5 Kasım 2015 Perşembe

Türkiye'nin düşmanları ile birleşenler halkı kazanamaz

Doğu Perinçek, 1 Kasım seçimlerini değerlendirdiği basın açıklamasında muhalefetin PKK ve Fethullah ile birleşmesi konusuna da değindi.

Basın açıklamasının sesli görüntü kaydı için bakınız:
Açıklamanın ilk 8 dakikasının bant çözümü özetini veriyorum:


7 Haziran seçiminden sonra ne oldu? 1 Kasım'dan sonra en önemli soru budur. Ne oldu da AKP oylarını yüzde ona yakın yükseltebildi?

Şu oldu: 24 Temmuz'da TSK, bölücü terör örgütüne karşı son derece başarılı büyük bir harekat başlattı. AKP'nin Açılım politikası bitti, TSK inisiyatifi aldı, PKK'nin belini kıran büyük başarılar kazandı, polis ve korucularımızla birlikte. Olan bu. AKP, bu mücadelenin meyvalarını toplamış oldu. Seçmen vatan savunmasına oy verdi.

Bu meyvaları AKP'nin toplaması tabii olumsuz. Ama Türkiye vatan savaşına girdi, kabuklarını kırıyor, Amerika'nın dayattığı "PKK'ye vuramazsın, onu besleyip büyütecek, Meclis'e sokacaksın" siyasetleri 24 Temmuz'da sona erdi.

Büyük bir tartışma var: CHP, Sözcü, Cumhuriyet gibi gazeteler "Bu vatan savaşı değil, saray savaşı" dediler. Ama, çok önemli bir itirafları vardı, diyorlardı ki. "Bu savaş, Tayyip'in oy toplaması için verilmektedir." Burada bir itiraf var. Demek ki vatan savaşı milleti kazanıyor, vatan savaşı ile oy toplanıyor. O zaman oyları sen niye toplamıyorsun? Niçin sen vatan savaşı mevzisinde yer almıyorsun? Niçin milletin bu en önemli talebine cevap vermiyorsun?

Biz CHP'ye bunu önerdik. "Bugün temel mesele bölücü teröre karşı vatan bütünlüğüdür, bu mücadelenin başına geçelim, iktidar olalım." CHP bu önerimizi kabul etmediği gibi, bozguncu tayfasının yanında yer aldı. Bir elini PKK'ye, bir elini Fethullah terör örgütüne verdi. Ve o bozguncularla birlikte "Bu vatan değil saray savaşıdır, oy için yapılmaktadır" diye cepheden tavır aldı. Bu tavırlar, bu seçimin sonucunu belirlemiştir.


Bu seçimden çıkarılacak en önemli ders şudur:
Düşmanla birleşenler halkı kazanamaz.
Türkiye'nin düşmanları ile birleşenler, bölücülerle el ele verenler, Amerika'ya sırtını dayayanlar, Amerikan ve İngiliz diplomatları ile Abdullah Güllerle ahşap köşklerde buluşup Amerika'nın hükumet projelerinde görev alanlar halkı kazanamaz. (1)

ABD silahlı kuvvetleri ile PKK ve PYD, Suriye sınırımızda Barzanistan denilen Kuzey Irak'tan Akdeniz'e boydan boya bir koridor inşa etmeye çalışıyor. Siz burada Amerika cephesinde yer alırsanız bu milletten hiç bir şey beklemeyin. (2)

Amerika'nın Türkiye'yi bölme planlarında bir görev yüklenirseniz bu milletten hiç bir şey beklemeyin.

Siz, CHP ve MHP'ye sesleniyorum, Fethullah terör örgütü ile kaderinizi birleştirirseniz, Cumhuriyet yargısının karşısına çıkıp örgüte kalkan olursanız, milletten bir şey beklemeye hakkınız yok. Vatansever seçmen size arkasını dönmüştür.

Halk, bölücü terör örgütüne karşı.
Halk, Fethullah terör örgütüne karşı.
Halk Cumhuriyetin, vatanın yanında.
Bunları anlamayanlar her seçimden sonra karamsarlık içine düşeceklerdir.

CHP, HDP, PKK, Fethullah, hep birlikte, bu vatan savaşına "saray savaşı" diyerek bir bozguncu faaliyet yürüttü.
Bu bozguncu faaliyeti seçmen cezalandırmıştır.

Zaten bu bozguncu faaliyet kendi konumunu itiraf ediyor. "Bu, oy için yapılan bir savaş" diyor. Demek ki vatan savaşı ile oy toplanıyor. O zaman sen niye o oyları toplamıyorsun? Sen vatan cephesinde yer al, sen bölücülüğe karşı mücadelede kararlı tavır göster. Oyların nerede olduğunu itiraf ediyorlar ama o oyları kazanma gibi bir tavırları yok.

Dipnotlar:
(1)
(2)

arşiv:
AKP, CHP, HDP Yeni Anayasa'da birleşti 5 Kasım 2015
Yeni Anayasa girişimini kesinlikle bozguna uğratacağız 5 Kasım 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder