22 Eylül 2014 Pazartesi

PKK'nın korku imparatorluğu yıkılıyor

Diyarbakır'da anaların isyanı ile gün yüzüne çıkan korku duvarının yıkılması süreci ilerliyor. 

***********

Apo, korku imparatorluğunu, MİT içindeki CIA'cı ekibin taşeronluğunu yaparak kurmaya başlamıştı. İlk görevi, Kürt kökenli halkımızın o günlerde büyük ilgi gösterdiği Doğu Perinçek'in partisini (TİKP - Türkiye İşçi Köylü partisi) terör uygulayarak Doğu ve Güneydoğu'dan sürmekti. PKK, askere ve polise saldırmadan çok önce, 5 TİKP yöneticisini öldürerek terör eylemine başlamıştı.

Geniş bilgi için bakınız:
http://www.youtube.com/watch?v=-wVmEfBSiI4

***********

İşçi Partisi'nin 2007 Diyarbakır mitingi, korku duvarına vurulmuş güçlü bir balyozdu.

Geniş bilgi için bakınız:
http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2014/09/e-hava-tumg-beyazt-karatas-isci.html



Cevabı gecikmedi. İP yöneticileri ve Komutanlarımız Ergenekon Balyoz tertipleri ile tutuklandı. 

Ancak halkın Tayyip - Fettoş düzenine isyanı tertipleri boşa çıkardı. Bölücüler için geri sayım başladı. Suriey'de Esad güçlerinin bölücülüğe indirdiği darbeler Kürt Koridoru'nu önledi. Büyük Kürdistan kurmayı amaçlayan BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) çıkmaza girmişti.

Ardından analar PKK'ya isyan etti. Arkası çorap söküğü gibi gelecekti.

Mardin'in Kürt aşiretlerinden Dekorya'nın Reisi İşçi Partisi'ne üye oldu.

Amerikan işbirlikçisi iktidarların 35 yıl süren İşçi Partisi'ni Doğu ve Güneydoğu'ya sokmama çabaları boşa çıkarılmıştı.

PKK'nın başaşağı gitme sürecinin, devrimcilerin, bölünme karşıtlarının yükselme süreci ile atbaşı gitmesi kaçınılmazdır.

***********

Mardin Dekorya Aşireti Reisi Abdülkadir Yıldız:
"Biz Kürtlerin üzerinden Türkiye'yi bölmek istiyorlar. Kürt halkının bölünmeye değil, bağımsız Türkiye'ye ihtiyacı var."


Neden İşçi Partisi'ne üye oldum?

İşçi Partisi devletine, milletine, bayrağına sahip çıkıyor. Türkiye'nin bağımsızlığını ve bölünmezliğini savunuyor ve onun için mücadele ediyor. Ben de Türkiye'nin bütünlüğünü, bağımsızlığını isteyen biriyim. Onun için İşçi Partisi'ne üye olmayı bir görev bildim.

Herkes açılım politikaları adı altında Türkiye'yi bir çıkmaza sürüklüyor. Bunlar Türkiye'yi bölme, emperyalistlere yem etme politikalarıdır.

Bölünmek zulüm getirir

Ben Kürtüm ve bundan da onur duyuyorum. Ama bugün biz Kürtlerin üzerinden politika yaparak Türkiye'yi bölmek istiyorlar. Kürt halkının bölünmek diye bir derdi yok. Kürt halkının bağımsız bir Türkiye'ye ihtiyacı var.

Bölünmek bize refah değil, zulüm getirir. Bunun en iyi örneklerini Irak ve Suriye'de görüyoruz. Irak ve Suriye halkı yıllardır zulüm içinde yaşıyor.

Onun için saflarımızı iyi belirlememiz lazım. Türkiye'nin bağımsızlığını savunan bir parti varsa gidelim orada mücadele edelim. Ama bu konuda ben İşçi Partisi'nden başka bir parti göremiyorum. Şimdiye kadar gözlerimizi kapatmışlardı. Gözlerimizi açalım ve gerçekleri görelim.

Partiye üye olur olmaz önüme şöyle bir görev koydum: Mardin'in öncü ve aydın insanları ile görüşüp bütün ilçelerde teşkilatlanıp tebelalarımızı asacağız. Şimdilik ilk görevim bu olacak. Emperyalistlere karşı mücadele etmek için görev üstlenmemiz gerekiyor. Türkün ve Kürtün İşçi Partisine ihtiyacı var. Bunu iyi bilmemiz gerekiyor.
***********

Yıldız, İP Genel Başkan Yardımcısı ve Kardeşlik Bürosu Başkanı Ali Mercan ile Mardin'de yaptığı görüşmenin ardından üyelik formunu imzaladı

İlyas Gümrükçü Mardin'den bildiriyor. Aydınlık, 22 Eylül 2014

***********


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder