11 Aralık 2022 Pazar

Jeremy Rifkin: ABD'nin CHP'ye atadığı kayyım - CHP vizyonu - 3

Bu yazı 10 Ocak 2023 'te güncellendi
+++++++++++++++++++++++++++++

CHP'nin 3 Aralık "İkinci Yüzyıla Çağrı" vizyon toplantısında ilan edilen vizyoner danışmanlardan ikisinin yedikleri naneleri görmüştük. Bakınız:

+++

Toplantının yıldızı, ABD'nin CHP'ye kayyım atadığı Jeremy Rifkin idi.

PKK'ya yardım ve yataklık eden HDP'li belediyelere kayyım atanmasına şiddetle karşı çıkan Bay Kemal, ABD'nin partisine kayyım atamasına gıkını bile çıkarmadı.

Jeremy Rifkin, 10 yıldır Avrupa Birliği'ne danışmanlık yapıyor.

ABD emperyalizmi yıllardır "Küresel Isınma", "Karbon  Ayak İzi", "Yeşil Enerji" masalları ve dayatmalarıyla diğer ülkelerin gelişmesine çelme takmaktadır.

Havaya karbondioksit salınımının küresel ısınmaya neden olduğunu, bunu önlemek için kömür ve petrol kullanımının azaltılması gerektiğini, rüzgar, güneş gibi yeşil enerji denilen kaynaklara yönelmek gerektiğini söylemektedir.

+++

"Paris İklim Anlaşması" ile bu görüşünü diğer ülkelere kabul ettirmeyi başarmıştı. Yeşiller Partisi gibi çevreci örgütler de ABD'nin bu siyasetine yardımcı olmaktadır.

ABD, bu çabalarında Avrupa Birliği'ni kullanmaktadır. Brüksel'deki bürokratlar bu çabalara destek olmaktadır. Bu yolda Avrupa ülkeleri kömürlü ve nükleer enerji santrallerini devre dışı bırakmaya başlamıştı.

Hatta "İnekler osurarak çok fazla gaz çıkarıyor, azot, metan, amonyak salınımı artıyor" diyerek Hollanda'da inek sayısının yüzde 30 - 50 oranında azaltılması için harekete geçildi.Yanızca inek değil - tavuk, keçi ve domuz sayıları da azaltılacak.

Bu amaçla hayvanların otladığı araziler zorla kamulaştırılacak. 

Çiftçiler inekleriyle birlikte Hollanda Meclisi'ni bastılar.

Hem gelişmekte olan ülkelerin, hem de Avrupa'nın ekonomik gelişme, askeri açıdan da ABD vesayetinden kurtulma çabaları bu gibi yollarla engelleniyor. Ülkeler iç zorluklarla karşı karşıya getiriliyor, ABD'nin yediği nanelerle uğraşmaya mecalleri kalmıyor.

Çayırda otlayan ineklerin çevreye zarar verip vermediği incelenecek
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-61461385  

Hollanda çiftlik hayvanlarının sayısını %30 azaltmayı planlıyor
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-58507087 


+++

Bill Gates

"İneklerin çıkardığı gazlar, dünyanın en büyük sorunlarından biri." 

Jeremy Rifkin:
"İnsanlar hayvancılıktan tamamen vazgeçmeli" 

Neden? Çünkü muhteremler yapay et üretecek, yapay etin satılabilmesi için inek sayısının azaltılıp inek etinin fiyatının artması gerekiyor. 

Ayrıca yalnızca ülkelerin değil, kişilerin de Karbon Ayak İzi sürülecek.

Gelecekte her ticari eylemin dijital ortamda (kredi kartı gibi) yapılması planlanıyor. Yapay et yalnızca fiyatından dolayı değil, yumuşak baskı yolu ile de tercih edilir hale getirilecek. "Bayım siz bu yıl çok fazla gerçek et yemişsiniz, karbon ayak izinizde artış var, dolayısıyla bu yıl izninizi kullanamayacaksınız" veya "Kusura bakmayın sizi otelimize alamıyoruz. Çünkü karbon ayak iziniz limitin üzerinde." Hatta çalışanların terfileri bile engellenecek, her türlü zorluk çıkarılacak.

Yapay et yalnızca bir örnek. Emperyalist sömürüyü devamlı kılabilmek için planladıkları düzen bu.

+++

CHP'ye kayyım atanan Rifkin:

Portekiz'de ve İspanya'da ekonomik felakete neden oldu.

İspanya'yı bölmeye kalkıştı, kovuldu.
Katalonya Başbakanı Carles Puigdemon 50,000 Euro vererek Rifkin'i bir konferansa davet etti. Rifkin konuşmasında Katalonya'nın İspanya'dan ayrılması için neler yapılması gerektiğini anlattı. Konferanstan sonra ayaklanma başladı, Rifkin İspanya'dan kovuldu. 

Şimdi Açılım yoluyla Türkiye'nin bölünmesi planına el atacak.
AK Parti'nin 2015'te bıraktığı Açılım bayrağını yerden kaldıracak.

Alman Şansölyesi Angela Merkel'in de danışmanı idi. Nükleer santralleri kapattırdı. Şimdi Alman Meclisi'nde kaloriferler kapanıyor. 

Rifkin, yaptığı İngilizce sunumda "Türkiye'nin yeni yol haritasını oluşturacağım" dedi. Evlerden ırak...

+++

Rusya'dan doğal gaz alımı sorunu sonucu olarak çıkan enerji krizine karşı AB ülkeleri (İngiltere dahil) şimdi can havliyle kömür santrallerini ve nükleer santralleri yeniden devreye almaya çalışıyor. Hani yeşil enerji ne oldu?

İşte AB içindeki bütün bu zırvalıkların baş mimarı ABD'nin AB'ye kayyım (pardon danışman) olarak atadığı Jeremy Rifkin. Muhterem kişi şimdi de CHP'ye kayyım atandı. AB'ye bunları yapan bize neler yapar siz düşünün artık. Kemal Derviş'e rahmet okuyabiliriz.

+++

Yeni nesil anarşizm: Devletin zayıflatılması, sivil toplumun (ABD ve AB destekli sivil toplum kuruluşlarının) kuvvetlendirilmesi, ülkenin ABD müdahalesine uygun duruma sokulması planı da Rifkin'in öncelikleri arasında.

+++

Nobel ödüllü biyoloji uzmanı MIT profesörü David Baltimore, Rifkin’i “Konuştuğu şey hakkında hiçbir fikri yok. Sadece kişisel şöhret peşinde” cümleleriyle eleştirdi...

New York’taki Rockefeller Üniversitesi’nde görev yapan genetik uzmanı Norton Zinder ise, Rifkin’e “salak ve şarlatan” dedi...

Harvard’daki biyoloji profesörü Jay Gould ise Rifkin’in genetik çalışmalarını eleştirdiği Algeny kitabı hakkında uzun bir eleştiri yazdı. Rifkin’i çok ağır bir şekilde eleştirdi: “Sanırım daha önce bu kadar kalitesiz bir kitap okumamıştım.”

+++

CHP Eski Milletvekili Mehmet Sevigen:
"Jeremy Rifkin'i CHP'ye (Kemal Bey'e) ABD Ankara Büyükelçisi Jeffrey Flake tavsiye etti. (Rifkin ile) tanıştıktan 1 ay sonra (Kemal Bey) Türkiye'nin ekonomisini bu adama emanet etti."


Şaşılacak bir şey yok. Biden taa Amerika'dan telefon edip: "Mr Kemal, Rifkin'i partinize kayyım tayin ettim." diyecek değildi ya. Mesajı Büyükelçi ile göndermesi çok doğal.

Video kaydı: 

+++

Jeremy Rifkin, Rockefeller ailesinden çeşitli tarihlerde para desteği almış.
FOET (The Foundation on Economic Trends = Ekonomik Eğilimler Vakfı) Kurucu Başkanı Rifkin, operasyonlarını bu vakıf üzerinden yürütüyor.


www.foet.org sitesinde "DONATIONS =Bağışlar" bölümünde "Siyonist Para Baronları" olarak adlandırılan Rockefeller Ailesi'ne ait 3 kuruluştan bağış aldığı görülüyor. 



+++

Geçen yüzyılda Atatürk tarafından anti-emperyalist ve ulusalcı ilkelerle kurulan CHP, Kılıçdaroğlu yönetimde “İkinci Yüzyıla” Amerikalı başdanışman ile küreselciliğini ilan ederek giriyor. Küresel sisteme “sizin adamınız benim” mesajı veriyor

+++

Ayrıntılarda boğulmadan durumun özeti -bence- şudur: BAY KEMAL, TÜRK SEÇMENE DEĞİL ABD'YE MESAJ VERMİŞTİR: "BENİ SEÇERSENİZ MR. KEMAL'LERLE (Derviş gibilerle) ÇALIŞACAĞIM!"

+++

Ceyhan Mumcu: Karışık akademik mesajların satır aralarından aklıma mizahi bir mani geldi: ‘Gel, gel vizyona gel. Amerika burada. IMF burada. Açılım burada.’ Televizyon ve gazetelerde ‘devrim’ gibi sunulmuş ama mizah yapılmış sanırım.

+++

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 2018 yılında AK Parti'yi şöyle eleştiriyordu:

Devlet OVP hedeflerini tespit ve izlemek için ekonomik ve siyasi skandallarla batan ENRON şirketinin danışmanlığını yapmış McKinsey’i tutmuş. Bizim bürokratlarımızın neyi eksik de yabancı danışman tuttunuz? Kaç dolara tuttunuz? Bu şirkette bürokrasimizden yetişmiş kaç uzman var?

AK Parti danışman tutmamış. Orta Vadeli Program'ın izlemesi için "Program nasıl gidiyor, izle rapor tut" anlamında, kendi programını kendisinin izlemesi güvenilir bulunmayacağı için uluslararası akredite bir kuruluşla anlaşmış. Ancak tepkiler üzerine anlaşma iptal edilmişti.

Şimdi siz CHP'ye yabancı danışman tutuyorsunuz. Ne olacak şimdi?

+++

Jeremy Rifkin ve Daron Acemoğlu, böyle önemli bir sunum için Türkiye'ye gelme gereği duymadılar, sunumlarını ABD'den video konferans yoluyla yaptılar.

Rifkin'in bir sunum için 20,000 - 100,000 dolar aldığı biliniyor. CHP ile başdanışmanlık için kaç dolardan kontrat yaptığı ise bilinmiyor.

(Daron Acemoğlu'nun kaşesi ise 10,000 dolardan başlıyor)

Kemal Bey, onların niçin sunumlarını ABD'den video ile yaptıklarını şöyle açıkladı KARAR TV'de Elif Çakır'ın sorusuna yanıt olarak:: 
Video kaydı: 

Kemal Kılıçdaroğlu: "Amerika'dan canlı bağlantı yapılabildiğini göstermek için danışmanlarımız Türkiye'ye gelmedi.
Teknolojiye bakın. Milletimiz teknoloji görsün.
Oturduğum yerden Amerika'yı izliyorum. Bilinçli bir tercihti."

Sanki milletin hiç görmediği bir şeymiş gibi. Komik oldu. 

Rifkin İngilizce konuştu. Kemal Bey'in eşi Selvi Hanım uyudu. 
Video kaydı: 
Jeremy Rifkin İngilizce olarak online ders veriyor CHPlilere.. Kendisi salonda yok.. Salona Türkçe çeviri yok.. Protokol ve tv yayını harici.. Tam bir rezalet.. 🤦🏼‍♀️

+++

Nagehan Alçı, Rifkin'in Başdanışman yapılmasına tepkileri şöyle eleştirdi:

"Atalım artık şu taşralı gözlüklerimizi. Dünya Türkiye'den büyüktür."
"Kılıçdaroğlu, Dördüncü Endüstri Devrimi'ni hayata geçirmek için bu isimden yardım istiyor." 

Unutmadık Nagehan Hanım taşralı olmadığınızı:


+++

66 yıllık ömrümün 50 yılını ''Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi, Katil Amerika, Yankee go home, Bağımsız Türkiye'' sloganlarını atan ve bundan dolayı ağır bedeller ödeyen bana, hiç kimse ABD'li birinin baş danışman olarak atandığı CHP'ye ve atayan Kılıçdaroğlu'na oy attıramaz NOKTA

+++

“YANKEE GO HOME”dan “YANKEE WELCOME” boyutuna geçiş. Y-CHP’nin Y’si de Yankee olmuştur artık.

adlı kişiye yanıt olarak
CHP Atatürk'ün vefatından sonra ne zaman "Yankee Go Home" demiştir ? Sayın bizim gözden kaçırdığımız, bilmediğimiz bir dönemi mi biliyorsunuz ? Benim bildiğim Doğu Perinçek'ler ezelden beri YANKEE GO HOME diyorlar.

+++

Bu yazı gazete makalesi olarak düzenlenip Aydınlık'ta yayınlandı:

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder