5 Mayıs 2022 Perşembe

Perinçek'ten MGK, TSK ve Hükümet'e "Suriye'de Yerel Meclisler" uyarısı

Doğu Perinçek'ten uyarılar:

-- Suriye'de Yerel Meclisler, başımızı belaya sokar
-- Bu kavram Suriye'nin toprak bütünlüğünü tanımıyor
-- Bu, "Ben orayı ilhak ediyorum" anlamını taşır
-- Bu proje Türkiye'yi mahveder
-- Bizi dostlarımızla karşı karşıya getirir
-- Hükümet Türkiye'yi yönetemez duruma gelir
-- Bu yanlış, Hükümetin Türkiye'nin başından gitmesine kadar varır
-- Bu projeyi ABD kışkırtıyor
-- Bu durum, Erdoğan yönetiminin Türkiye'nin geleceği konusunda 
   güvenilir bir strateji izlemediğini gösteriyor.

"Milli Güvenlik Kurulu'nu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ve Hükümetimizi uyarıyorum: Bunlar kabul edilecek şeyler değil, çok büyük yanlışlar. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerekir."

İşte ayrıntılar:


İçişleri Bakanı Soylu, İdlib'de briket evlerin teslim törenine katıldı. T

Törene video konferansla katılan Erdoğan özetle şunları söyledi:

"500 bin Suriyeli güvenli bölgelerdeki briket evlere yerleştirildi. Şimdi Azez, Cerablus, El Bab, Tel Abyad ve Cerablus başta olmak üzere 13 ayrı bölgedeki Yerel Meclislerle birlikte yöneteceğimiz proje ile 1 milyon sığınmacıyı da yerleştireceğiz. Konut, hastane, okul, tarımdan sanayiye kadar kendi kendine yetecek tüm ekonomik altyapı projenin içinde."

"İnşallah Suriye'nin diğer kısımları da zaman içinde güvenli hale geldiğinde oralarda da benzer çalışmaları yürüterek gönüllü geri dönüşleri sağlayacağız."

+++

Suriye'nin diğer kısımları nasıl güvenli hale gelecek? ABD ve PKK ile birleşip Suriye ve Rus güçlerini yenerek Esad'ı devirme planımız mı var? Erdoğan partiden attığı Gül, Babacan ve Davutoğlu'nun tüm komşularımıza düşman, ABD'ye ise köle olmamız sonucunu veren "komşularla sıfır sorun" macerasına geri mi dönüyor? 

Doğu Perinçek, bu vahim planı ULUSAL KANAL 'da Çıkış Yolu programında 3 Mayıs 2022 günü eleştirdi:

+++

"Bu açıklamada bir tane anlamlı kavram var: Yerel Meclisler.
Bu, Türkiye'nin başını belaya sokacak bir proje. 
Suriye Devleti ve Hükümeti ile işbirliği yerine Yerel Meclisler adı altında ne idüğü belirsiz, bölücülük yapan güçlerle işbirliğini hatıra getiren bir kavram.

Suriye sınırı boyunca 40 km eninde 700 km boyunda Güvenli Koridor projesi var. Burada inşaatlar yapıldı, postaneler açıldı. Bu, Türkiye'yi mahveder. Çok zor durumlara düşürür.

Neden? Çünkü siz burada Suriye'yi bölecek bir adım atıyorsunuz. Güvenli Koridor adı altında Türkiye postanesi, parası, askeri, polisi. Peki, Suriye'nin toprak bütünlüğü ne oluyor? Buna Arap dünyası ne diyecek? Rusya, İran, Çin ne diyecek? Türk Cumhuriyetleri ne diyecek?

Sonuç itibariyle Türkiye'yi Asya'dan, Arap dünyasından koparan, başımızı belaya sokacak, bizi dostlarımızla karşı karşıya getirecek çok vahim bir yanlış."

2 dakika süreli video kaydı:
Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek: “Yerel Meclisler Türkiye’nin başını belaya sokar”

+++

Sinan Sungur:
"PKK'yı temizlemez mi bu plan?"

Perinçek:
"Nasıl temizleyecek? Bu, 40 kilometrenin güneyindeki PKK'yı kabul eden bir siyaset. Vatan Partisi diyor ki: PKK'yı bitirelim. Güvenli Koridor siyasetine başından beri karşıyız. Bu siyaset, PKK'nın varlığına son vermiyor. 41. kilometrede yine PKK var.

O zaman Suriye hedef olarak PKK'yı değil Türkiye'yi görür. Sen onun ülkesinin 40 km eninde 700 km boyunda bir kısmını (Suriye sınırımızın güneyi) Güvenli Koridor adı altında işgal ediyorsun. Yerel Meclisler planı oraya götürür.

Ne yapalım? Türk ve Suriye askeri ve polisi işbirliği yapsın, terörü temizleyelim, Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlayalım, ülkemizdeki sığınmacılar o zaman geri döner. 

Amerika'nın Türkiye'de Kürtlere özerklik, yerel meclisler planları gibi. Suriye'de bir nevi yerel hükümetler kurulacak, ama esasında Türkiye'nin egemenliği altında olacak. Bu, Suriye'yi bölme planı. Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunma politikamızdan vazgeçen bir program. MGK'yı da uyarıyorum, TSK'yı da uyarıyorum"

2 dakika 17 saniye süreli video kaydı:
Dr. Doğu Perinçek: "Bu plan Suriye'yi bölme planı"

+++

"İşin kolayı varken... Suriye Hükümeti evvelsi gün yine bir af çıkarttı. Türkiye Suriye Devleti ile anlaşacak, PKK'yı bitirecek, Kandil'e beyaz bayrak çektirecek, ülkemizdeki Suriyeliler de vatanlarına dönecek. 

Şimdi Erdoğan Hükümeti, orada (Güvenli Koridor'da) dolaylı egemenliğimizde olan toprak tasavvur ediyor. Buna Suriye, İran, Rusya ne diyecek?

Benzini, mazotu nereden bulacaksınız? Bu yürümez.

Orada Yerel Meclislerle işbirliği yapacağım. Kimlerle? Suriye Devleti'ne muhalif olanlarla. Buna Suriye'nin cevabı ne olur? Tekrar Özal politikaları sarmalına döner: Türkiye Suriye içindeki teröristleri destekleyecek, Suriye de Türkiye'deki teröristleri destekleyecek. Oraya gider. Özal'ın hatasını Erdoğan tekrarlamış olur.

(Özal Müslüman Kardeşler'in Hama ayaklanmasını destekleyince, Baba Hafız Esad da PKK'ya, Öcalan'a Bekaa Vadisi'nde sığınma izni vermişti.)

Erdoğan ondan sonra Rusya'yı da, İran'ı da kaybeder, ucuz elektrik, ucuz mazot  sağlayamaz. Ekonomi ağır şekilde etkilenir.

Amerika'dan başkası bundan yararlanmaz.

Yerel Meclislerle işbirliği ne demek?
Yani Suriye Hükümeti dışında bir takım hükümetler kuracaksınız.
Açık açık söyleyin. Biz Suriye'yi böleceğiz deyin.

Bahçeli ve Erdoğan'ın bu konu üzerinde tekrar düşünmelerini öneriyorum.
Çok büyük yanlış yapıyorlar."

2 dakika 15 saniye süreli video kaydı:
Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek: “Yerel meclislerle işbirliği ne demek? Açık açık söyleyin, biz Suriye'yi böleceğiz deyin!”


"Bu yanlış, hükümetin Türkiye'yi yönetemez duruma gelmesi ve Türkiye'nin başından gitmesine kadar yol açar. Bu o kadar ciddi bir yanlıştır. 

Bu plan ne Rusya ne İran tarafından kabul görür. 
Türkiye'nin bütün denklemlerini bozan bir yanlıştır. 

Yerel hükümetler, özerklikler, kantonlar kurmak, 
Suriye’yi bölmek, bunlar ABD'nin planı. 
Döner dolaşır PKK’nın da kanton kurmasına varır bu süreç. 

Çok ciddi yanlıştır. O sebeple ben 
-- Milli Güvenlik Kurulu'nu, 
-- Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ve 
-- hükümetimizi uyarıyorum. 

Bunlar kabul edilecek şeyler değil, çok büyük yanlışlar. 
Bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerekir."

Konuşmanın tamamını aşağıdaki video kaydının 1:26:50 - 1:47:00 dakikaları arasında (21 dakika) izleyebilirsiniz: 

+++


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder