11 Kasım 2015 Çarşamba

Yeni Açılım Süreci'nin ayrıntıları

Tayyip Bey konuştu:

"Terör örgütü silahlarını bırakıp toprağa betonlayarak gömene kadar, tüm elemanları teslim olmak veya ülke dışına çıkmak suretiyle tasfiye olana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

Örgütün şehirlerdeki yapılanmaları tamamen çökertilene kadar güvenlik kuvvetlerimizin operasyonları, adli ve idari takibatları devam edecektir.

Önümüzdeki dönem konuşma, tartışma dönemi değildir. Açık söylüyorum, sonuç alma dönemidir. Bu işe illa bir isim aranıyorsa, bunun adı artık Milli Birlik ve Kardeşlik Süreci'dir.

Milli birliğimize, kardeşliğimize yönelik bu tehdide karşı en küçük müsamahamız yoktur, olmayacaktır.

Bölücü terör örgütü ve onun güdümündeki parti güya meydan okuyor: 'Devlet tarafından 2000 Kürt insanı öldürüldü' diyor. Kusura bakma, şunu bir defa öğrenmen lazım: Asla bu devlet Kürt insanına kurşun sıkmaz, teröriste kurşun sıkar."

2 dakikalık sesli görüntü kaydı için bakınız:

***

Görüldüğü gibi, bir Tayyip klasiği daha yaşanmış, Tayyip her zamanki 180 derecelik dönüşlerinden birini daha yapmıştır. Bir farkla: Bundan önceki dönüşleri Vatan Partisi'nin görüşleri ile taban tabana zıt oluyordu. Bu son dönüşü ile terör konusunda Vatan Partisi'nin durduğu yere gelmiş oldu.

Umalım ki, 180 derecelik bir dönüş daha yaparak eski Açılım Süreci'ne geri dönmeye kalkışmasın. Çünkü buna TSK ve millet izin vermeyecektir.

***
Terörü bitirme süreci Vatan Partisi tarafından açıklanmış olan bir paket programdır. Açılım'dan vazgeçerek PKK ile silahlı mücadeleye başlamak bu programın maddelerinden sadece bir tanesidir.

Program bütünüyle uygulanmadan bölücü terörün kökünün kazınması mümkün değildir. Programın maddeleri şunlardır:

- Esad düşmanlığından acilen vazgeçmek. Bölücü ve yobaz terörüne karşı Suriye Hükumeti ile işbirliği yapmak.
- Sınırlarımızdan Suriye'ye ve Suriye'den Türkiye'ye teröristlerin geçmesine izin vermemek.
- Sınırlarımızdan Suriye'deki teröristlere silah, cephane, gıda, giyecek gibi her türlü malın geçişine engel olmak.
- Irak Hükumeti'nin izni alınmadan Barzani ile yapılmış olan anlaşmaları başta petrol anlaşması olmak üzere iptal etmek. Irak'ta sadece Irak Hükumeti'ni muhatap almak. Barzani bölücülüğünü desteklemekten vazgeçmek.
- ABD ile yapılmış olan İncirlik Anlaşması'nı iptal etmek, ABD uçaklarının ülkemizden kalkış yaparak Suriye'yi bombalamasına izin vermemek.
- Bölücü ve yobaz terörüne karşı İran, Irak ve Suriye ile birlikte hareket ederek başta Kandil olmak üzere Kuzey Irak'taki PKK kamplarını temizlemek.

Başta İran, Irak ve Suriye olmak üzere bölge ülkelerinin Hükumetleri ile işbirliği yapmadan, "ABD stratejik müttefikimiz" palavrasından vazgeçmeden bölücü terörün kökünün kazınması mümkün değildir.

Çünkü Türkiye'ye karşı PKK, İran'a karşı PKK'nin İran kolu PJAK, Suriye'ye karşı PKK'nin Suriye kolu PYD ve Irak'a karşı Barzani bölücülüğü ABD tarafından desteklenmektedir. ABD'nin bu 4 ülkeden parça kopartıp Büyük Kürdistan kurma (BOP) planına karşı bu 4 ülkenin birlikte mücadele etmesi, başarıya ulaşmanın tek yoludur.

***
Tayyip'in ve AKP'nin bu paket programı uygulaması mümkün değildir. Çünkü Meclis'teki diğer Amerikancı partiler gibi AKP de sıcak para ekonomisine, ABD'ye ve AB'ye, oralardan gelecek sıcak paraya göbekten bağlıdır. Bu bağımlılıktan kurtulmak için uygulanması gereken üretim ekonomisine geçiş sürecini AKP'nin başarması mümkün görülmemektedir.

Her ne kadar AKP Vatan Partisi'nin programından da etkilenerek bu yönde bir ekonomik yenileşme yapma programı olduğunu açıklamış olsa da, bu programın içeriği belli değildir.

AKP'nin sırtını yasladığı faiz lobisinin, paradan para kazanma ekonomisini yürüten mafya guruplarının ve onlarla göbek bağı olan Atatürk düşmanı yobaz Ortaçağ kalıntılarının bu yönde (üretim ekonomisi kurma yönünde) bir ekonomik program değişikliğini asla kabul etmeyecekleri tartışmasız bir gerçektir.

Fethullah ve PKK örneğinde olduğu gibi Tayyip'in bu mafya gurupları ile de arasını bozabileceği, onlara karşı da savaş açarak mafya ekonomisinin belini kıracağı ve üretim ekonomisine geçeceği beklentisi ütopya ötesi olur.

***
PKK ile silahlı mücadelenin derinleşmesi bu paket programı dayatacak, ve bunu uygulayabilecek tek güç olan içinde Vatan Partisi'nin de bulunacağı bir Milli Hükumet kurulması zorunlu hale gelecektir.

Ocak ayında toplanacak olan CHP Kurultayında belirlenecek olan yeni yönetimin PKK ve FETÖ ile olan bağları koparması, ABD ve AB bağımlılığını en aza indirmesi, teröre karşı mücadele ve üretim ekonomisine geçişte Vatan Partisi ile birlikte hareket etme kararı alması, Milli Hükumet kurulması yönünde atılmış çok büyük bir adım olur.

Tayyip'in bile atmak zorunda kaldığı veya atmış gibi görünmek zorunda kaldığı bu milli adımları (PKK ve FETÖ ile bağların koparılması) Atatürk'ün kurduğu parti olan CHP neden atmasın? CHP neden yeniden Atatürk'ün partisi haline gelmesin? Neden sosyaldemokrasi ihanetinden vazgeçip tekrar Kemalist köklerine dönmesin? Üzerindeki bölücü, gerici, Atatürk düşmanı, "Türk Milleti" düşmanı, soykırım şakşakçısı safraları neden atmasın? Neden tekrar 6 Ok programını benimsemesin?

***
Gelecek yazı:
Yeni Açılım Süreci'nin tehlikeli yönleri
***


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder