16 Ağustos 2011 Salı

Deniz Feneri'nin merkezinde AKP var

 Deniz Feneri - 1

Yaklaşık 3 yıla yakın süredir soruşturma Türkiye'de devam etmesine rağmen, sanıklar bugüne kadar gözaltına alınmadı, evleri basılmadı, bilgisayarlarına el konmadı, geçmiş telefon konuşmaları incelenmedi. Rahat rahat çalışmaya devam edip delilleri karartmaya çalıştılar. Ancak deliller o kadar çok ve açık ki, hepsinin kapatılması imkansız.
İşçi Partisi Genel Başkan Yard. Avukat Mehmet Cengiz şunları söyledi:
"Bu soruşturmanın gereği gibi yürütülmesi halinde, işin ucu AKP ve Erdoğan'a dayanır.
İşlenen suç, parti kapatmayı gerektirir"
Ancak yargı tümüyle AKP denetimine geçmiş durumda.
Soruşturma ve yargılama yandaş hakimlere verilecek, parti kapatma davasına bakan Anayasa Mahkemesi de şeriatçı başkanın denetiminde.
Her şeyin üstü kapatılacak.
Mehmet Cengiz, şu noktaları öne çıkardı:
-- Almanya ve Türkiye'deki Deniz Feneri Dernekleri birbiri ile bağlantılı.
Bu dernekler, Kanal 7 ve YİMPAŞ ile birlikte çalışmakta.
Almanya'da Deniz Feneri ve Kanal 7 aynı binada...
-- Almanya'da mahkumiyetle sonuçlanan davanın iddianamesinin 42. sayfasından:
"Gerek bu şirketler, gerekse zimmete geçirilen paraları aklamak için Almanya'da kurulan şirketlerin sahipleri Türkiye'deki iktidarla iç içeler ve AKP'nin siyasetine sıkı sıkıya bağlılar"
-- İddianame sayfa 85-87, 136-138:
"Deniz Feneri yapılanmasının muhasebe kayıtları gayrıresmi tutulmaktadır, ve 2005 sonlarından bu yana Türkiye'de Kanal 7'de bulunan bir 'server'e kaydedilmiştir."
-- İddianame sayfa 42:
"Almanya'da yürütülen soruşturma süresince, Türk Hükümeti, tutukluluğa mani olmaya çalışmıştır."
-- İddianame sayfa 164:
"Türk Hükümeti'nin suçu koruyucu tutumu nedeniyle, suç örgütünün Türkiye'ye kaçan mensuplarına, Türkiye'deki kanıtlarına, Türkiye'deki yapılanmasına ve işledikleri suça ulaşılamamaktadır"
"Sanık Mehmet Gürhan, toplanan paraların bir bölümünü diğer sanık Firdevsi Ermiş vasıtası ile 2005 yılında başbakan Erdoğan'a göndermiştir"
-- Bu konular Sermaye Piyasası Kurulu'nca Kanal 7 hakkında 2004'te başlayıp 2007'de rapora bağlanan soruşturmada saptanmış, başbakanlığa bildirilmiştir.
Ancak Başbakanlık, gerek bunu ve gerekse Alman makamlarınca gönderilen dosyayı MASAK'ta yıllarca bekleterek delillerin karartılmasına yardımcı olmuştur.
Aydınlık, 7-8 -14 Temmuz 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder