16 Temmuz 2014 Çarşamba

Tayyip Türkmenleri ölüme terk etti

Sözde şeriatçı IŞİD vahşilerinden kaçan Türkmenleri Çapulcubaşı Barzani kendi denetimindeki şehirlere almayınca çöl ortasında 50 derece kızgın güneş altında aç susuz kalan Türkmenler Tayyip'ten ricacı oldu:
"Türkiye'ye sığınalım, bize kamp yeri sağlayın"

Bir milyon küsur Suriyeliye kapıları açan, kamp, çadır, baraka, yemek içmek sağlayan, hatta çocuklarına okul bile açan Tayyip, Türkmenlerin isteklerine kulaklarını tıkadı.
Türkmenlerin sığınma isteğine Ankara'dan cevap bile gelmedi.

Aydınlık, 16 Temmuz 2014



***********

IŞİD 16 Haziran'da Şii Türkmenlerin ağırlıkta olduğu Telafer'e saldırdı. 100 bin Türkmen şehirden kaçtı, çöl yollarına düştü. Çoğu Barzani denetimindeki Kürt şehri Sincar'a yöneldiler. Ancak Barzani onları şehre sokmadı. Çok azı şehre girebildi. Türkmenler ilçenin güneyindeki Tellilbinit kampına sığındılar.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Telafer 2. Büro sorumlusu Kasım Kara:
“Kamp bir yandan IŞİD tarafından havan topu saldırılarına maruz kalıyor öte yandan peşmergenin kötü muamelesine maruz kalıyor”

Adına sözde kamp denen yerlde açıkta üst üste yaşam savaşı veriyorlar. Çoğunun çadırı bile yok. Bir ay içinde 35 bebek öldü. Doktor yok, ilaç yok, tifo var, tifüs var, sıtma var. Çünkü susuzluk ve pislik var.
Ayrıca, IŞİD, bu kamp denen yerleri havanla vurmaya devam ediyor. Güvenlikleri de yok.

Türkiye sınırına 55 kilometre uzaktalar. Türkmen lider, Türk (!) Dışişleri ile görüştü, "Aman bize kamp yeri". Kızılay yetkilisi Mardin'i önerdi. Dışişleri'nden ne bir ses, ne bir nefes.
1988'de 50 bin, 1991'de 500 bin Kürt mülteciye, son 2 yıldır da 1 milyondan fazla Suriyeli'ye kapılarını açan Tayyip, Türkmenlerin yüzüne kapıları kapattı.
Niçin?
Çünkü 1) Onlar Türkmen; ve, 2) Türkmen oldukları yetmiyormuş gibi, bir de Şii onlar.

Tayyip dedi:
Türkiye Sünni ülke. Siz Şii. Hemi de Türkmen. Olmaz. Haydi başka kapıya.

Halbuki hepsi Şii değil. Sünni Türkmenler de IŞİD'den kaçıyor.

Aydınlık, 16 Temmuz 2014

Tayyip kapıları kapatınca Türkmenler Erbil ve Kerkük üzerinden Necef'e, Şii Arap bölgesine gitmeye başladılar. 50 bin kadar Türkmen Necef'e ulaştı.

***********
Tayyip'in Türkmenleri Sünni- Şii diye ayırması, Türkmenler arasında taraftar bulmadı. Sünni ve Şii Türkmenler Telafer'de IŞİD'e karşı birlikte çarpışıyorlar. Sünni Türkmenlerin IŞİD'e biat etmemesi Tayyip'i çileden çıkardı. Tayyip'in Türk düşmanlığı bu nedenle bir kat daha arttı.

Aydınlık'a açıklama yapan Türkmen aşiret lideri Haydar Ali Çolak:
"Ali Beşşar Halay Bek el-Abbasiyin adlı en büyük Sünni Türkmen aşiretinin liderleri IŞİD'e biat etmeyi redettiler. Bunun üzerine iki taraf arasında kanlı çatışmalar başladı. Türkmenler evlerini terk ederek kaçıyorlar. Boşaltılan evleri IŞİD yağmalıyor."

Mezhep ayrımı kışkırtması oyununa gelmeyen Türkmenler Telafer'i IŞİD'e bırakmadı.

***********




IŞİD, Musul, Selahaddin, Kerkük, Diyala ve Telafer'de camileri, türbeleri ve mezarlıkları bomba, dinamit ve dozerlerle yerle bir etti. Bu marifetlerini internet sitelerinde yayımladı. Buralarda en çok Türkmenler zarar gördü. Katliamdan kurtulmak için göç ettiler.

ITC Telafer 1. Büro sorumlusu Hazım Devlet:
“Telafer’den kaçan Sünni Türkmenler gittikleri yerlerin de IŞİD’in eline geçmesiyle ilçeye geri dönmeye başladı. Fakat Şii mahalleler tamamen boş ve evler yağmalanıyor ve yakılıyor. IŞİD militanları Irak hükümetiyle bağlantısı olan Sünni vatandaşları da tutuklayıp sorguluyor” “Daha önce hükümete muhalefet edip IŞİD’i destekleyenlerin artık tehlikenin fakına varıp hükümetle işbirliği yapıp IŞİD’e karşı savaşması gerekir” diye konuştu.

ITC resmi sözcüsü Ali Mehdi:
"Kerkük’ün etrafından büyük bir Türkmen nüfus kent merkezine sığındı. Kerkük’ün Tazehurmatu ilçesine bağlı Beşir köyü IŞİD kontrolüne geçti, köyde çok sayıda Şii Türkmen katledildi"

ITC Selahaddin İl Başkanı Heytem Muhtaroğlu:
"Biravcılı, Çardaklı ve Karanaz köylerindeki Türkmenler IŞİD’in gelmesiyle Tuzhurmatu’ya sığındılar, herhangi bir insani yardım alamıyorlar. İlçeye bağlı Amirli nahiyesi IŞİD tarafından kuşatılmışken ilçe merkezi de Kerkük gibi Peşmerge kontrolünde ve devlet dairelerine artık bölgesel Kürt yönetimi bayrağı dalgalanıyor”

IŞİD işgalini fırsat bilen Barzani, IŞİD ile eşgüdüm içinde Türkmen kentlerine giriyor. Türkmeneli, IŞİD ile Barzani arasında paylaşılıyor. Bu duruma tepki gösteren Türkmenleri Davutoğlu "Barzani ile işbirliği yapın" diye azarlıyor.

Tayyip destekli IŞİD, Barzani'nin Türkmeneli topraklarına ve petrol kuyularına el koyup bağımsızlık için gereken mali kaynağı yaratması için çalışıyor.

IŞİD saldırısı = Türkmenlere felaket = Barzani'ye bağımsızlık yolunda destek.

***********
arşiv:
Türkmenler sözde kamplarda perişan durumda 15 Temmuz 2014
http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2014/07/turkmenler-sozde-kamplarda-perisan.html
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder