8 Kasım 2012 Perşembe

İşçi sendikaları da 10 Kasım'da Anıt Kabir'de

Aydınlık, 8 Kasım 2012


İşçi Partisi 6 Kasım günü Türk-İş, DİSK başta olmak üzere işçi ve kamu emekçileri sendikalarına bir mektup göndererek 10 Kasım'da Anıtkabir'de Atatürk'te birleşmeye çağırdı.
Mektubun ana teması şu idi:
Cumhuriyet hareketi ile işçi hareketini birleştirelim.

Bu mektup basına açıklandıktan sonra partinin Genel Başkan Yardımcısı ve Sendika Bürosu Başkanı sendikaları ziyaret etmeye başladılar.

Çağrıya olumlu tepkiler gelmeye başladı.

Türk-İş'e bağlı Belediye-İş, Türk Metal, TEKSİF ve Petrol-İş'in Ankara Şubeleri 10 Kasım'da Anıtkabir'de olacaklarını açıkladılar.

Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, 10 Kasım ile ilgili yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet, toplumu kulluktan çağdaşlığa, insan olmaya taşıyan projenin adıdır. Bu projenin mimarı da Atatürk'tür. Onu unutturmaya, eğitim kurumlarında ismini silmeye çalışıyorlar. Tepkimiz buna" dedi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) saat 08'de Tandoğan kapısında toplanacak.
ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) ise Sıhhiye'deki Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra saat 10'da Tandoğan kapısına doğru yürüyecek.

Böylece AKP'nin devlet törenlerini kaldırma kararına karşı güçlü bir yanıt verilmiş olacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre Anıtkabir'de devlet töreni yapılmayacağı gibi, Atatürk Anıtlarında da saygı duruşu ve çelenk koyma törenleri yapılmayacak.
Tüm yurtta 9:05'te yapılan siren çalma ve saygı duruşu uygulaması da yapılmayacak.
Bilumum gericiler böylece düşman olarak gördükleri Atatürk'e saygı gösterme işkencesinden kurtulmuş olacaklar.

Devletten kovulan Atatürk'e halk sahip çıkacak.

10 Kasım'da Anıtkabir'deyiz
+++++++++++++++++++++++
Ali Serdar Bolat   4 Kasım 2012


Ulus’taki bir milyonluk “29 Ekim Büyük Cumhuriyet Buluşması”nı düzenleyen kitle örgütleri şimdi de “10 Kasım” hazırlıklarına başladı

ADD: Anıtkabir'deyiz

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ve Genel Sekreter Yardımcısı Öner Tanık, 40 kitle örgütünün 10 Kasım'da Anıtkabir'de olacaklarını açıkladılar.
TGB: Taarruz dönemindeyiz
Tansel Çölaşan, ADD Genel Kongresi'nde yaptığı konuşmada "Savunma değil taarruz" demişti.
Aynı sözleri TGB Genel Başkanı İlker Yücel Aydınlık'a yaptığı açıklamada tekrarladı: "29 Ekim'de halkımız kararını açıklamıştır. Bu karardan geri dönüş yoktur. Artık savunma döneminde değiliz. Taarruz dönemindeyiz. Bundan sonra Cumhuriyet düşmanları korksun.
öUlus’a gelemeyenler 10 Kasım’a hazırlanıyor

Bu arada, tatilde olduğu için ve çeşitli nedenlerle Ulus’a 1. Meclis’in önüne gelemeyen Ankaralıların şimdiden 10 kasım’da Anıtkabir’e gitmek için hazırlandıkları belirlendi. Çeşitli semtlerde “mahalle grupları” kuran Ankaralıların 10 Kasım günü toplu olarak Anıtkabir’e gitmek için örgütlendikleri bildirildi. Özellikle kadınların bu konuda öncülük ettikleri, yalnız ve yaşlı komşularını da Anıtkabir’e götürmek için yardım ekipleri kurdukları öğrenildi.rmek için yardım ekipleri kurdukları öğrenildi.

Yıkılan sadece polis barikatı değildi

Barikatın halkın kaldırdığını gizlemek isteyen basın organları "Talimat Başbakan'dan geldi" deyince Tayyip Bey "Barikatı kaldırmaları için ben emir vermedim" dedi, Gül Bey'in işe karışmış olduğu dedikoduları üzerine "Çift başlılık olmaz, polis görevini yapmadı" diye feryat etti. Halbuki barikat halkın mücadelesi ile kaldırılmıştı.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı İlker Yücel: "Barikatı halk kaldırdı, TGB yardımcı oldu" dedi.
Polis su sıkarak dağıtmak istedi. Fakat TGB gurubunun yaptığı basınç nedeniyle kitle çok hızlı bir şekilde ilerleyince engelleyemedi, barikatları bırakıp kaçtı. TGB kargaşaya izin vermedi, herhangi bir çatışma olmaması için gereken önlemleri aldı.

İçişleri Bakanı Şahin, herhangi bir yetkilinin talimatı olmadığını Fikret Bila'ya açıkladı: "Kargaşa sırasında barikat açıldı"

Yıkılan sadece polis barikatı değildi, beyinlerdeki barikat da yıkılmıştı.
Beyinlerdeki barikatın yıkılmasında, Cumhuriyet Buluşması'na önderlik eden güçler belirleyici oldular.

2007 Cumhuriyet Mitingleri sırasında kürsüleri işgal edip "Sağcılar MHP'ye, solcular CHP'ye oy versin" diyerek devrimci enerjiyi heba eden odaklar artık etkilerini kaybetmişlerdi.
Önderlik artık gerçek Atatürkçü, devrimci örgütlere geçmişti.

19 Mayıs 2012'de TGB önderliğinde Tünel'den Dolmabahçe'ye yürüyen 250 bin genç beyinlerdeki barikatı yerinden oynatmıştı.
Hatay'daki büyük ayağa kalkış süreci devam ettirdi.
29 Ekim 2012'de ADD ve TGB önderliğinde yapılan Cumhuriyet Buluşması, barikatı paramparça etti.
Taarruz günleri başladı.

Cumhuriyet gazetesi panikte

Önderliğin gerçek Atatürkçülere geçmesi Cumhuriyet'ye panik yarattı.
19 Mayıs'ta 250 bin gencin yürüyüşünü göremeyen (!), Hatay direnişine gözlerini kapatan sözde Atatürkçü bu gazete, 29 Ekim'i gözden düşürme çabasına girişti.

Orhan Birgit, 2 gün üst üste yazdı.
29 Ekim için "İşçi Partili küçük bir gurup yapıyor. Yasaklayarak büyütüyorsunuz" diye AKP'ye akıl verdi.
TGB'ye "marjinal" yakıştırması yaptı. Biraz daha gayret etse "Terörist" diyecek.
Devrimci önderliğe vurmaya çalışıyor, Kılıçdaroğlu reklamı yapıyor, Abdullah Gül reklamı yapıyor.
Ama 2007'deki Cumhuriyet Mitinglerini heba ettikleri günler geride kaldı.
29 Ekim'de yurt çapında ayağa kalkan 5 milyonu aşkın kitle, artık başka yere bakıyor.
Bu sefer kürsülerde devrimciler var.
**************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder