26 Kasım 2012 Pazartesi

"Öcalan'a çiçek verdi" safsatası


Seyit Rıza'ya itibar verme planı CHP Gurubu tarafından red edilince "CHP'yi sahibi eski Maocu olan Aydınlık'ın yönetmesine izin vermem" diyen Bay Kemal'in sinirleri iyice bozuldu.
Çünkü CHP Gurubu Bay Kemal'in değil, Aydınlık'ın istediği şekilde karar almıştı.

Bunun üzerine Bay Kemal:
"Apo'nun önüzde diz çökenler başımıza Atatürkçü kesildi" deyiverdi ve ZAMAN gaz tenekesinin manşetine oturuverdi.
"Eskiden Öcalan'la resim çektirirlerdi, şimdi Kemalist oldular. Apo'ya çiçek verenler, önünde diz çökenler başımıza Atatürkçü kesildi. Millet bunları yemez"



 "Eskiden Maocu idiler, sonradan Kemalist oldular" safsatasının cevabını vermiştim:  ( http://aliserdarbolat.blogspot.com/2012/11/sonradan-kemalist-oldular-eskiden-maocu.html )
Sıra geldi Apo'ya çiçek safsatasına.

Bay Kemal eğer gerçekleri öğrenmek istese idi, danışmanlarına "Perinçek - Apo ilişkisi hakkında rapor hazırlayın" talimatı verirdi
Danışmanlar araştırırken aşağıdaki bilgilere ulaşırlardı.
Ama Bay Kemal'in gerçeği aramak gibi bir niyeti yoktu. CIA'nın, MİT'in önüne koyduğu zırvaları tekrar etmekle görevliydi.


(Resimleri büyütmek için üzerlerine tıklayınız)





Hiç SHP, MHP veya başka bir parti yöneticisini öldürdü mü PKK? Hayır.
Neden daha asker ve polise saldırmadan Perinçek'in partisine saldırdılar? Amaç TİKP'yi "Kürdistan" dedikleri güneydoğudan kovmaktı. Saldırılar arka arkaya gelip de partinin öncü birikimi şehit olmaya başlayınca, TİKP güneydoğudan çekilmek zorunda kaldı.
Peki neden diğer partiler değil de TİKP?
Çünkü, Avrupa Birliği'ne, NATO'ya karşı olan tek parti Perinçek'in partisi idi. Dolayısıyla PKK'nin ülkeyi bölme hedefi üzerinde duran gerçek engel o parti idi. Avrupa Birliği'ne girme amacı taşıyan partiler, er veya geç bölünmeye razı olacaklardı. PKK bunu biliyordu.

Perinçek buna rağmen Öcalan ile görüşmeye gitti. Görüşme tutanakları önce dergide basıldı, sonra kitap olarak yayımlandı. (Öcalan'la Görüşme, Kaynak Yayınları)
Görüşmenin amacı ne idi? Bütün o görüşmenin özeti tek cümledir. Perinçek, Öcalan'a "Amerika ile birlikte olma" demiştir.
Öcalan'ın uzattığı çiçeği almama seçeneği var mıydı? Ziyarete ve iknaya gidiyorsunuz. "Senin çiçeğini almam" derseniz konuşma başlamadan biter.

"İlerde aleyhime kullanırlar, oy alamam" hesabı içinde olmamıştır. Devrimciler böyle hesaplar yapmazlar. Bir görev vardı. Çağrı ve ikna etmeye çalışma görevi. Bağrına taş basarak gitti.
Görüşmenin bazı bölümleri MGK tarafından basılarak güneydoğuda dağıtıldı. Daha fazlasını söylemek gereksiz.
"ABD'nin ve Avrupa'nın peşinden gitmeyin. Bu yoldan bir yere varamazsınız. PKK'yi dağıtın. Türkiye'nin bütünlüğü içinde yer alın telkinlerinde bulundu" (Apo'nun ifadesi, Hürriyet 18 Mart 1999)

"Rüyalarımı bile Türkçe görüyorum" "Eğitimimiz, mahkemelerimiz Türkçe". Öcalan'ın Perinçek'e itiraflarından bazıları.
CHP Gurubunu "Anadilde savunma hakkı" için kapalı toplantıya çağıran Bay Kemal, görüşme tutanaklarını okusun.

Şevki Kulkuloğlu (CHP Kayseri Milletvekili):
"Kendimi bu partide artık yabancı gibi hissediyorum. Teröristler kendi aralarında telsizle Türkçe konuşur. Ailemden iki şehit verdik. Bizi öldürürken Türkçe konuşanlar niçin savunma yaparken Kürtçe konuşmak istiyorlar? Ailemden ikinci şehidin cenazesinde bir esnaf "CHP niye AKP ve BDP gibi PKK'nın dilinden konuşuyor" diye beni susturdu"

Bay Kemal, biraz utanma lütfen.








1 yorum:

  1. Doğu Perinçek renkten renge girmişüstelik televizyonda tartışmayı bilmeyen terbiyessiz bir adamdır. Muhataplarına televizyonda "puşt" diyecek kadar çirkefleşmiş bir kişidir.

    YanıtlaSil