16 Ağustos 2011 Salı

Davutoğlu Fener kuryesi : Deniz Feneri - 3


Asuman Aranca bildiriyor:
Belgeyi Alman polisi ele geçirmiş.
Alman Savcının İddianamesinde "Balkan" başlığı altında şunlar yazıyor:
"Weitere Überweisungen in 2005 erfolgten in Höhe von 77,500.00 Euro an den Verein IIARC (Istanbul Dernegi) und in Höhe von 21,000.00 Euro an Fondatsia Ahmet Davutoglu"
Yani IIARC Istanbul Şubesi'ne 77,500, Ahmet Davutoğlu'na da 21,000 Euro gönderilmiş. Fondatsia adlı kuruluşa vermesi için...
 
 
İddianamenin tasdikli Türkçe tercümesinde şunlar yazıyor (sayfa 123-124):
"Ancak bu projelerle ilgili olarak, ne ele geçirilip değerlendirilen evraklarda ve ne de bilgisayar kayıtlarında, kişi ve kuruluşlar arasında, gerektiği şekilde, projelerle ilgili herhangi bir yazışma veya buna benzer bir şey görülmemektedir. Bu projelerin gerçekleşmesi için görevlendirilen kişilerin kimler olduğu ortaya çıkmamaktadır"
"Bu paraların gerçekte nerelere kullanıldığı ve ilgili belgeler ve paraların miktarı ve alanları ile ilgili veriler çelişkilidir. Örneğin kurban bayramı için verildi gösterilen paraların kurban bayramından sonra verilmiş olması gibi..."
Buradan şunu anlıyoruz:
Yasadışı gönderilen bu paraların nerelerde kullanıldığı belli değil...Tsunami felaketine yardım, kurban bayramı yardımı falan denmiş ama harcama evrakı yok, paralar iç edilmiş.
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder