10 Mayıs 2022 Salı

Suriyeli terörist Generalin İsrail'e aşk ilanı: "Sizi sevdik"

İsrail internet sitesi bhol.co.il, Suriyeli General Adnan Silo'yu şöyle tanıtıyor: (8 Mayıs 2022)

"Temmuz 2012'de Silo, Esad rejiminden resmen ayrıldı ve o sırada Suriye diktatörünü devirmek amacıyla eski askeri personel tarafından kurulan önde gelen isyancı örgüt olan Özgür Suriye Ordusu saflarındaki en önde gelen komutanlardan biri olarak atandı."

Ve, şimdi Türkiye'de ikamet eden Adnan Silo'nun İsrail Here News Ajansı'ndan Roy Case ile tele konferans yoluyla yaptığı söyleşiyi veriyor. Konuşma Arapça yapılıyor. Söyleşinin İbranice altyazılı video kaydı da siteye konulmuş.

Yazının başlığı şöyle: 

,כדי לגרש את איראן מסוריה"

"עליכם לתמוך במתנגדיה

"İran''ı Suriye'den çıkarmak için,
muhalifleri desteklemelisiniz"


Adnan Silo şöyle diyor:

"İran'ı Suriye'den çıkarmanın tek yolu rakiplerini silahlandırmaktır."

"Suriye'de devrimin başlangıcından bu yana İsrail bize çok iyi davrandı ve biz de sizi sevdik. Size yozlaşmış Esad ailesinden daha iyi davrandık. 

Biz Suriye'nin çeşitli siyasi yapıları olarak size Esad ailesinden daha faydalıyız. Tek bir mezhepten değil, tüm mezheplerden farklı bir demokratik devlet istiyoruz."

"Bu yüzden sizinle konuşmayı kabul ettim, sırf İsrail'de olduğunuzdan dolayı bizi silahlandırın ve Suriye'yi kurtarmak için birlikte savaşın. 

İsrail - Amerikan yardımıyla Esad'ı, İran'ı ve Rusya'yı ortadan kaldırmayı başaracağız. Hele bize savaşmak için savunma sistemleri verirseniz."

İsrail sitesi, Esad için katil sıfatını kullanıyor:

General, katil Esad için şunları söyledi: "Beşar Esad akıl hastası."

Silo, Esad'ın kimyasal silah kullandığı yalanını yineliyor.

Videoda söyleşinin yanı sıra isyanla ve kimyasal silah yalanıyla ilgili görüntüler de var.

8 dakika 52 saniye süreli video kaydı ve yazının tamamı için:

+++

İsrail basını Esad'a diktatör, katil diyor.
Bizde de aynı dili kullananlar İsrail ile aynı safta buluştuklarını görmüyorlar mı?

Adam utanmadan "Sizi sevdik" diyor.
"Devrimin (yani Esad'a karşı terörist kalkışmanın) başlangıcından bu yana İsrail bize çok iyi davrandı" diyor.
"Sırf İsrail'de olduğunuzdan dolayı (İsrail'i korumak için) bizi silahlandırın" diyor.

+++

Esad'ı devirmek amacıyla isyan eden sözde şeriatçı özde Amerikancı terör guruplarını İsrail en başından beri destekliyor. Silah, cephane veriyor. Culan Yaylası (Golan Tepeleri) ve Ürdün sınırına yakın yerlerde yaralanan teröristleri Culan'da açtığı sahra hastanelerinde tedavi ediyordu. Güneybatı Suriye terörden kurtarıldığı için bu hastaneler artık yok.

İsrail 1967'deki Altı Gün Savaşı'nda Mısır'dan Sina'yı ve Suriye'den Culan'ı almıştı.
 
Sina'yı iade eden İsrail, Suriye'nin diplomatik ilişki kurmayı (İsrail'i tanımayı) kabul etmemesi üzerine BM Kararı'na rağmen Culan'ı iade etmemişti. 


Suriye, bu yüzden, İsrail ile savaş halinde olan tek Arap ülkesi idi ve İsrail'i 2006 yılında yenilgiye uğratan Lübnan Hizbullahı ile birlikte hareket ediyordu. 

Suriye, Filistin örgütlerini (hem El-Fetih'i hem de HAMAS'ı) desteklemekte, onlara topraklarında barınma izni vermekteydi. HAMAS Siyasi Bürosu Şam'da idi.
 

ABD'nin Türkiye-İran-Irak ve Suriye toprakları üzerinde Kürdistan (İkinci İsrail) kurma projesinin (BOP = Büyük Ortadoğu Projesi) ortağı olan İsrail, bu yüzden Suriye'nin parçalanmasını amaçlayan terör ayaklanmasını destekliyor. 


ABD ve İsrail bu nedenlerle Esad'ı devirmek istiyor, peki bizim hükümet ne amaçla onlarla beraber hareket ediyor?

+++

ABD'nin Türkiye'deki adamı olan Davutoğlu, Başbakan olduğu dönemde başlayan terör ayaklanmasına destek olmuştu. Böylece AKP Hükümeti ABD ve İsrail ile birlik olup Suriye'yi parçalama saldırısına katılmıştı. Tayyip Erdoğan "BOP Eşbaşkanı" olduğunu ilan etmişti.

Şimdi Davutoğlu'nun "Şam'daki Emevi Camisi'nde namaz kılma" yani Esad'ı devirme hayalinin gerçekleşmeyeceği belli olduğuna, Davutoğlu da makamından kovulduğuna, PKK ile Açılım bitirilip silahlı mücadele başladığına, yani  ABD ile arası bozulan Tayyip Erdoğan BOP Eşbaşkanlığı'ndan çekildiğine göre, hala daha BOP sloganı "Katil Esed" demeye devam etmenin nedeni ve amacı nedir?

"Katil Esed" demeye devam edecek idiyseniz, Davutoğlu'nu neden görevden aldınız?

Cumhurbaşkanımız, Suriye'nin kuzeyinde ordumuzun denetimindeki 13 bölgedeki Yerel Meclislerle birlikte 1 milyon sığınmacı Suriyeli'yi yerleştirmek üzere konuttan hastaneye kadar altyapı projesi hazırlandığını açıkladı. 

Bu proje, Suriye'nin bölünmesine ve PKK'nın da kantonlar kurmasına yol açar. 

İşte o Yerel Meclisler ve görevleri: 

O Yerel Meclisleri yönetenler, Suriye Devleti'ni tanımayan silahlı muhalifler. İsrail'e aşk ilan eden Adnan Silo'nun savaşçıları.

Cumhurbaşkanımız bunu duymuyor mu?

+++

Evet, devletimiz onları IŞİD'e karşı, PKK - PYD'ye karşı harekatlarda kullandı. Bunu onayladık. Ancak şimdi onları Suriye'nin bölünmesi projesinde kullanmak ABD - İsrail projesini uygulamak demektir. Çünkü biz kuzeyde Yerel Meclisler kurarsak güneyde de ABD destekli PKK - PYD devletçiği kurulması kaçınılmazdır.

İki seçenek var: 

1 - TSK ve Suriye Arap Ordusu İdlib'deki sözde şeriatçı terör guruplarını ve Fırat'ın doğusundaki PKK - PYD'yi ortadan kaldırmak için işbirliği yapar ki bu durumda ABD oradan çekilmek zorunda kalır ve Suriye Devleti tüm Suriye topraklarını denetimi altına alır. PKK devleti kurulması önlenir.

2 - Hükümetimiz "Katil Esed" demeye devam eder, kuzeyde Türkiye'ye bağlı Yerel Meclisler, Fırat'ın doğusunda PKK devleti ve Fırat'ın batısında Suriye Devleti olmak üzere Suriye üçe bölünür.

Üçüncü seçenek ne yazık ki yok. 

Erdoğan Hükümeti, bu basit gerçeği görmemek, anlamamak için ısrarla direnmektedir. 

PKK'yı bitirmek için Suriye Devleti ile askeri işbirliği zorunludur. 

"Sisi darbeci" deyip ilişkiyi kestiğiniz Mısır ile bugün nasıl diplomatik ilişki kurma yoluna girdi iseniz, aynı şeyi Suriye ile de yapmak zorundasınız. 

Çünkü tıpkı Sisi gibi Esad da gidici değil. 

Esad takıntısı uğruna PKK'nın bu milletin başına bela olmaya devam etmesine yol açmanın sorumluluğu altına giremezsiniz. 

İsrail ile barışıp İsrail'in düşmanı Esad'a cephe almanızı, İsrail aşığı terörist general eskilerini topraklarımızda barındırmanızı kimselere anlatamazsınız.

+++

Söyleşinin tamamı:

https://www.bhol.co.il/news/1382184  

Şu bağlantı yardımıyla çevirisini kendiniz de yapabilirsiniz: 

https://www.ingilizceturkce.gen.tr/

Bir de internet çevirisi var ama çok kötü:  

https://www.bhol.co.il/news/1382184

+++



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder