20 Aralık 2022 Salı

Alevi olmak sakıncalı mı? Bay Kemal'i engelleme söylemi

Kılıçdaroğlu çevresi dışındaki Amerikancı muhalefet, 14 Aralık'ta İmamoğlu'na hapis cezası verilmesinden ve Akşener - İmamoğlu ikilisinin kameralar önünde yanak yanağa kucaklaşmasından bu yana geçen 6 günde (eskiden kısık sesle gizlice dillendirdikleri) "Kılıçdaroğlu Alevi olduğu için seçilemez, aday olmasın" söylemine hız verdiler, açıkça yaygara yapmaya başladılar.

Bu söylemle, Alevi yurttaşlarımıza "Siz azınlıksınız, bu ülkenin yönetimine gelemezsiniz, Sünniler size oy vermez" demekte, bölücülük yapmaktadırlar.

İmamoğlu'nu öne çıkarmak için Kılıçdaroğlu'nu işte böyle bölücü bir söylemle saf dışı bırakmaya çalışıyorlar. Bu, utanç vericidir.

Böylece Amerikancı muhalefet (Biden tayfası = Altılı Masa + PKK + FETÖ) karpuz gibi ortadan ikiye bölünmüş oldu.

Masa çökmüştür. Şimdiden birbirinin gözünü oyanlar kazara "hep birlikte" (!) iktidara gelirlerse ne yaparlar, hayal etmek bile zor.

+++

Bunu öyle pervasızca yapıyorlar ki... Altılı Masa'nın diğer üyelerine, hatta HDP, FETÖ ve LGBT'ye haber verdikleri halde, Saraçhane mitingini Kılıçdaroğlu'na haber vermiyorlar. 

Kılıçdaroğlu:
"Bilgim yoktu önceden. (Saraçhane'ye) Çağrı yapıldığını sosyal medyadan öğrendim. İki kez Ekrem Bey'i aradım ve gelişmeler konusunda kendisinden bilgi aldım."

Kemal Bey, Akşener'in "Ekrem ve Mansur Beyler aday gösterilirse hayır demeyeceğiz" sözlerinin sorulması üzerine "Bir parti başka bir partinin iç işlerine karışmamalı" yanıtını verdi.

Masa'daki çatlak en etkili ağızdan itiraf edilmiş oldu.

+++

CIA denetimindeki RAND Corporation Ocak 2020'de yayınladığı Türkiye raporunda İmamoğlu'nu "Erdoğan'ın en zorlu rakibi" ilan ederek Kılıçdaroğlu'nun üzerini çizmişti. Devamı geldi. 
Bakınız: 

ABD Kılıçdaroğlu'nu harcama kararı aldı   15-10-2021


+++

Social Europe (Henning Meyer tarafından kurulmuş olan önde gelen Avrupa internet basını, merkezi Berlin'de) 29 Eylül'de Halil Magnus Karaveli imzasıya şöyle yazıyor:

“…CHP lideri Sünni değil, Kürt kökenli bir Alevi (Türkiye'nin heterodoks Müslüman azınlığı) ve bu nedenle sağcı Türk milliyetçiliğinin dogmalarına aykırı. Gerçekten de muhalefet ittifakındaki sağcı milliyetçiler ve muhafazakârlar onun olası adaylığından rahatsız."

(Halil Magnus Karaveli, "Baykal gidecek Kemal gelecek" talimatını CIA'ya bağlı Silk Road Enstitisü'nün 2008 tarihli raporunda Svante E. Cornell ile birlikte duyuran kişi. Dolaylı CIA elemanı yani. Bu defa CIA talimatı ile "Kemal olmaz Ekrem olsun" diyor. Bakınız: 

Al Monitor (Arap asıllı Amerikalı Cemal Daniel tarafından kurulmuş olan Washington DC merkezli ajans) şöyle yazıyor: 

“CHP'nin kampanya planlayıcıları için bir endişe kaynağı da Kılıçdaroğlu'nun Alevi kökeni olacaktır. Büyük ölçüde Sufi inançlarla karışık bir Şiiliğe bağlı olan Aleviler, Türkiye'nin en büyük dini azınlığıdır ve tarihsel olarak önyargılara ve katliamlara maruz kalmışlardır.  Alman Marshall Fonu Türkiye Direktörü Özgür Ünlühisarcıklı ‘Her şeyden önce Sünnilerin çoğunlukta olduğu bir ülkede bir Alevi. Bu durum kesinlikle şansını olumsuz etkileyecektir; ne kadar etkileyeceğini bilmiyoruz’ diye yorumluyor." 

+++

Altı gündür Kemal Bey çevresi dışındaki Biden tayfası"İmamoğlu" diye tepinmekte, Kılıçdaroğlu'nun Alevi olmasını adaylık için olumsuz bir etken olarak nitelemektedir.

İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Oral

"Alevi olduğu için Kılıçdaroğlu'nun (aday) yapılmaması, bence bir engel değil. Ama siyasette maksat kazanmaktır. Konuya, Türkiye'deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Farklı bir isimle çıkılır. Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, o kesimin rahatlıkla oy verebileceği bir insan tipi. Genel başkanlarımız bu profile uygun bir aday seçecektir ve onu Türk milletinin önüne koyacaklardır, bundan hiç şüphem yok."

İbrahim Oral’ın açıklamasına büyük tepki gelince Meral Akşener özür dilemek zorunda kaldı. (!)

Halk TV programcısı Levent Gültekin:

“Ülke tarihinin en yoğun din ve milliyetçilik istismarını yapan otoriter bir İslamcı iktidarın karşısına Alevi inancına sahip bir aday çıkarmak, akılla, mantıkla, olağan akışla açıklanacak bir şey değil. Ülkenin kader seçimini mezhep ikilemine sokmak için ya deli olmak ya da işbirlikçi olmak gerekir."

HDP'yi yedeklemek amacıyla kurulan TİP (Türkiye İşçi Partisi) 
Milletvekili Ahmet Şık:
"Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Alevi olmasının Türkiye toplumu ve siyaseti için bir mesele olduğunu kavrayarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Hiç kimse 'iktidar oradan söz kurmaz' diye düşünmesin." diye konuştu.

+++

Kılıçdaroğlu cephesi de konuşmaktadır:

İktisatçı Yazar Mustafa Dönmez:

"Bizim sol mahalleden, Kılıçdaroğlu, istismara açık Alevi kimliğini unutup cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan’ın önüne çıkmamalı, türü lakırdıları duyunca üzülüyor insan." 

CHP eski milletvekili Hüseyin Aygün:

"Ahmet Şık’ın açıklaması, Alevilere yönelik ayrımcılığın parlamento ve siyaset alanında meşrulaşmasına katkı sağlar. Malum liberallerle yakın diyaloğun acı bir meyvesi bu. Yazık.." 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu

(Hürriyet’ten Hande Fırat’a yaptığı açıklamada): 

“Aday Altılı Masanın en büyük partisinden olmalı, bu normal. Karşı çıkan yok. Kılıçdaroğlu’nun adaylığının masada reddedilmesi Türkiye için ne anlama gelir, bunun iyi değerlendirilmesi lazım. Çalışkan, dürüst, birikimli bir devlet adamı. Buna rağmen olmazsa, Alevi olduğu için reddedildi algısı yerleşecek. Bunu toplum da demokrasi de hazmedemez. Bu durumda karşı çıkarlarsa masa dağılır.”

+++

Masa zaten dağılmış Sayın Kuşoğlu, daha ne kadar dağılacak?

Değil Masa, CHP bile dağılmış durumda. Orhan Bursalı yazdı:

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı:

“Ama CHP’ye oy verenler arasında da ciddi, adeta düşmanca bir kamplaşmanın olmasını görmek de neyin nesi? Hatta bazılarında ‘Kılıçdaroğlu seçilemez, o Alevi, tüm seçimleri de kaybetti.’ suçlamalarıyla, adeta 'gösterilirse oy vermem' noktasında durmaları da çok komik.”


+++

ABD'nin CIA - FETÖ eliyle kaset düzenleyerek CHP'nin başına oturttuğu Kılıçdaroğlu'nu savunacak değilim. Ancak bu Alevi ayrımcılığı, hele de kendisine gazoz kapağından sol madalyası takmış olan bir çevreden geliyorsa, son derece mide bulandırıcı olmaktadır.

Aydınlık Yazarı Gaffar Yakınca bombaladı: 

"2020 yılında yayınlanan CIA/RAND raporu, muhalefetin Erdoğan’ı yenebilmesi için mutlaka ortak aday çıkarması gerektiğini söylüyor ve aday olarak açıkça Ekrem İmamoğlu’nu işaret ediyordu. 

Daha önemlisi, raporda ilk bakışta göze çarpmayan bir dip notta, “Kılıçdaroğlu Alevi olduğu için Erdoğan karşısında şansı olmaz” deniyordu."


+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder