8 Temmuz 2014 Salı

Şike aday Ekmel Bey

Şike var. Her şeyden önce şikeyi görelim. 
CHP ve MHP Genel Başkanları, Tayyip'i kazandırmak için şike yaptılar.



Aydınlık, 6 Temmuz 2014


Tayyip'ten kurtulmak isteyen dostlarımız, "Ekmel'e oy verelim, Tayyip'ten kurtulalım" diye çırpınıyorlar. Haklılar. Ben onlara "Ekmel'e oy vermeyin" demiyorum ki.
Onların durumu, tribünlerden tezahürat yapan taraftarların durumuna benziyor. Bilmiyorlar ki takımları şike yapmış, yenilecek. Sen istediğin kadar tribünden bağır.
Şike yapanları görmeyenler (veya görmek istemeyenler) şike yapıldığını açıkladığım için bana kızıyorlar. 

Bu arkadaşlar zannediyorlar ki:
Kemal ve Devlet Beyler Tayyip'in seçilmesini istemiyorlar. Tayyip'in karşısında kim kazanabilir diye kafa yordular, Ekmel'i buldular.

Hayır, gerçek öyle değil.
Tayyip'in seçilmesini isteyen ABD, "Nasıl bir aday önereyim ki, hem CHP'yi bölsün, hem de bir kısım Tayyip karşıtı tepki duyup ona oy vermesin" diye kafa yordu.

ABD'nin bulduğu formül basitti: Bir yobazı aday gösterelim, Aleviler oy vermesin. Böyle bir adaya bir kısım Atatürkçü de oy vermez, sandığa giden kişi sayısı azalınca Tayyip'in oy oranı yükselir.
Bu çok basit bir matematik problemi. Oy verenlerin yarısından bir fazlasının oy verdiği kişi kazanacak. Tayyip için oy verecek olanlar sabit. Çatı adayı için oy verecekler azalırsa, Tayyip'in oy oranı yükselir, ilk turda %50'yi geçer. İşte formül bu. Ekmel de biçilmiş kaftan.
ABD, bu şike adayı CHP ve MHP'ye kabul etttirdi.
Çatı adayı olarak Ekmel Bey açıklandığı gün Tayyip'in zaferi kesinleşti.


Alevi Dernekleri Kemal Bey'i ziyaret ettiler. "Yobaza, bizi yakana oy vermeyiz" dediler. Kemal Bey "Siz bilirsiniz" dedi. Bakınız:
Ergenekon tertibi ile 2 yıl Silivri'de tutuklu kalan Eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı, Aydınlık Gazetesi Yazarı E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, bu şikenin "Balyozdan da büyük kumpas" olduğunu tespit etti. Bakınız:
Süheyl Batum, bu şikenin bir Amerikan projesi olduğunu tespit etti. Bakınız:
ABD planı tuttu, CHP parça parça oldu. PKK adayı Demirtaş'a bile oy verecek duruma geldi CHP seçmeni. Hatta MHP seçmeninin dörtte biri bile sarsıldı. Bakınız:


Gördüğünüz gibi, Tayyip karşıtı cephe, "Balyozdan da büyük" olan bu kumpas sonucunda parçalandı.

Atatürkçü bir aday çıkarmak isteyenler, oyları bölmekle suçlandılar.
Bu "Oyları bölüyorsunuz, Tayyip için çalışıyorsunuz" yaygarası, Tayyip'in seçilmesi için yapılan bir yaygara idi. Daha doğrusu şirretlik.
Bakınız: http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2014/07/oylar-boluyorsunuz-tayyip-icin.html 

Yaygara başarıya ulaştı, Atatürkçü aday için gereken 20 imza toplanamadı. Oyunun ilk perdesi sona erdi.

Şimdi geriye dönüp sakince olayı inceleyebiliriz. 
Eğer 20 imza toplanıp Atatürkçü bir aday çıkarılabilseydi, şimdi Ekmel Bey'e tepki gösterip sandığa gitmeyecek olan kesimler Atatürkçü adaya oy vermek için sandığa koşacaklardı.
Bu durumda, oy kullanan seçmen sayısı artacağı için, Tayyip'in oy oranı azalacaktı. %50'yi bulamayacak olan Tayyip ilk turda seçilme şansını kaybedecekti.

"Oyları bölüyorsunuz, yeni aday çıkarmayın" yaygarası yapanlar, bu seçimin 2 turlu olduğu gerçeğini gözlerden gizliyorlardı.
İlk turda en fazla oyu alan seçimi kazanmış olmuyordu, seçimi kazanmak için %50'yi geçmek gerekiyordu. Bu durumda strateji, Tayyip'in %50'yi bulamaması için çalışmak olmalıydı. Diğer adayların oy oranı önemli değildi.
İlk turda en çok oyu almış olan 2 aday ikinci turda karşılaşacaktı.

Tayyip'in %50'yi bulamaması için de, Tayyip karşıtı olanların firesiz sandığa gitmeleri gerekiyordu. Dördüncü Atatürkçü aday çıkabilseydi, hem Ekmel'e evet diyen hem de Ekmel'e hayır diyen Tayyip karşıtları firesiz sandığa gideceklerdi.
Aynı şeyi defalarca değişik cümlelerle bilerek söylüyorum, çünkü anlaşılmaması için "Oyları bölüyorsunuz" yaygarası koparılan seçimin can damarı bu nokta.

İşte, Tayyip'in ilk turda seçilmesi için bilerek veya bilenlerin yaygarasına kanarak bilmeden "Ekmel'den başka aday çıkarmayın, oyları bölmeyin" yaygarası koparanlar, muratlarına erdiler.
Dördüncü aday için 20 imza toplanamadı ve Tayyip'in ilk turda seçilmesi garantilendi. Kılıçdaroğlu görevini hakkıyla yerine getirdi.

Şimdi oyunun ikinci perdesi açıldı. Dördüncü aday tartışması arkada kaldı. Şimdi yeni bir tablo ile karşı karşıyayız.
Şimdi söz seçmende. İki olasılık var.
1
Ekmel'e tepki duyanlar sandığa gitmeyerek Tayyip'in ilk turda seçilmesine katkıda bulunacaklar, Kemal ve Devlet Beyler derin bir oh çekerek: "Karanlık güçler, İşçi Partisi milleti kandırdı" edebiyatı yapacaklar, suçu devrimcilere atacaklar.
2
Sandığa gidecekler, oy verdikten sonra ellerini ateşe tutacaklar, "Lanet olsun Ekmel'e oy veren bu ele diyecekler", ama oyunu bozacaklar. Hiç olmazsa, Tayyip'in %55'i geçmesini, "Meşru Başkan" olduğunu iddia etmesini önleyecekler.

Her iki halde de ülkemizi karanlık bir dönem bekliyor.

Not: Bütün bu hengamede suçu olmayan tek kişi Ekmel Bey. Piyon olarak seçildi ve iradesi dışında öne sürüldü. Ya Tayyip'i kazandıracak, ya da kazara seçilirse Tayyip'in oyuncağı olacak. Yani ABD'nin her isteğine lebbeyk diyecek.
Bu bir ikilem. Gavurcası dilemma. Doğu Perinçek'in deyişiyle çatal kıskaç. İki yol da değişik kanallardan giderek aynı kapıya çıkıyor.
Veya : Kırk katır mı, kırk satır mı.
Bakınız:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder