7 Kasım 2015 Cumartesi

Başkanlık sistemine gücünüz yetmez

Bir paket program var. Bunun üç bileşeni var
-- Başkanlık sistemi
-- Yeni (Bölücü ve Gerici) Anayasa
-- Özerklik ve federasyon

***
Bu üç bileşen, birbirinin olmazsa olmazı.

***
Çünkü, özerklik ve federasyon uygulamak istiyorsanız, bunu bugünkü parlamenter sistem içinde yapamazsınız. Başkanlık sistemine geçmeniz gerekir. Dolayısıyla, bölünmeye giden yolda basamak olarak özerklik ve federasyon isteyen PKK ve kravatlı temsilcisi HDP, zorunlu olarak başkanlık sistemini kabul edeceklerdir. Seçimlerden önceki "Seni başkan yaptırmayacağız" söylemi bundan dolayı tam bir palavradır, oy alma amacına yönelik kuyruklu bir yalandır. Şimdi çark etmiş olmaları da bunun kanıtıdır. Bakınız:

***
Özerklik ve federasyon uygulamak istiyorsanız, bunu "Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür" diyen bugünkü Anayasa ile yapamazsınız. Herkes Türk ise federasyon olur mu? Özerklik, federasyon hakkı tanımak istediğiniz insanlar Türk olmamalı. Onun için de Anayasa'dan "Türk Milleti" kavramının çıkarılması lazım. Bakınız:

***
Süheyl Batum:
"Başkanlık sistemi bir rejim değişikliğidir ve ülkeyi federasyonlara bölünmeye götürür" Bakınız:

***
Doğu Perinçek:
"Güçleri yetmez. Hiç şansları yok. Meclis'in yetkilerini daraltmaya çalışan bütün girişimler, hep milletimize çarpmış ve iflas etmiştir..
"Başkanlık sistemi, mafya sistemidir. Müttefiki de PKK. Ne olacak? Türkiye mafya sistemine gidecek ve bölünecek. Türkiye bunları kaldırmaz. Bunları oyla, Meclis'te el kaldırarak yapamazsınız."

"Vatan Partisi milletin başına geçecek ve Yeni Anayasa girişimini yerle bir edecek."

Aydınlık, 5 Kasım 2015


arşiv:
AKP, CHP, HDP Yeni Anayasa'da birleşti 5 Kasım 2015
Yeni Anayasa girişimini kesinlikle bozguna uğratacağız 5 Kasım 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder