. Hesap adı: Abdülaziz Ressam El-Vatan

+++

İki ülkenin yakınlaşması ve PKK'nın sonunun yaklaşması olasılığı üzerine telaşa kapılan Özgür Özel saçmaladı, bakın neler yaptı:

10 Temmuz 2024

Buyurun okuyalım: En azılı Avrupa Birliği / CHP yandaşı bianet (bağımsız iletişim ağı) yazdı:

CHP: Şam, görüşme talebimizi kabul etti

Erdoğan’ın Esad’a yaptığı görüşme çağrıları henüz karşılık bulmazken, CHP’den “Şam’la görüşme” açıklaması geldi.

Halk TV yayınına katılan CHP’nin Halkla İlişkiler ve Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, görüşme taleplerine Şam’dan olumlu yanıt geldiğini açıkladı:

“Görüşme niyetine ilişkin, bu konuların çözümüne ilişkin niyet ifadesi karşılık buldu. Bundan sonra sadece şartların olgunlaşması, nerede görüşme yapılacak, hangi tarihte yapılacak bunlar konuşulacak. Biz görüşme talebimizi ilettik, Şam’dan da bu isteğe olumlu cevap geldi. Şartların oluştuğu anda bu görüşme gerçekleşecektir.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 4 Temmuz’da katıldığı bir televizyon programında, “Çok yakın bir süreçte Şam ziyareti olacak. Aksilik çıkmazsa gideceğiz, görüşeceğiz. ” demişti. 


+++

11 Temmuz 2024

Aynı bianet, bir gün sonra Şam'ın yalanlamasını yazdı:

El-Vatan: Şam, Türkiye'den hiçbir siyasi partiyle görüşmedi


Suriye yönetimine yakınlığıyla bilinen gazete, CHP’nin “Şam, görüşme talebimizi kabul etti” açıklamasının doğru olmadığını yazdı. 

+++

Yüce Tanrılar aşkına Sayın Özgür Özel.
Esad ile görüşseniz acaba ne söyleyecektiniz?
"Sayın Esad, Amerika ile anlaşın, Rusya ve İran'ı ülkenizden kovun. İsrail'i de tanıyın artık, İsrail de size işgal ettiği Golan Yaylalarınızı geri versin. Terörist HAMAS'ı da desteklemekten vazgeçin. Türk askeri de Suriye'den çıksın. Menbic, Tel Rifat ve Fırat'ın doğusunda PKK/PYD'nin özerk Kürdistan yönetimi, İdlib'de de HTŞ'nin özerk İslam yönetimi kurmasına izin verin, buna uygun Yeni Anayasa yapın, Türkiye'deki Suriyeliler de geri dönsün."
Bunları mı söyleyecektiniz Esad'a?
Esad bu deli saçmalarını dinlemek için sizi neden kabul etsin?

+++

İşte El-Vatan'ın haberi:

مصادر لـ«الوطن»: لا يوجد تواصل سوري مع أي حزب سياسي تركي

نفى مصدر مطلع في دمشق لـ«الوطن» صحة الأنباء المتداولة حول وجود أي تواصل سوري مع أحزاب تركية موالية أو معارضة.

وجاء نفي المصدر بعد ساعات قليلة من زعم حزب الشعب الجمهوري، أكبر أحزاب المعارضة في تركيا، أنه تلقى رداً إيجابياً على طلب رئيسه أوزغور أوزيل لقاء الرئيس بشار الأسد بدمشق.

Kırmızı yazı: Hizb el-Şaab el-Cumhuri (CHP)

Bordo yazı: Özgür Özil

Şam'daki bilgili bir kaynak, El Vatan'a, Suriyelilerin iktidar yandaşı veya muhalif Türk partileriyle herhangi bir temasının varlığına ilişkin haberleri yalanladı. 

Kaynağın yalanlaması, Türkiye'nin en büyük muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin, başkanı Özgür Özil'in Şam'da Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşme talebine olumlu yanıt aldığını iddia etmesinden birkaç saat sonra geldi. 

+++

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Esad'ın karşılıklı olumlu açıklamalarından sonra Suriyeli devlet görevlileri PKK'nın Suriye'deki ele başı Mazlum Kobani'yi ABD'lilerle birlikte süpürme görselleri paylaşmaya başladı. (Sağ alt köşede)



Çizgi resmi paylaşan Amr (Ömer) Rahmun Suriye Uzlaşı Komitesi Resmî Sözcüsü.

Şöyle yazmış:

SDG (Suriye Demokratik Güçleri = PKK'nın paravan örgütü) Bağdat'ta yapılacak olan Suriye-Türk görüşmesi haberini duyar duymaz, Suriye devleti ile geçişlerin kapatıldığını duyurdu. 

Suriye felaketinin baş sorumlularından olan SDG, Suriye-Türkiye görüşmesinin kendi yasa dışı varlığını sona erdirecek tek unsur olduğunu biliyor. 

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder