22 Temmuz 2024 Pazartesi

FLASH TV'de Perinçek: Demlenene Ordu da izin vermez Polis de.


+++
PKK/DEM ile ittifak yapana iktidar yolu kapalı mı?
AK Parti niçin Vatan Partisi'ni Cumhur İttifakı'na almadı?
ÖSO  Komutanları Devlet Bahçeli'yi neden ziyaret etti? 
Türkiye ÖSO'yu gözden çıkardı mı? 
Sığınmacılar Suriye'ye dönecek mi?
15 Temmuz darbesini bir gün önce kim haber verdi?
Doğu Perinçek FLASH TV'de anlattı:
+++

Doğu Perinçek 
FLASH TV'de PARANTEZ programında:
Video kaydı:  3 dakika 40 saniye
O SÖZLER ŞOK YARATTI! CHP %90 OY ALSA DA İKTİDAR OLAMAZ! NE ORDU NE POLİS BUNA İZİN VERMEZ!

3.957
Görüntülenme

(Perinçek "Ordu da, Polis de izin vermez" dedi. 
FLASH TV bu sözleri değişik biçimde Türkçe hatası yaparak verdi.
Aynı cümlede hem "ne" hem de "vermez" gibi 2 olumsuzluk vurgusu olmaz.)

Perinçek:
"Birbirimizi aldatmayalım. (CHP) tamamen onlarla (PKK, DEM) beraber. Mecliste sıra kapaklarını beraber vuruyorlar. Onların belediyelerini koruyor. 1 Mayıs'ta yan yana geliyor. 
Bu, CHP'yi çok kötü bir yere sürükledi."

Atakan Sönmez:
"Ama onlar (CHP) de diyor ki: Biz bu çizgi ile birinci partiyiz"

Perinçek:
"Bakın, iktidar olamaz. İsterse yüzde 90 oy alsın. CHP'nin Ankara'yı ele geçirmesi için (Yunanistan, Suriye ve Irak'taki ABD üslerinin haritasını gösteriyor) şu ABD üslerindeki uçakların, tankların Türkiye'yi işgal etmesi lazım. Yoksa kimse PKK'yı himaye edecek bir iktidarı kabul etmez."

Atakan Sönmez:
"Halk bu yetkiyi verse?"

Perinçek:
"Halk da vermez. Ordu da vermez. Polis de vermez. Millet de vermez. Diyelim insanlar aldanır, oy verir, ekonomi kötüye gidiyor filan derken, ama son tahlilde hiç kimse PKK'nın yandaşı olan, onunla ittifak halinde olan bir partiyi Ankara'nın tepesine oturtmaz. Buna ne ordu razı olur, ne polis razı olur, ne Türk Milleti razı olur. Ama ABD Irak'ı işgal etti, orada kendi iktidarını kurdu, o senaryonun Türkiye'de olma şansı sıfırdır. Onun için CHP aklını başına toplamalıdır. Kibar olmayan ifadelerle söylemek zorundayım. CHP tabanının burada ağırlığını koyması tarihi bir zarurettir."

Atakan Sönmez
"Peki, PKK'ya ve FETÖ'ye tavrı gayet net bir Vatan Partisi var ama Cumhur İttifakı'nın içerisinde değil. Neden?"

Perinçek:
"Almadılar bizi. (Ak Parti'nin) 2023 yılında girdiği (ABD ve NATO'ya yanaşan) çizgiyi demin siz söylediniz. Seçimden önce bu çizgiye girdi. Zaten (Ak Parti) bizi (ittifaka) alsaydı, o çizgiye giremezdi. O hesabı yaptı Tayyip Erdoğan."

Yunus Emre Avcı:
"Zaten (o çizgiye) girmek için sizi almadı."

Perinçek:
"Bizi aldığı an Mehmet Şimşek'i Maliye Bakanı yapamazdı. Batı'ya (yanaşamazdı). Bizimle beraber olduğu zaman nasıl bir çizgi olurdu: Asya'da konumlanmak, yükselen Asya uygarlığının öncü mevzilerine geçmek, Türk Devletleri ile, Çin ile, Rusya ile, Asya ülkeleriyle beraberlik. Milli bir ekonomi. Üretim Devrimi. Bu çizgiye girmesi lazımdı."

+++
Programdan diğer önemli kısa bölümler:
+++

TSK denetimindeki Esad karşıtı ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) Komutanları Devlet Bahçeli'yi neden ziyaret etti? Türkiye ÖSO'yu gözden çıkardı mı? Sığınmacılar Suriye'ye dönecek mi?
Video kaydı: 3 dakika 26 saniye
ÖSO KOMUTANLARI NEDEN BAHÇELİ'Yİ ZİYARET ETTİ! PERİNÇEK KİM İÇİN "FEDA EDİLDİLER DEDİ"
5.537
Görüntülenme

Perinçek:
"ÖSO biliyorsunuz Suriye (Arap) Ordusu'ndan ayrılmış subayların kurduğu bir örgüt. Tabii o Türkiye'nin büyük yanlışı. Şimdi Türkiye'nin elinde kaldı. Onlar da (Erdoğan - Esad normalleşmesi ile) kendilerinin ortada bırakıldığı (korkusuyla) Türkiye aleyhtarı bir takım faaliyetlere geçtiler. Buna bir çözüm üretilebilir. Suriye ile biz de (bu konuyu) konuşuyoruz: ÖSO vatan bütünlüğünü kabul eder, Suriye Ordusu'na katılır (zaten onların içinden de sık sık katılmalar oluyor) veya silahlarını bırakır, af çıkarılır. Ama ÖSO'nun askeri güç olarak korunması geçti artık. Hangi devlet kendi ülkesinde kendisini devirmek için bir silahlı gücü kabul eder? Maalesef feda edildi onlar. iyi de oldu. Feda edildiği şuradan belli: Tayyip Erdoğan'a çok ağır hakaretler..."

Yunus Emre Avcı:
"ÖSO Komutanları Sayın Bahçeli'ye ziyarette bulundular. Bu bir mesaj mıydı?"

Perinçek:
"Tabi onlar da bir çare arıyorlar. Dediğim çözüm sonunda olacaktır: Onlara ceza verilmez, affedilir. Suriye buna hazır. Ama onlar da Suriye içinde ayrı bir silahlı otorite, silahlı güç olmaktan vazgeçerler. Aksi halde onlara karşı silah kullanılır."

Yunus Emre Avcı:
"Bu durumda sığınmacıların iadesi mümkün olur mu?

Perinçek:
"Bu çözümlerin en önemli meyvesi sığınmacıların vatanlarına, evlerine, işlerinin, tarlalarının başına dönmeleri olacak. Onun koşulları yaratılıyor. Suriye ikide bir af çıkartıyor. Yeni aflar da çıkartmaya hazır. Anlaşmada bu da yer alacaktır. Entegre olan 300 - 500 bin gibi bir azınlık isterse Türkiye'de kalabilir. Onların içinde de yoğun Türkmen nüfus var."

+++

15 Temmuz darbesini bir gün önce Hükümete haber verdik
Video kaydı: 5 dakika 41 saniye

Doğu Perinçek: HÜKÜMETE DARBEYİ BİR GÜN ÖNCEDEN HABER ETTİK!

Perinçek:

"Belgeli. Partimize üye olan Generaller bizi bilgilendirdi. Darbeden 2-3 gün önce - tabii o zaman 2-3 gün olduğunu bilmiyoruz - komutanlarımızdan (Hasan) Atilla Uğur da bilgilendirdi O gün Yeni Şafak ile söyleşiye gidiyordu. Ben de ona dedim ki: Komutanım, askeri darbe hazırlandığını onlara söyleyin, ve bu Temmuz sonundaki Yüksek Askeri Şura'dan (YAŞ) önce olacak. Çünkü YAŞ'da (FETÖ'cülere) tasfiyeler olacak. Yeni Şafak da darbenin ertesi günü bu başlıkla çıktı: Atilla Uğur Komutan geldi, darbeyi bize haber verdi. Yani Hükümet'e haber vermiş olduk. Bu bir.

İkincisi: Aleksandr Dugin"
Devamını videodan izleyebilirsiniz.

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi: 


+++

FLASH TV'deki programın tamamı: 1 saat 55 dakika
Video kaydı

+++

arşiv:
CHP niçin iktidar olamaz? Özgür Özel tek tek anlattı 
+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder