22 Kasım 2015 Pazar

Türkmen Dağı Suriye Ordusu'nun denetimine geçti

Suriye Ordusu Türkiye sınırına yaklaştı.
Rus savaş uçaklarının desteklediği Suriye birlikleri 4 gün süren çatışmaların ardından Amerikancı teröristleri süpürerek Bayırbucak Türkmen Bölgesi'ndeki stratejik Türkmen Dağı'nı ele geçirdi. Tayyip Bey'in Fetih Ordusu ve El Nusra büyük kayıp verdi. Zahi Tepesi'ne Suriye bayrağı dikildi.

Aydınlık, 22 Kasım 2015


Dagameşle ve Şems kasabasını önceki gün alan ordu, dün de 15 köyü ele geçirdi. Lazkiye'ye 20 km. uzaklıktaki Gımam (Ghmam) Tepesi önceki hafta ordunun denetimine geçmişti.
Aşağıdaki haritada gül kurusu renkli bölge Suriye Ordusu'nun, yeşil bölge ise ÖSO teröristlerinin denetiminde. Mavi renkle gösterilen Bayırbucak Türkmen bölgesinin büyük kısmı ordunun denetimine geçmiş durumda.

Suriye Ordusu'nun saldırı yönleri

Suriye Ordusu 45 Tepe, Fırınlık, Acısu, Nahmiye, Kastel, Maaf ve Gımam üzerinden Türkmen Dağı'na yürüdü.
Bayırbucak bölgesi tamamen kontrol altına alınınca Kürt Koridoru'nun Akdeniz'e çıkışı önlenmiş olacak. ABD'nin Büyük Kürdistan kurma amaçlı Büyük Ortadoğu Projesi Türkmen Dağı'na gömülmüştür. Geçmiş olsun Mistır Obama.
Ayrıca Cisr el-Şuğur, İdlib ve Halep'e uzanan koridorun başlangıcı ele geçirilmiş ve bu bölgelere harekat için yol açılmış olacak.


Suriyeli Türkmenler Aydınlık'a konuştu.

Suriye Milli Hareket Partisi Genel Başkanı Tarık Sülo Cevizci:
"Karadan ordunun, havadan Rus jetlerinin dövdüğü Türkmen Dağı civarında 20'ye yakın köy var. O köylerde yoğun olmasa da yaşayanlar var. Esas nüfus 4 sene önce Türkiye'ye göç etti. Tespit edebildiğimiz 60'a yakın kişi öldü."

Avukat Ali Öztürkmen:
"Türkmen sivil halkın büyük bölümü ordunun kontrolünde olan bölgede yaşıyor. Diğer yerlerde El Nusra gibi guruplar var. Türkmen Tugayı olarak bahsettiğimiz tugaylar da bu bölgede değil. Burada katliam yapılıyorsa tabii ki tepki gösterelim. Ama Halep'te, Rakka'da Türkmenler katledilirken kimse sokağa çıkmadı, tepki göstermedi. Şimdi ne olduysa herkes "Türkmenler katlediliyor" demeye başladı. bunu da düşünmek lazım."

***
Evet, Halep'te Rakka'da Amerikancı teröristler Türkmenleri katlederken sesleri çıkmıyordu. Irak'ta yüzbinlerce Türkmen yurtlarından sürülürken, Barzani peşmergeleri ABD uçakları eşliğinde Tel Afer ve diğer yerlerde Türkmenleri katlederken Ulusal Kanal dışında kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. Amerika ne yaparsa sineye çekiliyordu.

Amerikan askerleri peşmerge ile birlikte Türkmenleri katlederken, çöllere sürerken Obama maketi yakmak akıllarına gelmeyen Amerikan milliyetçileri, uydurma Uygur haberleri üzerine Mao maketi yakmayı marifet biliyorlardı.

Çinli zannedip Korelilere saldıranlar, şimdi de Rusya yerine Hollanda Konsolosluğunu basıyorlardı. Her zaman Amerika'nın yanında konumlanmışlardı. Değişen bir şey yoktur.

arşiv:
G-20'de teröre karşı muhteşem birlik 19 Kasım 2015
Güvenli Bölge'nin güvenliği kime teslim edilecek 22 Kasım 2015 http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2015/11/guvenli-bolgenin-guvenligi-kime-teslim.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder