4 Aralık 2022 Pazar

SAO-TSK ortak harekatını tensiplerinize arz ederim Sayın Cumhurbaşkanımız.

2 Aralık 2022

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, HaberTürk TV canlı yayında:

"Bu süreç uzadıkça terör örgütleri daha çok yerleşmeye başlıyor. Buradaki bilinen devlet ve toplum yapıları büyük tehditle karşılaşıyor. O zaman Suriye ile görüşmek, diyalog kapılarını yeniden açmak bölge için zorunlu açılım olarak gündeme geliyor."

"Suriye'nin toprak bütünlüğünü önemsiyoruz, terör örgütü (PKK/PYD) Suriye için de Türkiye için de tehdit oluşturuyor"

"Türkiye'nin etrafında sağlam devlet yapılarının bulunması önemli." 


Sayın Çelik, siz Davutoğlu'nun tezgahına gelip Esad'a katil, diktatör diyerek silahlı isyancıları desteklemeseydiniz, PKK/PYD oraya yerleşemeyecekti. 

"Türkiye'nin etrafında sağlam devlet yapıları bulunmalı" diyorsunuz, evet, devlet sağlam olmazsa terör örgütleri yerleşir. Suriye'nin sağlam devlet yapısının yıkılmasında siz de rol aldınız.

Zararın neresinden dönülse kardır diyoruz.


+++

1 Aralık 2022

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye - Suriye arasındaki normalleşme süreci ile ilgili açıklama yaptı, ABD'nin Türkiye, Irak, Suriye ve İran'ı parçalamayı amaçladığını söyledi:

"Bu normalleşme sürecinin sür'atle tamamlanması - 
Bu meseleyi çözecek adımları atabilmemiz lazım."

"Yoksa bu atmosfer devam ettiği sürece birileri de vekalet savaşlarını yeni emperyalizmin yeni tür savaşları olarak kullanmaya devam ederler. Daha canımızı çok yakarlar. Bölge halklarının arasına düşmanlığı daha çok koyarlar."

"Sürecin sür'atle tamamlanması Irak'ın, Suriye'nin ve İran'ın toprak bütünlüğünün temin edilerek bölge ülkeleri olarak bu meseleyi çözecek adımları atabilmemiz lazım."

"Bölgenin selameti, Türkiye'nin birliği, milli menfaati, bölge halklarının, bölgedeki ülkelerin daha fazla işbirliği, aralarındaki sorunları müzakereyle, istişareyle çözebilme becerisini kazanmasından geçiyor."

"ABD ve daha başka ülkelerin milli menfaatleri bu bölgenin daha fazla dağılması, parçalanması ve ufalanmasından geçiyor. İşte onun için bazı terör örgütleri vekalet savaşlarının unsurları olarak destekleniyor." 

Video kaydı

+++

Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık yaptığı dönemde ABD talimatları ile kasıtlı olarak Türkiye - Suriye ilişkilerini dinamitlemiş, Erdoğan'ı Esad'a düşman etmişti.

Sonunda Davutoğlu kovulmuş, Foreign Policy "ABD Ankara'daki adamını kaybetti" diye feryat etmişti. Geniş bilgi için bakınız: 

Erdoğan her ne kadar Davutoğlu'nu Başbakanlıktan kovsa da, onun başına doladığı Esad düşmanlığından bir türlü kurtulamamış, bu anlamda Davutoğlu dönemi günümüze kadar devam etmişti.

Artık Davutoğlu dönemi tarihe karışmak üzeredir.

+++

Rusya ve İran uzun süredir Erdoğan'a: "PKK-PYD'ye yapacağınız harekatları tek başınıza değil, Suriye ile birlikte yapın" telkininde bulunmaktaydı.

Suriye, her ne kadar Türkiye'nin kendi toprakları üzerinde IŞİD ve PYD'ye karşı askeri harekatlar yapmasının kendisi için de faydalı olduğunu bilse de, bu harekatların kendisine sorulmadan yapılmasından dolayı, devlet olmanın gerektirdiği davranışı göstererek, sözde de olsa karşı çıkmak zorundaydı. 

Rusya ve İran da Türkiye'nin Suriye'de harekat yapmasına onay vermiş görünmek istemiyorlardı. Çünkü hiç bir ülke, başka bir ülkenin üçüncü bir ülkeye askeri harekat yapmasına onay verme yetkisine sahip değildir. Bu onay Erdoğan - Putin görüşmelerinde Suriye'nin de haberi olarak alınıyorsa da, açıklanamazdı.

Diğer yandan, TSK ve Suriye Ordusu'nun ortak harekat yapmamasından dolayı Türkiye'nin harekatları PYD'yi bitirmiyor, yalnızca bazı bölgelerden güneye süpürüyordu. Türkiye - Suriye düşmanlığından faydalanan ABD, Fırat'ın doğusunda rahatça üsler kuruyor, PYD'yi silahlandırmaya devam ediyordu.

Suriye Ordusu ise, İdlib üzerinden arkadan vurulma korkusu ile Fırat'ın doğusundaki PYD'ye karşı harekete geçemiyordu. 

+++

29 Temmuz 2022'de Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Rejime her türlü desteğe hazırız" demiş, biz de "Desteğe REJİM demeyi bırakarak başlayabilirsiniz Sayın Bakanımız" diye yol göstermiştik.

Bu konuda ayrıntılı bilgi ve harita için bakınız: 

Bu durum sonsuza kadar süremezdi. Vatan Partisi iki ordunun ortak hareket etmesi gerektiğini sürecin en başından beri açıklamaktaydı. Doğu Perinçek "PYD'yi güneye süpürmek değil, bitirmek amaçlanmalı." diyordu.


+++

Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksander Lavrentyev, Astana'da Türkiye - Rusya - İran heyetlerinin toplantısından sonra 23 Kasım 2022'de şu açıklamayı yaptı:

"Suriyeli Kürtler ABD'nin rehinesidir. Batılı ülkeler, Kürtler üzerinde ciddi baskı uyguluyor."

"(13 Kasım'da İstiklal Caddesi'nde) PKK tarafından düzenlenen bu terör saldırısının kendi başına yapılan bir eylem olduğunu düşünmüyoruz. Onlara bunun için onay verilmiştir." 

+++

25 Kasım 2022

Lavrentyev:

"Rusya, her ikisinin de istemesi halinde Erdoğan ve Esad'ın bir araya gelmeleri için platform sağlayabilir."


+++

2 Aralık 2012

Lavrentyev:

"Rusya, Erdoğan ile Esad arasında bir görüşme olması için çalışıyor." 

+++

20 Kasım 2022

Erdoğan ve Sisi'nin bir araya gelmesi için de Katar platform sağlamıştı. 
Altılı Masa çılgına dönmüştü.

Bakınız: 

Emine Erdoğan'ın eli Esma Esad'ın belinde.
Eski mutlu günler...
+++

22 Kasım 2022

Devlet Bahçeli (TBMM Gurup Toplantısında):

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yle Katar’da kurduğu temas doğru bir temastır, bize göre arkası getirilmelidir.

Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır."

Video kaydı:

+++


23  Kasım 2022

Muhabir: 
"Sisi'den sonra Esad ile de görüşme olabilir mi?"
Erdoğan:
"Olabilir. Siyasette küslük dargınlık olmaz. Eninde sonunda en uygun şartta adımlar atılır."

Video kaydı: 

+++

28 Kasım 2022

Konya Millet Bahçesi'ndeki Gençlik Kurultayında:

"O akşam özellikle de Katar Emiri'nin araya girişiyle bu adımı attık. Yarım saat 45 dakika kadar biz Sayın Sisi ile dar kapsamlı bir görüşme yaptık. 'Şimdi alt düzeyde bakanlarımız gidiş gelişleri başlatsınlar, ondan sonra da biz görüşmelerimizi genişletelim, geliştirelim, tüm derdimiz, sizlerle Türkiye arasındaki bu kırgınlığı, dargınlığı gidermek. Akdeniz'de Türkiye-Mısır arasında böyle bir sıkıntı yaşanmaması gerekir.' dedik."

"Çünkü Mısır halkıyla Türkiye'nin birbiriyle olan bağlantıları çok farklı, bizim bu gücü başkalarına kaptırmamamız gerekir. Yunanistan'ın buralara ulaşması, bu olacak iş değil. Onun için güzel gelişmeler olacak diye inanıyorum."

"Bundan sonraki süreçte nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir. Siyasette küslük olmaz."


+++

Sayın Cumhurbaşkanımız, Sisi'ye: "Türkiye-Mısır arasında böyle bir sıkıntı yaşanmaması gerekir." dediğinizi söylüyorsunuz.

Ama, bu sıkıntıyı Sisi'ye "darbeci, diktatör" suçlamaları yapıp Mısır Büyükelçimizi geri çağırarak diplomatik ilişkilerimizi kesmek suretiyle siz çıkardınız.

"Bizim bu gücü (Mısır'ı) başkalarına kaptırmamamız gerekir. Yunanistan'ın buralara ulaşması, bu olacak iş değil." diyorsunuz. Ama siz Mısır ile aramızı bozunca Mısır da denize düşen yılana sarılır misali Akdeniz'de Yunanistan ile anlaşma yoluna gitti. Bunun da sebebi sizsiniz.

Davutoğlu'nun tezgahına gelip Esad'a adını bile değiştirerek "Katil Esed" diyerek Suriye ile aramızı bozup PKK'nın, ABD'nin, IŞİD'in o bölgeye konuşlanmasına yol veren de sizsiniz. ABD destekli isyancıları desteklemeseydiniz, o bölgeleri ele geçiremezlerdi, biz de Suriye'ye askeri harekatlar yapmak zorunda kalmaz, şehitler vermezdik.

Vatan Partisi sürecin en başından beri bu yanlış yoldan dönmeniz için çağrı yapıyordu. Zararın neresinden dönülse kardır. 

+++

Suriye Arap Ordusu ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin birlikte 
-- ABD'ye "Surlye'den çık!" 
-- PKK/PYD/SDG, HTŞ ve IŞİD'e "Silah bırak teslim ol!" 
ultimatomu vermesi için gereğini acilen tensiplerinize arz ederim Sayın Cumhurbaşkanımız.



+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder