31 Mayıs 2022 Salı

Erdoğan ve Bahçeli: "Yunanistan'daki ABD üsleri Türkiye'ye tehdit"


Tayyip Erdoğan:

"5+4 yani 9 tane şu anda Amerika’nın Yunanistan’da üssü var. 
Peki bu üsler kime karşı kuruluyor, bu üsler niye var? 
Söyledikleri şu; ‘Rusya’ya karşı…” Yalan… Dürüst değiller. 

İşte geçen gün Miçotakis’e ne yaptılar? Amerika’da Temsilciler Meclisi ve Senato’nun kapısını açtılar, orada konuşturdular. Bu konuşmasında alkışladılar mı? Alkışladılar. Bütün bu olaylarda tekrar F16’lar gündeme getirildi mi? Getirildi. 

Biz şuna inanıyoruz; Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bu delikten bizi bir kere soktular, bir daha sokturmayız. Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin başında olduğu sürece, teröre destek veren ülkelerin kesinlikle NATO’ya girmesine biz ‘evet’ diyemeyiz.”


“... geçmişte yapılan yanlışın tekrarını yapamayız. Neydi o? Özellikle Yunanistan geçmişte NATO’dan çıkmıştı, o zamanın Türkiye yönetimi Yunanistan’ın tekrar NATO’ya girmesinin yolunu açtı. Yunanistan da aynı şeyleri söylüyordu."

"Onun bedelini şimdi biz ödüyoruz. İnşallah bir daha yeniden bedel ödemeyeceğiz. Tabii şunu da söyleyeyim; olay sadece İsveç, Finlandiya değil. Olaya bu terör örgütlerinin durumundan bakacak olursak, şu anda aynı yanlışı Almanya da yapıyor, aynı yanlışı Hollanda yapıyor, aynı yanlışı Fransa yapıyor. Bunların birbirinden farkı yok.”


Erdoğan'ın bu konuşması, 10 gün kadar önceki konuşmasının bir ileri adımı oldu.,
O zaman "Yunanistan'da üsler kuruyorlar, bunlara nasıl inanacağız?" demişti. Şimdi, o üslerin Rusya'ya karşı kurulduğu söyleminin yalan olduğunu söyleyerek, hedefin Türkiye olduğunu açıklamış oldu. 

Yunanistan'ın NATO'ya alınmasına Kenan Evren yönetiminin onay vermesiyle bir delikten sokulduğumuzu, Müslümanın aynı delikten iki kez sokulmayacağını bir kez daha şöyle ifade etti:

"Biz şuna inanıyoruz; Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bu delikten bizi bir kere soktular, bir daha sokturmayız. Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin başında olduğu sürece, teröre destek veren ülkelerin kesinlikle NATO’ya girmesine biz ‘evet’ diyemeyiz.”

Erdoğan'ın 10 gün önceki konuşması için bakınız:
Erdoğan NATO sözünün arkasında durabilecek mi? 

+++

Ancak şöyle bir tehlike var:
Eğer bu saatten sonra Erdoğan ve Bahçeli geri adım atar ve bu iki ülkenin üyeliğini "Şu garantileri aldık vesaire" bahanesiyle onaylarsa, bir daha kimse onların sözlerini ciddiye almaz. 

+++


Devlet Bahçeli:

"ABD'nin Yunanistan'da kurduğu 9 üs güvenliğimize tehdittir. 
ABD Yunanistan'ı maşa olarak kullanıyor.
Sonucu silaha açılacak bir sürece davetiyedir." 

"12 ada Türkiye'den haksızca gasp edilmiştir. 
Türkiye'ye 12 ada üzerinden silah gösterilmektedir. 
Bu soruna stratejik de baksak iyi komşuluk hukuku tarafından da baksak sonuç değişmeyecektir. 

Çalınmış mal sahibine mutlaka iade edilmelidir. 
Ya seve seve ya da zorlaya zorlaya adalet yerini bulacaktır."

+++

Doğu Perinçek'in aylardır ULUSAL KANAL ekranından gösterdiği, Aydınlık gazetesinin bir çok kez yayınladığı harita, sonunda devlet yönetiminin de söylemini belirlemiştir.


+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder