22 Mayıs 2022 Pazar

İmamoğlu ve Yavaş'tan Süleymancılara kadro

 






+++

Raporun Menzil ve Süleymancılar bölümü için bakınız:
Diyanet'in gizli Tarikatlar Raporu 

KAYNAK YAYINLARI
+++

Olay şöyle patlak verdi:

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Belediye'nin kendinden önceki dönemine ait 80 usulsüzlük ve yolsuzluk olayı için suç duyurusu yaptığını, ancak Savcıların ve İçişleri Bakanlığı'nın soruşturmaları ağırdan aldığını iddia edip duruyordu.

Bu konuda SÖZCÜ'den Saygı Öztürk'e demeç bile verdi.

İşte bu iddiası ayağına dolaştı, olayın ortaya çıkmasını tetikledi. 

Aydınlık, şu sonuçlara ulaştı:

Soruşturmaları yürüten Cumhuriyet Savcıları gerekli bilgi ve belgelere ulaşmakta güçlükler yaşıyordu. Çünkü Savcıların belge ve bilgileri talep ettiği Belediye birimlerinin başında, haklarında soruşturma yürütülen kişiler bulunuyordu.

O kişiler de doğal olarak, kendilerini suçlu gösterecek bilgi ve bilgileri Savcılara göndermiyorlardı.

Mansur Yavaş, soruşturulması talep edilen bu kişileri görevden almadığı gibi, terfi ettirmişti.

Milyonlarca liralık alımlarda usulsüzlüklere karıştıkları ABB müfettişlerince saptanan Tolga Kepir, Nihat Aras ve Ramazan Kabasakal terfi ettirilerek Daire Başkanı yapılmışlardı. Raporları hazırlayan müfettişler dosyalardan el çekerek buna tepki gösterdiler.

Mansur Yavaş yolsuzlukla mücadele ediyor gibi görünmek için suç duyuruları yapmış, ancak bu konuda çok fazla konuşunca Aydınlık'ın radarına yakalanmıştı. İşte gereğinden çok konuşmanın zararları... 




Yolsuzluk dosyalarının ayrıntıları için bakınız: 

+++

Mansur Yavaş'ın bu 80 suç duyurusunda isimleri yer alanların neredeyse tamamı ya görevlerinde aynen duruyorlar, ya da terfi ettirilmişler.

Bunlardan biri olan Dış İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kabasakal, sosyal medyada sık sık Süleymancıların yayın organı Yedi İklim dergisinin içeriklerini paylaşıyor. Yine bu cemaatin Fazilet Takvimi'nden de alıntılar paylaşıyor. Atatürk ve laiklik karşıtı İskilipli Atıf Hoca paylaşımları yapıyor, CHP karşıtı şeyler yazıyor.

ABB içindeki en kritik iki daire olup Belediye bütçesinin %60'ını kullanan Fen İşleri ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairelerinin bu cemaatim kontrolünde olduğu belirtiliyor.

ABB koridorlarında Fen İşleri Dairesi Başkanı Erol Gündüz ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Yüksel Arslan'ın Süleymancı yapı ile bağları konuşuluyor.

Yüksel Arslan'ın aynı zamanda Mansur Yavaş'ın Özel Kalem Müdürü olmasının da atamalarda ve yerleştirmelerde Süleymancıların etkisini artırdığı değerlendiriliyor. Kurumda onun için "Asıl Belediye Başkanı" deniliyor.

Yüksel Arslan bir yandan da ABB iştiraklerinden PORTAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili olduğundan birden fazla maaş ve huzur hakkı alıyor.

Dosyalardan el çeken bir müfettişin aynı cemaatle bağlantılı ABB Teftiş Kurulu Başkanın Ata Şengül ile tartıştığı öğrenildi.

+++

SÜLEYMANCI YAPILANMA YAVAŞ DÖNEMİNDE KUVVETLENDİ

Gökçek döneminde belediyede var olan Süleymancı yapılanmanın Yavaş döneminde de sürdüğü hatta kuvvetlendiği iddia ediliyor. 

Aydınlığa bilgi veren kaynaklar, belediye ihalelerinin büyük çoğunluğunun Süleymancı müteahhitlere gittiğini, 'şeffaf' diye sunulan ihalelerin muhammen bedellerinin Süleymancı daire başkanları ve müdürlerce önceden ilgili şirketlere  sızdırılma ihtimalinin de olabileceğini belirttiler. 

Yavaş ile Süleymancıların yakınlaşmasında, bu tarikatın bir süredir hükümete karşı harekete geçmiş olmasının önemli bir rolü olduğu değerlendiriliyor.

+++

CHP ÜYESİ, SÜLEYMANCILAR KANALIYLA İŞE GİREBİLDİ.

CHP Parti Meclisi Üyesi anlatıyor:
"40 yıllık CHP'li dostum, işsiz torunu için belediyeden iş istedi. İlgililere ulaştırdım yapmadılar. Bir süre sonra karşılaştık. Torununun durumunu sordum. 'Süleymencı bir komşum yardımcı oldu, belediyede işe başladı' dedi. Yerin dibine geçtim. Partimin zarar görmeyeceğini bilsem basın toplantısı düzenleyeceğim."

+++

Süleymancılar domuz etinden sucuk yaptılar,
Devlet yasakladığı halde kurban ve deri topladılar.
Yurtlarında cinsel istismar yapıldı, çocuklar yandı.
Geniş bilgi için bakınız: 

Seçimlerde İmamoğlu'na oy verme talimatı
ve Süleymancılar hakkında arşiv bilgileri için bakınız:
Süleymancılar eski talebeleri İmamoğlu'na böyle oy istediler 

+++

Bu çok doğal. Eğer ittifak yapılıyorsa ve sizi destekliyorlarsa, bunun bir karşılığı olmalı. Hiç kimse / hiç bir örgüt / hiç bir devlet karşılıksız yardım yapmaz.

CHP'li belediyeler bu yüzden PKK'lıları, FETÖ'cüleri işe aldıkları gibi Süleymancıları da alıyorlar. Almazlarsa, önümüzdeki seçimlerde destek bekleyemezler.

+++



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder