5 Ocak 2024 Cuma

Demirtaş neden hapiste? NATO tayfasına yanıt


NATO korosu (Bay Kemal, Özgür Özel, İmamoğlu, Meral Akşener ve diğerleri) akıllarına estikçe sorup dururlar: "Demirtaş niçin içerde?". Bilmediklerinden mi? Bal gibi biliyorlar da amaçları PKK seçmenine ve NATO'ya selam çakmak.

Fatih Portakal video kaydı

Meral Akşener video kaydı

Selahattin Demirtaş video kaydı

Bay Kemal, Bay Özel video kaydı


Ataol Behramoğlu da "Demirtaş neden içerde?" korosuna katıldı. Milleti salak yerine koyarak dedi ki:

"Selahattin Demirtaş neden hapiste? Bilen var mı? Öğrenmeye çalıştığınızda karşınıza birbirine karışmış bir sürü suçlama çıkıyor. Yalan dolan. Ne zaman çıkacak, belli değil. İçerideyken babasını kaybetti. Topluma bu acıları yaşatanlara, beni Türklüğümden utandıranlara lanet olsun."

+++

İşte NATO güruhunun bilip de bilmezden geldiği nedenler:
Demirtaş terör suçundan aldığı cezaları çekiyor. Bazı davalarda da tutuklu olarak yargılanıyor. Tutuksuz yargılama kararı çıksa bile salıverilemez çünkü başka davalardan aldığı hapis cezaları dolayısıyla hapis yatıyor

+++

Demirtaş, 7 Mart 2013'te İstanbul'da yapılan Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşmada suçu ve suçluyu övme suçundan dolayı İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı, 7 Eylül 2018'de 4 yıl 8 ay hapis cezası aldı.  İstinaf'tan geçen cezayı Yargıtay onayladı.

+++

Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesinde, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na Muhalefet” suçundan yargılandığı davada 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. İstinaf'tan geçen karar şu anda Yargıtay'da temyizde.  

+++

“Terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Önceki Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ı hedef göstermişti.

+++

Bakırköy 46. Asliye Ceza Mahkemesi "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi, karar İstinaf'tan geçti.

+++

Devam eden 6 - 8 Ekim 2014 Kobani eylemleri davasında açıklanan esasa ilişkin mütalaada:

- "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan 1, 
- aralarında Yasin Börü'nün de bulunduğu 6 kişinin öldürülmesine ilişkin "nitelikli insan öldürme" suçundan 6 

olmak üzere toplam 7 kez ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talep ediliyor.

+++

Kobani ve diğer eylemlerine ait ayrıntılar için bakınız: 

+++

Kobani bahanesiyle ayaklanma provası yapılmış, Atatürk heykelleri ateşe verilmiş, Yasin Börü öldürülmüştü.
Fotoğraflar için bakınız: 




+++

Selahattin Demirtaş, Kobani davası için yaptığı bugünkü savunmasında, Türklerin devlet zoru ile Kürtlerin ana vatanı Kürdistan’ı çaldıklarını söyledi. Demirtaş: -"Ana vatanım olan Kürdistan’ı işgal eden bu devlettir. Anlaşmayı bozan Kürtler değil Türklerdir. Hepimiz bu hataların bedelini ödüyoruz." dedi .

267,4 B
Görüntülenme

Demirtaş: “Ana vatanım olan Kürdistan’ı işgal eden bu devlettir.”
852
Görüntülenme


“Sayın yargıçlar bize neden yargılanıyorsunuz diye sorarsanız size şöyle açıklayayım: Bizim halkımız karnını doyurmak, neslini sürdürmek, hayatta kalmak istiyor. Türkler de bunun için ana vatanım Kürdistan’a bin yıl önce geldi. Ana vatanım olan Kürdistan’ı işgal eden bu devlettir. Anlaşmayı bozan Kürtler değil Türklerdir. Hepimiz bu hataların bedelini ödüyoruz.”

Ülkemi çaldın, vatanımı çaldın. Ülkemin adını bile söyleyemiyorum. Kürdistan diyemiyorsun. Dersen, terörist ilan ediyorlar. Atatürk düşmanı, devlet düşmanı ilan ederim diyor. ”

https://ilkkursun.site/demirtas-ana-vatanim-olan-kurdistan-i-isgal-eden-bu-devlettir

+++
Selahattin Demirtaş: Abime siyaset yaptırmadıkları için dağa gitti. Siyasete inancını kaybedenler dağa gidiyor. Buna sebep olanlar da sizsiniz. Dağa biz göndermiyoruz. Abimi dağa ben göndermedim, PKK de göndermedi, devlet gönderdi.

+++

◾️CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel’in zırt pırt selam gönderdiği, Ekrem İmamoğlu’nun “siyasetini beğendiği” kişi değil mi bu ? ◾️Yazık oldu Atatürkçü CHP’lilere, bu teröristlerin peşine takılıp değerlerinden koptular. Helalleşme ayağına hevalleşenler CHP’yi mahvetti. ◾️Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’ndan daha tehlikeli ama en tehlikeli İmamoğlu, zaman gösterecek
Alıntı
Veryansıntv.com
@veryansintvcom
Demirtaş mahkemede ‘Kürdistan’ı böyle savundu: Ana vatanımı işgal eden bu devlettir

+++

Demirtaş ayrıca demokratik özerkliğin, ana dilde eğitimin HDP parti tüzüğünde olduğunu söyledi: 

"Bir partilimiz çıksa 'demokratik özerkliğe karşıyız, anadilde eğitime karşıyız' dese partimiz onu disipline sevk edip ihraç edebilir. Parti tüzüğünde yazan bir şey çünkü bu."

"Erdoğan'ın çözüm sürecini neden bitirdiğini biz hala bilmiyoruz."

Ayrıntılar için bakınız: 

+++

Buyurun Demirtaş:
NATO tayfasının aldatmaya çalıştığı halkımız, özellikle kendilerini Atatürkçü sayan CHP'li arkadaşlar umarım Demirtaş'ın neden hapiste olduğunu artık anlamışlardır.

Bu arada "1000 yıl önce gelip ana vatanımı işgal ettiler" iddiasını 13. Yüzyılda Marco Polo'nun çizdiği harita ile gözden geçirelim: Haritada Anadolu "Turcomania" (Türkmenistan) olarak gösterilmiş. Kürdistan ise bugünkü İran'ın güneybatısında (günümüzde İran'ın Kürdistan eyaletinin olduğu yerde) gösterilmektedir.

1000 yıl önce Anadolu'da Kürtlerin varlığından söz eden bir kaynak bulunmuyor.


+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder