30 Temmuz 2024 Salı

Mavi Vatan'a karşı çıkanlar iktidar olamaz

 

Mavi Vatan, Türkiye'nin Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de ilan ettiği deniz yetki alanlarını (karasuları, kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölge) kapsayan deniz bölgeleridir. 
Toplam alanı 462 bin kilometrekaredir.

+++

27 Kasım 2019'da Türkiye ile Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Anlaşması sayesinde Libya ile Türkiye denizden komşu oldu ve Sevilla Haritası'nı yaparak bizi Akdeniz'de Antalya Körfezi'ne hapsetmek isteyen ABD - AB - İsrail planı çöpe atıldı. (Bakınız: Aşağıdaki harita)

+++

Doğu Akdeniz'de 189 bin km2 Münhasır Ekonomik Bölgemizi (MEB) 41 bin km2 ye düşürerek Yeni Sevr saldırısını başlatan Sevilla Haritası'na karşı Mavi Vatan Kararı 13 Eylül 2020 günü toplanan Vatan Partisi MKK tarafından 9 Madde olarak ilan edildi.

Madde 1:
Şu anda ülkemizin geleceğini belirleyen öncelikli görev, Mavi
Vatanımıza yönelik emperyalist tehdidi alt etmektir.

Madde 2:
Tehdidin esas kaynağı ABD'dir. 

       Beyaz çizgi: Sevilla (Yeni Sevr) Haritası
Kırmızı çizgi: Doğu Akdeniz'deki Mavi Vatan sınırlarımız
Verev taralı bölge: Yeni Sevr ile elimizden alınarak
Yunanistan'a ve Kıbrıs Rumlarına verilmek istenen alan
E ve F noktaları arasındaki çizgi: Libya ile
Türkiye arasındaki (Sevilla Haritası'nı
çöpe atan) deniz sınırı.

Ayrıntılı bilgi için bakınız:
Sevilla (Yeni Sevr) saldırısına karşı Mavi Vatan Kararı 

Amerikancı CHP Yönetici Kadrosu, diğer konularda olduğu gibi Mavi Vatan konusunda da Sevr saldırısının yanında yer aldı. Sinsice Mavi Vatan'a karşı çıktı. 2020 Libya tezkeresine İYİ Parti ve PKK'nın Meclis'teki uzantısı HDP ile red oyu verdi. 
https://www5.tbmm.gov.tr/tutanak/donem27/yil3/ham/b23390oylama.htm

2023 tezkeresine de CHP ve HDP red oyu verdi. 
Askerimizin Libya'da olması anlaşmanın devamının garantisi olacaktı. CHP ve HDP'nin tezkereye karşı çıkmaları Yeni Sevr (Sevilla Haritası) yanında yer aldıklarını gösteriyordu.

+++

27 Temmuz 2024

ABD'nin CHP'ye komiser olarak tayin ettiği eski Vaşington Büyükelçisi Namık Tan, TBMM Kürsüsü'nden PKK ile sınır ötesinde mücadeleye ve Mavi Vatan'a karşı çıktı:

"(Erdoğan) sınır ötesi harekatlarla yetinmedi, denizaşırı maceralara yeltendi. Bir ara tutturduğu Mavi Vatan masalından o da koşulların zorlamasıyla, yani ekonominin iflası kapıya dayanınca neyse ki oldukça çabuk yüz geri etti."

"neyse ki" diyor. Mavi Vatan'dan yüz geri edilmesine (öyle bir şey yok ama) seviniyor.

Video kaydı: 

Washington'un ve Atina'nın CHP müfettişi Namık Tan, sınır ötesi harekatlarımızı ve Mavi Vatan'ı masal diyerek hedef almış.
12 B
Görüntülenme

Öyle bir zırva ki, neresini düzeltelim.

Bir kere Mavi Vatan Erdoğan'ın uydurduğu bir masal değil. Türk Amiralleri (Başta Tümamiral Cihat Yaycı, Tümamiral Cem Gürdeniz ve rahmetli Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, FETÖ'nün Balyoz tertibi ile 18 yıl hüküm giyen Tümamiral Soner Polat gibi) tarafından uluslararası kabuller ışığında çizilen ve Türk Donanması tarafından kabul edilen deniz sınırlarımızdır. Denizlerdeki Misak-ı Millimizdir.

Mavi Vatan, "Denizaşırı Macera" değildir. Denizlerde hakkımız olan bölgedir. O bölgede ABD, AB ve Yunanistan'ın gözü var diye hakkımızdan vaz mı geçelim? Düşmanlarımızın sözcüsü Namık Bey'e göre evet.

İkincisi, Erdoğan'ın "Mavi Vatan masalından yüz geri ettiği" iddiası tam bir palavradır. 
24 Temmuz 2024
Güney Kıbrıs - Girit denizaltı elektrik kablosu kurulumuna ilişkin inceleme yapmak için bölgeye izinsiz gelen geminin Mavi Vatan'a girişini engellemek amacıyla 5 Türk savaş gemisi deniz sınırımıza gönderildi. Demek ki neymiş: Sayın Tan'ın dediği gibi Mavi Vatan'dan yüz geri edilmemiş.
Ayrıntılı bilgi için: 

+++

Mavi Vatan, ABD'ye elçi olanlar için masal olabilir. Ancak Mavi Vatan Türkiye'nin en büyük hakikati ve geleceğidir. Mavi Vatan, rahmetli Genel Başkan Yardımcımız Amiral Soner Polat'ın dediği gibi Türk Milleti için bir bilinç sıçramasıdır.

+++

Namık Tan hakkında ayrıntılı bilgi:
NATO ve ABD adına Türk Ordusu'na fırça çeken adam:
Namık Tan: Amerika'nın CHP içindeki adamı 

+++

Aralık 2023'te Meclis Bütçe Görüşmeleri'nde konuşan Namık Tan, Mavi Vatan için "Bizim icadımız" ifadesini kullanmıştı. Yunanistan yukarıdaki haritadaki taralı alanda hak iddia edince "icat" "macera" olmuyor ama biz kendi hakkımızı koruyunca "icat" "macera" oluyor. Video kaydı:

+++

CHP Dış Politika Başdanışmanı İstanbul Milletvekili eski Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz "Mavi Vatan saldırgan ve yayılmacı bir siyaset" demişti. Buyurun dinleyin:

"Mavi Vatan söylemi zannediyorum AKP iktidarının biraz evvel bahsetmiş olduğum 'dış politikayı askerileştirme' ve biraz daha agresifleştirmesine (saldırganlaştırmasına) yardımcı olan bir söylem idi. 

Mavi Vatan'ın tarifine baktığınız zaman bu aslında egemenlik haklarının ötesinde bir alanı kapsayan ve bu şekilde egemenliğin daha geniş bir alana yayılmasını öngören bir kavram idi. 

Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı da eğer kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman biraz saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız. Bu algı da, zannediyorum, ciddi bir şekilde hem bölge ülkeleri hem de uluslararası toplum tarafından Türkiye'nin politikasında bir saldırganlık olaraktan yorumlandı. 

Burada biz iktidardan çok ciddi bir şekilde ayrılıyoruz. İktidarın son zamanlarda kuvvet kullanma ve kuvvet kullanma tehdidinde bulunma üzerinden kurguladığı bir dış politika anlayışı var. Bunun değişmesi gerektiği kanaatindeyiz.

Video kaydı

Ünal Çeviköz

Çeviköz'e göre PYD bir terör örgütü değil. Türkiye'nin PKK ile mücadelesi de uluslararası standartlara uygun değil. O, S-400 karşıtı katıksız bir ABD savunucusu. Öyle ki, Biden'dan Türkiye için demokrasi talep edebilecek kadar cüretkar.

Çeviköz, Karabağ Savaşı'nda da ABD-Ermenistan tarafında konumlandı. Türkiye'nin Azerbaycan'a yardımının endişe verici olduğunu söyledi. Dedi ki: "Çok kötü haberler geliyor, Suriye'den cihatçılar oraya taşınmış". O zaman Batı basını Türkiye'nin Azerbaycan'ın arkasında meşru bir şekilde olmadığı hakkında bu sözlere dayanarak yaygara yapmıştı.

Kılıçdaroğlu:
"Bu dış politikayı 180 derece değiştiricem. Bu dış politika Türkiye'nin başına belâ. Sayın Davutoğlu'na da söyledim."

+++

Doğu Perinçek "PKK ile işbirliği yapan CHP isterse yüzde 90 oy alsın iktidar olamaz" demişti. Al bir tane daha: "Mavi Vatan'ı hedef alanlar iktidar olamaz"
"Oy alarak yapamayacağınız işler vardır" demiş ve o işleri açıklamıştı. Şimdi oy alarak yapılamayacak bir iş daha çıktı: Mavi Vatan'dan vazgeçmek.

CHP Namık Tan'ı şöyle savundu: "Sözleri cımbızlandı". 
Tan'ı eleştirenler özür dilemeye davet edildi. 
"Mavi Vatan'ı destekliyoruz" denildi. 
Doğal olarak yandaşlar dışında inanan olmadı.

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder