8 Aralık 2022 Perşembe

Daron Acemoğlu: Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı - CHP vizyonu - 2

CHP'nin 3 Aralık "İkinci Yüzyıla Çağrı" vizyon toplantısında Vizyoner Danışman ve Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü ilan edilen Hacer Foggo'nun yediği nanelerden birkaçını açıklamıştık. 

Ona göre Kemalizm faşizmdir, TSK çocuk öldürür, LGBT çocuklar vardır, FETÖ medyası özgür medyadır, IŞİD ve PKK aynı konumda (terör örgütü) değildir, PYD Şefi Salih Müslim kardeşlik istemektedir ve daha neler...

Bakınız:

Hacer Foggo: TSK düşmanlığı, PKK seviciliği - CHP vizyonu -1 

Şimdi ikinci vizyoner danışmanı görelim:


Prof. Dr. DARON ACEMOĞLU

Ermeni kökenli Türk-Amerikalı ekonomist Daron Bey, "Türkler Ermeni soykırımı yaptı" deyip durmaktadır.

Kendisi ekonomist takılmaktadır. Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın "Gel ekonomimizi kurtar" çağrısı ile gittiği Ermenistan'ın ekonomisini batırarak ABD'ye geri dönmüştür. Sıra bizim ekonomiyi batırmakta.

Ekonomi ile ilgili her soruya: "IMF'siz olmaz" yanıtını vermektedir.


Kendisi "Yeni Nesil Kemal Derviş" olarak anılıyor. 
Elde kalan son kamu kuruluşlarını da haraç mezat satacaktır.

Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinde görüştüğü isimlerden olan Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Kemal Derviş’in de eğitim gördüğü okullardan olan, küresel merkez aklın kadrolarının yetiştirildiği Londra Ekonomi Okulu’nda yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı.

ABD derin devletinin yayın organı olarak bilinen Foreign Affairs dergisinde 2014’te yazdığı “The Failed Autocrat” başlıklı makalesinde Erdoğan’ı otokratlıkla eleştirdi. 

"Çözüm Süreci'nin (PKK Açılımı) bitmesi ekonomi için felaket olur" vecizesiyle PKK'ya kalkan olmuştu. Haliyle Altılı Masa iktidarında yeniden Çözüm Süreci uygulanarak ekonomi kurtarılacaktır.

Doğal olarak da, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den ve bilumum emperyalist merkezlerden madalyalar almıştır geçmişte. Bugün de CHP madalyası...

Tayyip Bey'in çöpe attıklarını Bay Kemal toplamakta...

Bakınız: Video:

+++

Kendisi iflah olmaz Atatürk ve Cumhuriyet düşmanıdır.


James A. Robinson ile ortaklaşa kaleme aldığı "DAR KORİDOR" adlı kitabın 487. sayfasında Atatürk'e "despot" diyor:

Ordu ve bürokrasinin önderliğinde…daha fazla reform ve devlet inşası için yol açıktı, ama sadece despotik tarzda bir devlet oluşumu için. Artık iktidar merkezi Atatürk’ün CHP’siydi.”
 
"Latin alfabesine geçiş, kıyafet devrimi ve dini kurumların yeniden yapılandırılması gibi pek çok reform, topluma danışılmadan yapıldı ve zorla dayatıldı."

"Bu reformlara direnenler, örneğin Batı tarzı şapka yerine 'fes' takmakta ısrar edenler kovuşturmaya uğradı. bazı durumlarda infaz edildi" 


CHP Eski Milletvekili Şerafettin Turpçu'nun eleştirisi şöyle: 

Daron Acemoğlu, Dar Koridor adlı kitabının 487.sayfasında; Latin alfabesi, kıyafet devrimi, dini kurumların yapılandırılması gibi bir çok Cumhuriyet Devrimini eleştiriyor, Atatürk dönemine tek parti diyor. (600 yıllık padişahlıktan değil de çok partiden tek partiye geçmişiz gibi)

Eleştirinin tümü için bakınız:

+++

"Despot devlet" kuramının devamı: Sivil toplum vesaire
CHP toplantısına video konferansla katıldı, ve şöyle dedi:
Video kaydı:

+++

BM Kalkınma Programı Eski Müdürü Bartu Soral, Daron Bey'in savunduğu Kemal Dervişçi ekonominin yeni bir vizyon olmadığını açıkladı:

"Yeni bir dünya kuruluyor. Neoliberal küreselleşmeyi savunanlar, vizyon zannedenler eskide kalıyor. Dünya yeni bir model tartışıyor, bu arkadaşlar hâlâ eski sistemi Türkiye’nin önüne vizyon olarak koyuyorlar. Biz bu sistemi 1980’den beri Turgut Özal, Tansu Çiller, Kemal Derviş, Ali Babacan gibi yöneticilerle uyguluyoruz zaten. Biz bu filmi seyrettik."

Tayyip Erdoğan'ın kurtulmaya çalıştığı (ama bir türlü tamamen kurtulamadığı) sistemi daha iyi uygulayacağını söylemek yeni değil, eski vizyon.

Yeni CHP = 2002-2014 döneminin AKP'si

+++


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder