22 Temmuz 2014 Salı

Ateşkesi engelleyip Gazze'yi bombalatan Tayyip Bey

İsrail - ABD ortak yapımı olan HAMAS, Müslüman Kardeşler'in Filistin kolu olarak 1987'de kuruldu. Kurucularından bazıları CIA ajanı çıkmıştı. Görevi Filistin hareketini bölmek, Arafat liderliğindeki FKÖ (Filistin Kurtuluş Örgütü) karşıtı bir odak yaratmak, katliamlar yapması için İsrail'e bahane yaratacak sözde eylemler yapmaktı. İsrail'e çatapat atmak, canlı bomba patlatmak gibi...

HAMAS şefi Halid Meşal, Tayyip'in kışkırtması ile Suriye'ye ihanet edip Amerikancı vahşilerle birlik olmuş, Suriye'yi terk edip karargahını Katar'a taşımıştı. Bu ihanetin ayrıntıları için bakınız:

Ancak HAMAS içinde bu ihanete karşı çıkanlar da vardı. Bunların da etkisi ile, Gazze'yi denetimi altında tutan HAMAS, Batı Şeria'daki Filistin Hükümetini kurmuş olan FKÖ (El-Fetih) ile, Gazze ve Batı Şeria'yı tek bir yönetim altında birleştirecek bir "Birlik Hükümeti" kurmak üzere Haziran ayında anlaşma yaptı. Birlik Hükümeti, Birleşmiş Milletler'de devlet olarak tanınmak için çalışmalara başlamak üzereydi. Eylül ayında başlayacak olan BM Genel Kurulu çalışmaları sırasında Çin ve Rusya'nın desteği ile bu çalışmaların başarılı olması bekleniyordu.

Filistinlilerin birleşmesi İsrail'i fena halde endişelendirdi.Bu birliği dinamitlemek için Gazze'ye saldırma ve Meşal'i provoke etme planları yapmaya başladı. Kaçırıldığı söylenen 3 İsrailli gencin ölü bulunması, saldırı için bahaneyi yarattı.

Aydınlık, 21 Temmuz 2014

Mısır Hükümeti, İsrail'in saldırıya hazırlandığını gördü ve saldırıyı önlemek için ateşkes girişimi başlattı. El Fetih ile HAMAS'ın birliği, sadece İsrail'i değil, ABD'yi de, Tayyip Bey'i de rahatsız etmişti. Hariciye Nazırı Davutoğlu, ateşkes girişimine "tek taraflı" diye karşı çıktı. Tayyip Bey "Mısır arabulucu olamaz, ikisi çalıyor ikisi oynuyor" diyerek Mısır'ı İsrail ile işbirliği içinde olmakla suçladı.

Ama, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, "Mısırlı kardeşlerimizin girişimi bizim talebimiz üzerine gerçekleşti" diyerek Tayyip Bey'in etkisini azaltmaya çalıştı.
Kahire'deki ateşkes görüşmelerine Mahmut Abbas, HAMAS liderlerinden Ebu Marzuk, İsrail ve Mısır yetkilileri katıldı.

El Fetih - HAMAS Birlik Hükümeti ve İsrail, Mısır'ın teklif ettiği ateşkes anlaşmasını kabul ettiler.

Bu durum Tayyip Bey'i fena halde öfkelendirdi. 15 Temmuz gece yarısı Tayyip Erdoğan, Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, tam 2,5 saat boyunca Katar Emiri El Tani ile görüştü. El Tani Katar'da bulunan Halid Meşal'e alınan kararı iletti. Meşal de "Ateşkesi tanımıyorum" dedi. Böylece, HAMAS içindeki bölünme daha da derinleşti.

Meşal'in ateşkesi reddetmesi ve kendisine bağlı HAMAS güçlerinin İsrail'e çatapat atmaya devam etmesi üzerine eli ferahlayan İsrail, saldırıyı başlattı.
Tayyip Bey'in ateşkese engel olması, İsrail'in Gazze'yi bombalamasının önündeki engeli kaldırmış oldu.
Gazzelilerin "Recep Tayyip Erdoğan" diye avazları çıktığı kadar bağırıp İsrail askerlerinin ödlerini patlatması bir işe yaramadı. Bombalar düşmeye, insanlar ölmeye başladı.

Hem ateşkesin bozulmasına neden olup bombalatıyor, hem Gazze'yi bombalayan jetlere yakıt gönderiyor, hem Barzani'nin Irak'tan çaldığı petrolleri ucuz fiyattan İsrail'e satıyor, hem de 3 günlük yas ilan ediyor.
Kızı İsrail'i protesto gösterilerine katılıyor, oğlu Rusya'dan İsrail'e gemicikleri ile mal taşıyor.
Bütün bunlardan haberi olmayan aziz milletimiz İsrail'e yalandan verip veriştiren Tayyip'i alkışlıyor, "Gazze, Gazze" diye yırtınıyor.
"Cihat, cihat" diye tepiniyordunuz. İşte size cihat. Elinizi tutan mı var? Gidin Gazze'ye katılın savaşa. Ama yok, bunlar öyle yapmıyor, Esad ile, Maliki ile ve Şii Türkmenlerle savaşmak için 5.000 T.C. vatandaşı IŞİD'e katılıyor. İsrail'e yalandan bağırıp çağırış, Müslümanlara, Türkmen kardeşlerimize kurşun. İşte Tayyip Müslümanlığı böyle.

arşiv:

 Gazzeli'nin kanı Tayyip'in ellerinde   13 Temmuz 2014

HAMAS Şefi Halit Meşal'in ihaneti      11 Ağustos 2013

***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder