8 Mayıs 2024 Çarşamba

Namık Tan: Amerika'nın CHP içindeki adamı

4 Mayıs 2024 Tayyip Erdoğan - Özgür Özel görüşmesine
CHP'li Namık Tan ABD nezaretçisi olarak katıldı.

Doğu Perinçek:
"Onun seçilmesi dikkat çekici.
Namık Tan ABD'ye aşırı bağımlı biri.
Demek ki, görüşmede ABD de bulundu.
Ve ABD denetimi altında bir süreç söz konusu."


TV 100’de Kübra Par'ın sunduğu Karşıt Görüş programı

Kübra Par:
“Namık Tan’ın seçilmiş olması CHP’nin ABD’ye olan yakınlığını gösterir mi göstermez mi” 

Doğu Perinçek:
"Namık Tan Dışişlerimizde ABD’ye aşırı bağımlı şahsiyetlerden biri olarak tanınıyor. Demek ki o görüşmede ABD de bulundu. ABD’nin bulunduğu bir görüşme yaptılar ve buna da CHP’nin sebep olması ayrıca değerlendirilecek bir konudur...
Türkiye'nin ekonomik sorunları, emeklilerin durumu, Namık Tan’ın bu sorunlarla pek bir ilgisi yok. Demek ki ABD’nin ilgisini çekecek veya onun denetimi altında olacak bir süreç söz konusu.

+++

Özgür Özel'in Namık Tan gerekçesi:
"Onu toplantıya iyi not tuttuğu için götürdüm."
Notların hangi makama sunulacağı belli.

Bir de "Eski Cumhurbaşkanı Sezer'e sordum, bana bir eski Büyükelçi götürmemi önerdi. CHP'de ondan başka Büyükelçi Milletvekili yok" diyesiymiş. Yani suç Necdet Sezer'in.

+++

Eski Washington ve Tel Aviv Büyükelçisi olan Namık Tan, ABD Dış İlişkiler Konseyi’nin (CFR) Türkiye şubesi olarak adlandırılan Global İlişkiler Forumu’nun (GİF) üyesi.

Tan İsrail’in İran füzelerini imha ettiği anların görüntülerini paylaşarak F35’leri övdü. “F35’ler dün gece sinek avlar gibi drone ve füze düşürdüler. Birilerinin kulakları ‘biz ne yaptık’ nidalarıyla epey çınlamıştır, herhalde” diye yazarak S-400 aldığımızdan dolayı ABD'nin bizi F-35 programından çıkarmasına gönderme yaptı, S-400 karşıtlığını gösterdi.

Tan geçen hafta Erdoğan’a “Kuvây-i Millîye'yi Hamas ile bir tutmak Cumhuriyet tarihine ihanettir. Şiddetle kınıyorum.” diye çıkışmıştı. 

İsveç’in NATO üyeliği sürecinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda NATO sözcüsü gibi davranmıştı.

+++

Tan, 6 Mayıs 2021’de yetkinreport.com’da Türkiye’nin ABD ile Çin arasında tarafını seçmesi gerektiğini şu cümlelerle anlatmıştı: “Türkiye, pozisyonunu, bir an önce, hiçbir tereddüde yer bırakmayacak şekilde belirlemelidir. Türkiye’nin yeri Batı’dır.” 


Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu
Kasım 2023'te "Montrö'ye uyulsun, Karadeniz'de ABD'yi istemiyoruz. Mayınları kendimiz temizleriz" deyince CHP çılgına dönmüştü. Nasıl olur da NATO'ya posta koyulurdu? Biz NATO üyesi (kölesi) değil miydik? NATO tak deyince şak diye yapmak zorunda değil miydik?

CHP, Milletvekili Eski Diplomat Namık Tan'ı konuşturdu:
"Nasıl komutansın sen, NATO'yu ve Amerika'yı ne hakla Karadeniz'de istemiyorsun? Biz NATO üyesiyiz, bilmiyor musun?" anlamında sözde ayar vermeye çalıştı. 

Burada Namık Tan'ı günah keçisi yapmayalım.
CHP yönetimi boylu boyunca ABD'ye, NATO'ya kayıtsız şartsız biat etmiş durumdadır. 

Ayrıntılı bilgi için bakınız: 
Komutan: “NATO'yu Karadeniz'de istemiyoruz” dedi, 
CHP feryadı bastı




+++


Namık Tan, x (twitter) üzerinden "Pazartesi notu" başlığıyla yayınladığı yazısında:

"Eşit anayasal yurttaşlık" diyerek Anayasa'dan "Türk Milleti" sözcüklerini çıkarma kararlılığını ilan etti.

PKK talimatıyla başlayan, Atatürk heykellerinin yakıldığı, 46 kişinin öldürüldüğü Kobani bahaneli ayaklanma davasını eleştirdi, PKK ayaklanmasına sahip çıktı.

Çin, Rusya, Orta Asya Türk Devletleri, Afrika, Latin Amerika ülkeleri ona göre diktatörlükle yönetiliyordu. Demokrasi Batı'da idi.

"AİHM kararları uygulansın" diyerek PKK ve FETÖ'den mahkum olanların salıverilmesini ve devlet görevinden uzaklaştırılanların geri alınması isteğini yineledi.

"Tek parti ve tek adam rejimine özenenler" diyerek de Atatürk karşıtlığını bir kez daha açığa vurdu. 


+++

Cübbeli Ahmet____⤵️⤵️ 🔴 29 MART 2024: CHP’ye kazandırmak eşittir DEM’e kazandırmaktır. DEM'e kazandırmak, teröre kazandırmaktır. 🔴 8 MAYIS 2024: Özgür Özel bana kartını verdi, bir sorun yaşarsan 'Bana mektup yazabilirsin' dedi. Kucaklaşma iklimine devam..!!!!

Doğu Perinçek'in dediği gibi gerçekten ABD denetiminde bir süreç mi söz konusu?

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder