5 Temmuz 2014 Cumartesi

Hz. Ekmel'den Bahçeli Bey'e Açılım Darbesi

3 Temmuz 2014 akşamı CNN'de Taha Akyol'un sunduğu "Eğrisi Doğrusu" programında Tekmeledin, CHP ve MHP'den gelen çatı adaylığı teklifini önce kabul etmediğini, ancak daha sonra çok yakın dostları olan AKP kurucuları ve halen AKP'de görev yapan kişilerin "Demokratik bir alternatife gerek var, çatı adaylığını kabul et" demesi üzerine kabul ettiğini açıklamıştı.

2,5 dakikalık video kaydı için tıklayınız:

SÖZCÜ gazetesi, sözkonusu program ile ilgili haberinde bu bölümü sansür etti. Yandaş gazeteler de bu sözleri görmedi.
Bakınız:

***********

Tekmeledin, aynı programda daha sonra AKP'nin "PKK açılımı - çözüm süreci" politikalarını desteklediğini açıkladı.
SÖZCÜ, bu desteği öne çıkardı, hatta bu bölümün video kaydını verdi.

12 dakikalık video kaydı için tıklayınız:

Bu itirafı sonucunda, Ekmel Bey'in diğer konularda olduğu gibi PKK açılımı konusunda da Tayyip Bey ile aynı görüşte olduğu anlaşılmış oldu.
Kayıttan önemli bölümleri veriyorum:

Aydınlık, 5 Temmuz 2014


Taha Akyol Ekmel Bey'e "Çözüm Süreci" ile ilgili görüşlerini soruyor. Ama önce , ne olur ne olmaz, Ekmel Bey belki bilmiyordur, zor durumda kalmasın diye şu açıklamayı yapıyor:
"MİT, PKK ile görüşüyor. İş belli bir noktaya geldi: PKK'nın silah bırakması, buna karşılık siyasi yolun açılması. Ne diyorsunuz?"

***********

Hz. Ekmel'in Bahçeli Bey'i tekmeleyen yanıtı şöyle:

"Çözümden yana olmayan insan, savaştan yana demektir. Barıştan yana olmayan insan, ölümden yana olmalıdır. (Türkçeye bak hizaya gel)
Biz barış istiyoruz, bu yaranın kapanmasını istiyoruz"
(Tekmeledin Efendi, PKK ile mücadeleyi "savaş" olarak niteliyor. Savaş, iki devlet arasındaki silahlı çatışmadır. PKK devlet kurdu da biz mi farkında değiliz? PKK faaliyeti, devlete karşı terörist bir saldırıdır, terörle mücadele savaş kapsamına girmez ve teröristler Cenevre Konvansiyonu hükümlerinden faydalanamazlar. Kazara Ekmel Bey Cumhurbaşkanı olup ta PKK ile mücadeleyi "savaş" olarak adlandırmaya devam ederse, Birleşmiş Milletler'in, Avrupa Birliği'nin soruna karışmasının kapısını açmış olur, Cenevre Konvansiyonu burnumuza dayatılır. Ekmel Bey ne dediğini bilmemekte, Türkiye'yi tekmelemektedir.)

"Bizim burada hatalarımız var, avantajlarımız var, handikaplarımız var.
Hatalarımız şudur: Bu, bizim genlerimize işlemiş, ta Osmanlı zamanından günümüze.Biz birçok meseleyi sopa ile, falaka ile halletmeye çalışıyoruz.
Bu böyle olunca karşımızda insanlar her zaman baş eğmiyor, isyan ediyor. İsyan edince o zaman çarpışma oluyor, çatışma oluyor."
(Haydi bre Bahçeli Bey ve evlerine kapattığı Ülkücüler. İşte adayınız böyle düşünüyor. Kürtleri sopalamışız, falakaya yatırmışız, onlar da baş eğmemişler, dayanamayıp isyan etmişler. Dikkat edin, terör eylemi yapmamışlar, sadece masumane isyan etmişler. İsyan edince de çatışma olmuş. Dikkat edin: Çatışma olmuş. Yani Türk Devleti terörle mücadele etmemiş, çatışma yapmış. Biraz önce "savaş" demişti. O fikrin devamı. Bu sopalama işi biz Türklerin genlerine işlemiş. Ta Osmanlı'dan beri önümüze geleni sopalamışız. Ama işte Kürtler dayanamayıp isyan etmişler. Ey milliyetçiliği kimselere bırakmayan MHP'liler, ey Ülkücüler. Siz de böyle mi düşünüyorsunuz?)

"Biz bir çok meseleyi bu şekilde ele aldık ve 80'den bu yana 30 bine yakın evladımızı kaybettik.
Bunun alternatifi, Çözüm'dür. Ama her ne pahasına olursa olsun veya belirli bir faturalara göre çözüm değil."
(İşte biz meseleyi bu şekilde, yani sopalayarak çözeriz düşüncesiyle ele aldığımız için 30 bine yakın evladımızı kaybetmişiz. Suç bizde yani. PKK pir-ü pak)

"Avantajımız var, 1000 sene bu topraklarda bir arada yaşamışlığımız var.
Biz ne zaman 1. Dünya Savaşı'nın sonunda milli devlet, ulus devlet kurduk, ve o zaman sopalar kullanıldı, o zaman sıkıntı oldu."
Çözüm daha çok insan hakları, daha çok hürriyetler ve Avrupa normlarına riayet etmektir."
(Atatürk milli devleti kurunca, yani Osmanlı'yı yıkınca sopa kullanmaya başlamış. Hani sopa ta Osmanlı'dan bu yana genlerimize işlemişti? Hz. Ekmel iki dakika önce söylediğini unuttu, sopalamayı Atatürk ile başlattı.
Atatürk Kürtleri sopalamaya başlayınca sıkıntı olmuş. Ondan evvel sıkıntı yokmuş. Tekmeledin efendi her gittiği yerde tarih profesörü gibi tarih dersleri vermeye çalışıyor ama, Osmanlı'da da sıkıntı olduğunu bilmiyor. Osmanlı dönemindeki Kürt isyanlarından haberi bile yok ulu tarih aliminin. Atatürk sopalamaya başlamış, 1000 yıldır kardeş kardeş yaşayan Kürtler onun için isyan etmişmiş. Peh!
Ey Bahçeli, ey milliyetçiliği kimselere bırakmayan MHP kodamanları, ey Ülkücü kardeşlerim, sizler de böyle mi düşünüyorsunuz?
Ulu alim diye tanıttığınız Hz. Tekmeledin'in zırcahil olduğuna en iyi delil, aşağıdaki Kürt isyanları listesidir. Demek ki neymiş? Atatürk milli devleti kurup da sopalayınca isyan etmeye başlamamışlar, ta 1806'lara kadar gidiyor isyan tarihçesi..)

Ad
Tarih
Liderler
Bölge


Osmanlı İmparatorluğu
Osmanlı İmparatorluğu


Osmanlı İmparatorluğu
Osmanlı İmparatorluğu


Flag of Persia (1910-1925).svg
Osmanlı İmparatorluğu

Türkiye

Türkiye



Türkiye


Türkiye


Türkiye


Türkiye





Flag of Iraq (1921–1959).svg

Flag of Iraq (1921–1959).svg

TürkiyeMutki,Bitlis



"(Çözüm ile ilgili) bu gibi çalışmalar bir mahremiyet içerisinde, bir ketumiyet içerisinde yürütülecektir. Öyle uluorta yapılmaz.
Fakat belli bir noktadan sonra parlamentoyu dahil etmek lazım. Milli mutabakat sağlanması lazım"
(Sayın Bahçeli Devlet Bey, adayınız, sizin şiddetle karşı çıktığınız AKP-PKK müzakerelerini savunuyor. Buna da bir diyeceğiniz yok mu? Yoksa fikir değiştirdiniz de, şimdi Tekmeledin Bey gibi mi düşünmeye başladınız? Eğer değilse, Tayyip Bey ile hiç bir fikir ayrılığı bulunmayan bu bölücü zat-ı muhteremi ne maksatla başımıza musallat ettiniz?)

"Avrupa Birliği Türkiye'nin hedefidir. Türk Milletinin tarihinde Batı'ya hareketin son durağıdır."
(Tekmeledin Bey'in tarih bilgisi olmadığını yukarıda görmüştük. Bu cümlesinde de görüyoruz ki, tarih bilinci de yok. Türk Milleti tarihte Batı'ya hep egemenliğini götürmek için yöneldi. Batı'nın egemenliği altına girmek için değil. Avrupa Birliği'ne giriş, Batı'nın hakimiyeti altına girmek demektir. Yani Türk Milleti'nin binlerce yıldır Batı'ya hareketinin amacının tam tersi bir amaç. AKP - CHP - MHP - Tekmeledin hep AB taraftarıdır, mandacıdır, bu açıdan yoktur birbirlerinden farkları.)


Dedim ve artık başka şey demek istemiyorum. Midem bulanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder