7 Kasım 2015 Cumartesi

Türkiye'nin beş mecburiyeti

Doğu Perinçek, 1 Kasım seçimlerini değerlendirdiği basın açıklamasında
Türkiye'nin mecburiyetleri konusuna da değindi.

Basın açıklamasının sesli görüntü kaydı için bakınız:
Açıklamanın 8:20 - 15:00 dakikaları arasındaki bant çözümü özetini veriyorum:


Önümüzü anlamak için Türkiye'nin mecburiyetlerini görmemiz lazım.

Birinci mecburiyet: Türkiye, Açılım ile devam edemezdi. Vatan bütünlüğü için mücadelenin başlaması zorunlu idi, ve başladı.

AKP istediği kadar bunu çelmelemeye çalışsın, geçmişte olduğu gibi Açılım vesaire denemelerine girsin, bunlar kesinlikle itibar görmeyecektir.

Vatan Partisi başından beri Açılım'a karşı çıkmıştır. Açılım ile devam edilemeyeceğini ısrarla belirtmiştir. 24 Temmuz'dan sonra Açılım iflas etti ve bitti.
PKK'nin beli kırılmaktadır. Vatan Partisi'nin programının doğru olduğu ispatlanmıştır.


İkinci mecburiyet: PKK'nin arkasında ABD var. "PKK ve PYD benim kara gücüm" diyor
ABD. 30 ton mühimmat ve silahı Suriye'nin kuzeyinde PKK ve PYD'ye teslim ediyor. ABD Özel Kuvvetleri'nden 30 civarında komutan Kuzey Suriye'de PKK kantonlarına yerleşti ve PKK'ye kumanda etmeye başladı. Kime karşı kumanda ediyor? PKK kime karşı savaşıyor? Türkiye'ye karşı savaşıyor. Öyle ise Türkiye, Amerika'ya karşı dik durmak mecburiyetinde. Amerika'yı görmezden gelerek, "ABD müttefikimizdir" diyerek vatan bütünlüğünü korumak artık bundan sonra mümkün değildir. Vatan Partisi bunu yıllardan beri belirtiyor.

Üçüncü mecburiyet: Türkiye'nin komşuları ile hem güvenlik alanında hem de ekonomik alanda işbirliği yapmasıdır. Vatan Partisi bunun için de çalışmalara başladı. Azerbaycan, İran, Irak, Suriye hatta Lübnan ve Mısır'a kadar uzanan bir güvenlik ve işbirliği örgütlenmesini sağlayacak bir Milli Hükumet kurulması zorunludur. Bu doğrultuda Esad ve Ahmedinejad ile görüştüm. Genel başkan Yardımcılarımız da İran ve Mısır'a giderek bu doğrultuda görüşmeler yaptılar. Irak ile de görüşüyoruz. Batı Asya Birliği'ni adım adım inşa ediyoruz. Batı Asya Birliği, bölgede PKK, PYD gibi etnik terör örgütlerini ve yobaz terör örgütlerini temizleyecektir

Dördüncü mecburiyet: Türkiye şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar ülkesi olamaz. Cemaatlar, tarikatlar, tekkeler, zaviyeler Cumhuriyet düşmanı, Ortaçağ kalıntısı örgütlenmelerdir. Cumhuriyet bunları temizleyerek kurulmuştur. Cumhuriyet'in temelinde Aydınlanma var, maraba ve yanaşma olmaktan kurtulmak var, şeyhin müridi, cemaatin mensubu olmaktan kurtulmak var.

Beşinci mecburiyet: İflas eden borçlanma ekonomisinin yerini üretim ekonomisi almalıdır. Vatan Partisi 1980'den bu yana, "Dünya ekonomisi ile bütünleşme" adı altında ülkemizi dünya para merkezlerinin kölesi yapma programlarına karşı çıkmıştır. Bu dilenci ekonomisi ile, ülkemizde sıcak para diktatörlüğü kurulması ile mücadele ettik. Bizi borca batıran bu siyasetlerle devam etmek mümkün değildir. Özetle: Kemal Derviş ekonomisi bitti. CHP o Kemal Derviş'i getirip ekonominin patronu yapmak istiyor. Zaten AKP de Kemal Derviş ekonomisini uyguluyor. AKP ve CHP'nin ekonomi programları ortak.

arşiv:
AKP, CHP, HDP Yeni Anayasa'da birleşti 5 Kasım 2015
Yeni Anayasa girişimini kesinlikle bozguna uğratacağız 5 Kasım 2015
Türkiye'nin düşmanları ile birleşenler halkı kazanamaz 5 Kasım 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder