15 Eylül 2014 Pazartesi

PKK'ye karşı çıkabilecek 110 Milletvekili bulunamadı

CHP içinde Süheyl Batum'un ve MHP içinde Özcan Yeniçeri'nin çabaları sonuç getirmedi.
Süheyl Batum'un hazırlayıp ilk imzayı attığı "Açılım Yasası'nın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru metni"ne gereken 110 imza toplanamadı.
CHP ve MHP Genel Merkezlerinin "Cıs yaparım" tehdidi etkili oldu.
Özcan Yeniçeri, "AKP Milletvekillerine de götüreceğim" dediği metni MHP Milletvekillerine bile imzalatamadı.

Uzun sözün kısası:
PKK'ye karşı çıkabilecek 110 Milletvekili bulunamadı.

Anayasa Mahkemesi'ne itiraz için başvuru süresi olan 60 gün doldu. Öcalan'ın "Olmazsa olmaz" dediği bir konu daha böylece yasalaştı.
3 Dakikalık video kaydı:

Aydınlık, 15 Eylül 2014

Bu yasanın Anayasa'ya aykırı maddeleri şöyle:

-- Sürecin içeriği ve kapsamı belirtilmedi. "Bakanlar Kurulu sürecin başarısı için her türlü tedbiri alır, her türlü müzakere ve görüşmeyi yapar" denerek aleniyet ilkesi çiğnendi, yani ne yapılması için yetki verildiği belirtilmedi. Bakanlar Kurulu'na her istediği şeyi yapabilme yetkisi verilmesi yasanın iptali için yeterli bir neden.
-- Meclis'in yetkisinin Bakanlar Kurulu'na devredilmesi Anayasa'ya açıkça aykırı
-- Açılım'da görevli olanlar yargılanmayacak ve cezalandırılmayacak. Geçmişte işlenmiş bir suç için af çıkarılabilir, ama gelecekte işlenecek ve ne olduğu bilinmeyen suçlar için cezalandırmama sözü vermek hiç bir hukuk anlayışına sığmaz. Ne yaparsa yapsın ceza almayacağı garantisi alan insan kafa kesmek dahil her şeyi yapabilir. Bu yasa, "dokunulmaz" insanlar yaratmaktadır.
-- Öcalan'ın isteği olan "PKK-Hükümet müzakerelerine yabancı gözlemcilerin de katılabilmesi" için yasal ortam yaratılıyor.
-- PKK'ya Hükümetle müzakere yürütebilmesi için "Yasal taraf" statüsü veriliyor
-- vatanın bölünmesine giden yolda özerkliğin önü açılıyor.

***********

Kılıçdaroğlu, Kurultayda yumruğu kaldırdı: "Hakkari'de Yerel Yönetim Özerklik Şartı'nı getireceğiz" dedim. CHP Kurultayı'nda söylüyorum: CHP iktidarında bu şartı mutlaka getireceğiz.". Mübarek umreci adeta Öcalan'ın fedaisi.
Kurultaydan geriye aşağıdaki fotoğraftaki gibi bölücü hatıralar kaldı. Delegeler bölücülüğü içselleştirmişti: Diren Rojava. Resist Şengal. (Resist, İngilizce diren demek oluyor)

Rojava, Kuzey Suriye'de özerklik ilan edilen Kürt bölgesi. Rojava, Kürtçe Batı demek. Rojavaye Kurdistane: Batı Kürdistan demek oluyor. CHP'li delege, Suriye'nin kuzeyinde Batı Kürdistan kurulmasını destekliyor. Kuran PKK'nin Suriye kolu PYD olduğuna göre, CHP'li delege PKK'yi destekliyor. Bölücülük, Kürtçülük diz boyu.
Şengal ise, Kuzey Irak'taki Sincar kentinin Kürtçe adı.



İşçi Partisi açıklaması:
Ne yazık ki, CHP ve MHP ihanete ortak olmuşlardır. Meclis'te bu ihanete dur diyecek 110 Milletvekilinin bulunamamış olması Türkiye açısından çok acı bir durumdur. Bütün bu gelişmeler gösteriyor ki, Türkiye'nin acilen bir Milli Meclis'e ve bir Milli Hükümete ihtiyacı vardır.
***********
arşiv:
PKK'ye karşı çıkabilecek 110 Milletvekili aranıyor   27 Ağustos 2014
***********


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder