17 Mayıs 2022 Salı

Atatürk Hava Limanı Dosyası


5 Haziran 2018
Kılıçdaroğlu CNN TURK ne oluyor? programında soruları yanıtlıyor:

Soru:
"İktidarın vaadi millet bahçeleri. Sizin böyle yeşil vaad var mı?"" 

Kılıçdaroğlu:
"Çok şükür Erdoğan'ın yeşili keşfetmesi beni çok mutlu etti. Havaalanını millet bahçesi olarak yapacaklar. AHL'yi. Telefonlarımızı dinledikleri için... Orayı ne yapacağımızı... Kalkıp öyle bir açıklama yapıyorlar."

Soru:
"Siz mi söylemiştiniz telefonda bunu?"

Kılıçdaroğlu:
"Oranın planlarını dahi yaptık. Hangi kültür merkezlerini yapacağımızı, binaların şekli dahil olmak üzere... Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız açıklayacak. O Milletvekilimizin (Gülay Yedekçi) yaptığı projeler fotoğraflarıyla var. "

Soru:
"Aynı proje mi?

Kılıçdaroğlu:
"Hayır. Onların projesini bilmiyoruz. Yer aynı. Bizim projelerimiz o kadar güzel ki."

1 Dakika 21 saniye süreli video kaydı


Kılıçdaroğlu'nun 5 Haziran 2018'de Atatürk Havalimanı ile ilgili yaptığı seçim vaadi gündem oldu: ▪️"Atatürk Havalimanı'nı yeşil alan yapılması bizim projemizdi, bizim telefonlarımızı dinleyip aldılar.." Oranın planlarını dahi yaptık. Nereye neyin yapılacağı hepsi hazırlandı."

+++

Kılıçdaroğlu " Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız açıklayacak." demişti.

İmamoğlu, 5 Nisan 2019'da FOX TV ÇALAR SAAT programında İsmail Küçükkaya ile söyleşisinde AHL ile ilgili projeyi açıklıyor:

"Bizim için İstanbul'un en büyük ihtiyacı yeşil alan. 

Mevcut yapılar var orada. Onları da 21. yüzyıl üretim sektörlerine hizmet edecek teknolojik, uzay çağı, bilim çağına katkı sunacak şekilde eğitim ve teknokent tarzında özellikle yenilikçi bir üniversite... Bu alana hizmet edecek bir sürecin başlatılması bizim projemizin ana tabanı."

39 saniye süreli video kaydı

Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı için 5 Nisan 2019'da planlarını böyle açıklamıştı: "İstanbul'un en büyük ihtiyacı olan şey yeşil alan."

Aynı gün, 5 Nisan 2019, dokuz8haber tweet ile vermiş:

+++

Kılıçdaroğlu şimdi tevil etmeye çalışıyor, yaptıkları projenin oradaki pistlere ve binalara dokunmadığını ama AKP'nin pistleri yıkacağını söylüyor. 

"Bizim planda Atatürk Havalimanı'nın binaları, pistleri tümüyle korunacaktı" diyor. Ve tehdit ediyor: “Talimat aldım, mecburdum diyeceğiniz bir iş değildir, bunun adı vatana ihanettir. Siz de sorumlu olacaksınız. Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir. O makinelerin müteahhiti; sana ise özel ilgi göstereceğiz!"  Bakınız: 

Halbuki 
-- Kılıçdaroğlu CNN'de binaların korunacağını söylemiyor,
-- İmamoğlu ise FOX TV'de oradaki yapıların üniversite, teknokent haline getirileceğini söylüyor. Binalar teknokent olursa uçakları nasıl kaldırıp indireceksin, yolcuları nereye koyacaksın? 

Bu tevil denemesini kimse yutmaz. Belki tıpış tıpış inanan olabilir.

+++

Kılıçdaroğlu, projeyi CHP Milletvekili Gülay Yedekçi'ye yaptırdıklarını söylemişti. İşte Yedekçi'nin 2017 tarihli beyanı:


Bu beyan da Kılıçdaroğlu'nu yalanlıyor.

+++

"Tayyip oraya gökdelenler dikecek, daireleri 40 milyona satacak" söylentilerini Fatih Altaylı Erdoğan'a sormuş ve "Yeşil alan olacak" yanıtını aldıktan sonra "Allah razı olsun" demişti:
Video kaydı 55 saniye: 

+++

Aldı sazı Kılıçdaroğlu:


Efendim, sözde Abu Dabi Şeyhi Hazretleri yeni yapılan İstanbul Havalimanı'nı (İHL) satın alacakmış ama İstanbul'da ikinci bir havalimanı daha olursa kârının azalacağını öne sürüyor, AHL'nin yıkılmasını istiyormuş. Tayyip bu yüzden orayı yıkacakmış. Kaybedeceği belli olan seçimlerden önce İHL'yi satıp Şeyh'in verdiği parayı yurt dışına kaçıracakmış.

Sanki paralar Hazine'ye değil de Tayyip'in özel hesabına yatıyor.
Tıpış tıpış uyunacak ninniler, bonzai çekenlere masallar. İyi uykular.

+++

Aldı sazı Cumhuriyet:

Tayyip Şeyh'in verdiği paraları böyle kaçıracakmış:




+++

Aldı sazı Canan Hanım ve İYİ Parti:


+++
Vatandaşın yorumu:

Genel Başkanları “Atatürk havalimanını park yapma fikri bizimdi. İktidar telefonlarımızı dinleyerek fikrimizi çaldı” der. Yardımcıları ve Yöneticileri de “Atatürk havalimanını Millet Parkı yapanlardan hesap soracağız” der. Bu durum geri zekalılıktan öte, ruhsal bir sorun sanırım.

İşte o ruhsal durumu Engin Altay şöyle açıklamıştı:

+++

İyice araştırmadan her söylenene inanmanın ibretlik sonucu: 


Atatürk Havaalanı’na millet bahçesi yapmak milletin aklıyla alay etmek ve milletin parasını çarçur etmektir.

@yvzah  adlı kişiye yanıt olarak
KK, bizim projemiz aslında, AKP telefonlarımızı dinledi ve bu projeyi bizden çaldı, demiş. Benim kalbim sıkıştı duyunca, siz ne diyorsunuz? Çok mu abarttım?

Haklısınız.

@yvzah ve  @Erolg10  adlı kullanıcılara yanıt olarak
CHP projesinde havalimanı korunup hizmete devam ediyor, düzenleme atıl alanları içeriyor

Öyleyse mesele yok.

+++



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder