26 Aralık 2022 Pazartesi

28 Şubat Davası'nda FETÖ izleri ve Cumhurbaşkanı'nın af yetkisi


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı'nın Vural Avar için af sürecini başlatma talimatı verdiğini, konunun Avar'a iletildiğini, ancak Avar'ın başvuruyu vefatından kısa süre önce yaptığı için salıverme işleminin vefatından önce tamamlanamadığını açıkladı. 


Cumhurbaşkanı, af yetkisini kullanmak için her komutanın tek tek ölümcül hastalığa yakalanmasını mı bekleyecek? Af işlemi hep komutanların vefatından sonra mı gerçekleşecek?

Af yetkisini kullanmak için komutanların başvuru yapmasını mı bekleyecek?

Belki onurlarına dokunduğu için, belki Millet İttifakı'nın "Bağışlayıcı Erdoğan algısı yaratmayalım" gazına geldikleri için af başvurusu yapmıyor olabilirler.

Başvuru olmaksızın af yetkisini kullanırsa, kim hangi cesaretle Cumhurbaşkanı'na "Olmaz efendim, başvuru yapmadılar, yönetmeliğe göre bu durumda af çıkaramazsınız" diyebilir? 

Adalet Bakanı da bu "Başvuru gerekliliği" üzerinde durmamalıdır.

Cumhurbaşkanı, af yetkisini başvuru beklemeden hemen tüm komutanlar için kullanmalı, Millet İttifakı'nın "Bağışlayıcı Erdoğan algısı yaratmayalım, varsın komutanlar hapislerde ölsün" beklentisini boşa çıkarmalıdır.

Plana göre komutanlar hapiste ölecek, Millet İttifakı da "Erdoğan zulüm yapıyor" diye yaygara koparacaktır. Cumhurbaşkanı bu oyuna gelmemelidir.


+++

Ayrıca, Erdoğan, FETÖ le mücadele etmektedir.
FETÖ, kendisini devirmek için önce seçimleri kullanmış, bunda başarısız olunca Hakan Fidan'ı sorgulama, 17/25 Aralık yolsuzluk ve en sonunda 15 Temmuz darbe yöntemlerini denemişti.

FETÖ - CIA denetiminde gerçekleşen Ergenekon - Balyoz tertiplerinin kendi döneminde yapılmış olmasından dolayı Erdoğan "Aldatıldık, Millet bizi affetsin" demişti.

İşte şimdi tıpkı Ergenekon - Balyoz tertiplerinde olduğu gibi yine bir FETÖ - CIA yapımı olan 28 Şubat Davası ile karşı karşıyayız.

Cumhurbaşkanımız ileride ikinci bir "Millet bizi affetsin" açıklamasında bulunmamak için, bu tertibi daha fazla can kaybı olmadan derhal sonlandırmalıdır.

+++

28 Şubat davası da, tıpkı Ergenekon tertibi gibi bir FETÖ elemanının ihbarı ile başlatıldı.

FETÖ üyeliği nedeniyle hüküm giyen ve Sincan F Tipi Cezaevi'nde yatmakta olan Ahmet Yılmaz, "Örgüt talimatıyla bir takım delilleri kargo yoluyla gönderdim"1 itirafında bulundu.

Gerçekten de, Ahmet Yılmaz adlı bir kişi, 28 Şubat Davası'nın en önemli delili olan 5 numaralı CD'yi kargo ile FETÖ iltisakı dolayısıyla TSK'dan ihraç edilmiş olan bir Tabip Binbaşı'ya göndermişti.

Bu CD'deki delillerin sahte olduğu, FETÖ tarafından hazırlandığı ispat edilmişti.

Ancak bu kargonun poşeti incelenmemiş, FETÖ'cü Hakim ve savcılar tarafından kaybedilmişti.

Komutanların avukatı, Sincan'da hapis yatmakta olan Ahmet Yılmaz ile 5 nolu CD'yi kargo ile gönderen Ahmet Yılmaz'ın aynı kişi olup olmadığının belirlenmesini mahkemeden istedi. Ancak mahkeme bu isteği görmezden geldi. 


+++

DÖRT DÖRTLÜK FETÖ OPERASYONU

28 Şubat Davası iddianamesini hazırlayan Savcı Mustafa Bilgili FETÖ üyeliği nedeniyle 17 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

28 Şubat soruşturması aşamasında Savcılığa sözde bilgi ve belge gönderen Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse, FETÖ üyeliği ve 15 Temmuz darbe girişimi planlamasında aldığı rol nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. 

28 Şubat Duruşma Savcısı Kemal Çetin ve Soruşturma Hakimi Mustafa Karatay da FETÖ üyeliği nedeniyle tutuklu.

+++

Cumhurbaşkanımız şu noktayı atlamamalı:

28 Şubat sürecinde Fethullah Gülen Amerika'ya kaçmak zorunda kaldı.
Çünkü 28 Şubat doğrudan FETÖ'ye karşı idi.
Komutanlar, sürecin "Batı destekli irtica"ya karşı yapıldığını üzerine basarak yinelediler. 

Ondan başka hiç bir tarikat veya cemaat yöneticisi yırt dışına kaçma gereği duymadı.

Süreç devam edip FETÖ mensupları tasfiye edilmeye, yenilerinin TSK'ye girmesi engellenmeye devam etse idi, Cumhurbaşkanımız FETÖ darbelerine muhatap olmayacaktı.

Bu yüzden de Ergenekon - Balyoz tutukluları nasıl kendisi gibi FETÖ karşıtı idi ise, şimdi 28 Şubat tutukluları da öyledir.

Cumhurbaşkanımız, partililerin gerekçesiz kin ve düşmanlıkla 28 Şubat'a karşı olmalarına kulak asmamalı, gereğini yapmalıdır.

+++

arşiv:

27 Mayıs ve 28 Şubat karşıtı sözde Atatürkçüler ve Ülkücüler 

+++


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder