25 Eylül 2012 Salı

Donanma Kurmay Başkanı'nın istifası, Genelkurmay'ın timsah gözyaşları


                                                              Aydınlık, 25 Eylül 2012
 
Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Kemalettin Gür istifa etti.
Soruşturmaların Donanma'da büyük moral bozukluğu yarattığı belirtiliyor.
 
Aydınlık'a konuşan amirallerin değerlendirmeleri şöyle:
"Çok önemli bir göreve getirilmişken istifa etti. Deniz Kuvvetleri'nde soruşturulmayan amiral kalmadı. Denizcilerde büyük moral bozukluğu var"
 
Kemalettin Gür, Deniz Harp Okulu Komutanı görevinde iken, son Yüksek Askeri Şura kararı ile Tuğamirallikten Tümamiralliğe terfi ettirilmiş ve Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığına getirilmişti.
 
2010 yılında da, dönemin Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk de yürütülen soruşturmalara tepki olarak istifa etmişti.
 
Genelkurmay'ın timsah gözyaşları
++++++++++++++++++++++++++++
 
Genelkurmay, Balyoz hakkında açıklama yaptı.
Hala daha "hukukun üstünlüğü" zırvalarına inanmamızı bekliyorlar.
"Adil yargılama yapılıp silah arkadaşlarının suçsuzluğunun anlaşılacağına inanmaktayız" gibi de anlaşılabilecek şekilde bir açıklama kaleme almışlar.
Ama, sıkıştıklarında "Bu anlamı da nereden çıkardınız" diyebilirler. O anlama gelmeyebilir de çünkü.
"Yargılama adil değildi, silah arkadaşlarımız suçsuzdur" diyemiyorsanız eğer, istifa ediniz.
Kelime oyunları yaparak timsah gözyaşları dökmek size yakışmaz.
 
İşte o açıklama.
 
1. Kamuoyunda “Balyoz Davası” olarak isimlendirilen davada İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesince 324 muvazzaf ve emekli TSK personeli hakkında mahkûmiyet kararı verilmiştir.

2. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, Hukuk Devleti olmanın erdemliliği ve Yüce Milletimize karşı olan sorumluluğumuz dikkate alınarak, TSK mensupları hakkında başlatılan soruşturma ve kovuşturmalar yakından takip edilmekle birlikte sabır, metanet, soğukkanlılık ve aklıselimle hareket edilerek yanlış anlaşılmalardan daima kaçınılmıştır.

3. Yıllarca birlikte görev yaptığımız silah arkadaşlarımızın ve değerli ailelerinin yaşadıkları üzüntüyü derinden hissetmekte ve paylaşmaktayız.

4. TSK olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, hukukun üstünlüğüne saygının gereği olarak, adil yargılanma ilkesi çerçevesinde, söz konusu yargılamanın hakkaniyete uygun, kesin bir hükümle neticeleneceğine inanmaktayız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder