24 Mayıs 2022 Salı

NATO'cu milliyetçilik olmaz

 

 

+++

İYİ Parti'nin NATO'culuğu konusunda bakınız:
Ümit Özdağ - Meral Akşener : Bir NATO macerası 

+++

Devlet Bahçeli NATO'yu kan taciri, silah baronu, küresel cinayet şebekesi olmakla suçladı:

"MHP, Finlandiya ile İsveç'in NATO üyeliğini zamansız, gereksiz olarak değerlendirmekte ve soğuk bakmaktadır. Bu iki ülkenin NATO üyeliği dünya barışına hizmet etmiyor."

"Ukrayna savaşını körükleyen, fiilen yayılmasını tetikleyen, Rusya’nın enerji ve gücünün irtifa kaybını hedefleyen devletlerin ve uluslararası kuruluşların varlığı artık gizlenemez noktadadır. Kan tacirleri, silah baronları, küresel cinayet şebekeleri devrededir."

"Adeta bir dünya savaşının test sürüşü yapılmakta, cephe hatları kalın şekilde çizilmekte, stratejik mevzilere biteviye tahkimat ve yığınak faaliyeti sistematik olarak devam etmektedir. Bize göre gidişat hayra alamet değildir. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyesi olmasıyla ilgili sürecin tartışmaya açılması, önemle ifade etmek isterim ki, Ukrayna savaşının şiddetinde azalmaya değil, bilakis kronikleşmesine ve hatta küreselleşmesine yol açabilecektir."

"ABD’nin Batı’yı ve NATO ülkelerini konsolide etmek için fırsat gördüğü Ukrayna savaşı bitmeden, ateşkes ve barış rejimi temin ve tesis edilmeden NATO’ya yeni üye katılımı insanlığı yeni bir ateşe sürükleyecektir."

"Herkesi uyarıyorum, bunun sonucu barış değil, topyekûn savaştır.”


+++

Devlet Bahçeli NATO'ya karşı bir güvenlik örgütü kurulmasını önerdi:

"İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine engel çıkarınca Türkiye’nin risk primi son 14 yılın rekorunu kırmıştır.

Yurt dışına satılan hazine bonosu ve devlet tahvillerinin geri ödenmesine karşı belirlenen sigorta bedeli olan risk priminin silah olarak kullanılması dost ve müttefikliğin neresine, hangi kitabına sığmaktadır?"

"Türkiye’nin baskı ve dayatma altına alınıp sürecin oldubittiye getirilmesiyle İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya dahil edilmesi karşısında Ankara kriterleri anında işleme koyulmalıdır.

Eğer şartlar içinden çıkılmaz hale bürünürse NATO’dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır.

NATO’yla var olmadık, NATO’suz da yok olmayız."

"İhtiyaç hasıl olursa, gelişmeler başka bir seçenek bırakmazsa, Türkiye’nin, Türk dünyasının ve 57 İslam ülkesinin da içine katılacağı yeni bir güvenlik teşkilatının kurulması mümkündür, belki de en doğrusu budur.

Mesela, Asya ve Ortadoğu Güvenlik Örgütü ismiyle kurulacak güvenlik teşkilatı aynı zamanda NATO’nun dünya genelinde dengelenmesini de sağlayacaktır.

https://www.aydinlik.com.tr/haber/bahceli-nato-ile-var-olmadik-natosuz-da-yok-olmayiz-317757

+++

İYİ Parti ise, "PKK'yı destekliyorlar ama bu gerekçeyle bu iki ülkenin NATO'ya girişi engellenmemeli" demişti.

CHP ise, Erdoğan'ı Putin'den talimat alarak bu iki ülkenin NATO'ya girişini engellemekle suçlamıştı.

Tüm Millet İttifakı + HDP, bu çizgidedir. Bu ittifak NATO İttifakı haline gelmiştir.

Bakınız:
Erdoğan Putin'den "Onları NATO'ya sokmayın" talimatı almış 

+++

Eğer bu saatten sonra Erdoğan ve Bahçeli geri adım atar ve bu iki ülkenin üyeliğini "Şu garantileri aldık vesaire" bahanesiyle onaylarsa, bir daha kimse onların sözlerini ciddiye almaz. 

Erdoğan Libya ve Baltık Planı konularında iki kez sözlerinin arkasında durmadı. Bu üç olur ve Allah'ın hakkı üçtür derler, bu sayfa burada kapanır.

Bu konuda bilgi için bakınız:
Erdoğan NATO sözünün arkasında durabilecek mi? 


+++


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder