16 Eylül 2014 Salı

MİT artık IŞİD trafiğini izleyemiyor

Çeşitli ülkelerden Türkiye'ye gelen teröristler MİT gözetiminde Suriye'ye geçiriliyor. Kimi Nusra'ya katılıyor, kimi IŞİD'e.
Önce uçakla Hatay'a getirilen vahşiler, buradan karayolu ile Suriye'ye sokuluyor.

Bu defa beklenmeyen bir şey oldu.
IŞİD'e katılmak üzere Almanya'dan gelen bir uçakla İstanbul Atatürk Havaalanı'na inen 30 terörist, MİT'i atlatarak kayıplara karıştı.

Aydınlık, 14 Eylül 2014

30 teröristin MİT'i atlatabilmesi, güçlü bir yabancı istihbarat kuruluşunun yardımı olmadan mümkün değil. ABD, Türkiye'yi IŞİD karşıtı koalisyona sokmak için provokasyon hazırlığında olabilir. Tam tersi de olabilir. Her iki halde de, Türkiye içine canlı bombalar girmiştir.

İki tarafı keskin bıçak. Vahşilere: "Türkiye'nin IŞİD'e karşı savaşa girmemesi için uyarı eylemi yapacaksınız" denilerek Türkiye'ye "Koalisyona katılmazsanız eylemler devam eder" mesajı gönderilebilir.

Esad'ı her ne bahasına olursa olsun devirme isteği, Türkiye'yi IŞİD'in rehinesi durumuna sokmuştur.

Acı gerçek:
MİT, uzun zamandır destek verdiği ve Türkiye içindeki faaliyetlerini yakın takip altında tuttuğu IŞİD'i artık izleyemiyor. CIA karartması yüzünden örgütün "faaliyet haritası" artık okunamıyor. Eski bilgilerin hem yetersiz olduğu, hem de örgütün aldığı tedbirler dolayısıyla bu yetersiz bilgilerin bile artık bir işe yaramaz hale geldiği ortaya çıktı.
IŞİD, şu anda "kontrol edilemeyen gizli örgüt" konumunda. Bunun anlamı: IŞİD, Türkiye'de rahatça eylem yapabilir. 49 rehinenin yanısıra, büyük illerdeki olası terör eylemleri de AKP'yi IŞİD karşısında çıkmaza sokuyor.

Son bilgiler, örgütün özellikle İstanbul'da son 3 ayda hızla büyüdüğü, sempatizan sayısının hızla arttığı ve Irak ile Suriye'ye militan gönderme trafiğinin arttığını gösteriyordu. Ama son zamanlarda MİT artık bu trafiğin içine giremiyor. Ayrıca, örgüt içindeki temas noktalarından da yanıltıcı bilgiler geliyor. Örgüt, MİT'i devreden çıkardı ve artık tamamen yabancı istihbarat kuruluşları ile iş görüyor.

Ordunun, polisin, MİT'in önlem almak istemesi durumunda bile Suriye'ye militan gönderme trafiğinin önüne geçilmesinin artık zor olduğu belirtiliyor. Sistemi oturtana kadar MİT'e dayı demiş olan IŞİD, şimdi tekmeyi attı. Davutoğlu'nun stratejik derinliği bir kere daha faka basmış oldu.

Tavşana kaç tazıya tut:
"Sınırları kontrol altına al, IŞİD'e yardım etme" diye Tayyip'i sözde baskılama görüntüsü veren ABD, IŞİD trafiğini MİT'in izlemesini önlemek sureti ile Tayyip'e yapamayacağı bir görev vermiş oluyor.

Tayyip'e Saddam benzeri operasyon:
ABD, önce Saddam'ı Kuveyt'e girmesi için cesaretlendirmiş, girince de "Kuveyt'e saldırdı" bahanesi ile Saddam'ın biletini kesmişti.
Tayyip'i Esad karşıtı teröristlere yardım etmesi için cesaretlendiren ABD, şimdi eski Konsolosun ağzından "Tayyip terörist Nusra'ya yardım etti" diye vay vermektedir.
Her taraftan kuşatılmış olan Tayyip, abandone durumdadır. Davutoğlu bile, 49 kişiyi IŞİD'e teslim ederek Tayyip'in kuşatılmasına katkı sağlamıştır.
Tayyip çok zor durumdadır.

***********


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder