25 Ağustos 2024 Pazar

Türk şirketlerine ABD haydutluğu : Zamandizinsel fotoroman 2022-2024

23 Ağustos 2024

7 Ağustos 2024 günü Türkiye'ye gelen ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Matthew Axelrod'un yetkilileri ve sanayicileri tehdit etmesinden sonra bir Türk vatandaşı ile 8 Türk şirketine daha yaptırım geldi. Ticaret Bakanlığımız sessiz kaldı. 

Tarih sırasına göre olayların gelişimi şöyle:

+++

22 Ağustos 2022

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, TÜSİAD'a gönderdiği mektupta tehditler savurdu:

"Yaptırım listesindeki Ruslarla iş yapmaları halinde Türk şirketleri de yaptırım kapsamına girebilir."

Mektubu alan TÜSİAD ne yapsa beğenirsiniz?
"Türkiye'nin iç işlerine, Türk sanayicisinin kimlerle iş yapıp yapmayacağına karışamazsınız" diyerek iade edeceği yerde, mektubu Dışişleri Bakanlığı'na iletmiş.

Bunun üzerine Doğu Perinçek açtı ağzını yumdu gözünü.
Ayrıntılı bilgi için bakınız:

ABD'nin kölelerisiniz. Türkiye ekonomisini batırdınız.  

+++

ABD'nin tehdit mektubu üzerine konuşan Bakan Nebati:

"Türk iş dünyası örgütlerine iletilen mektubun iş çevrelerimizde bir endişe yaratması anlamsızdır."

"Komşularımızla, başta turizm olmak üzere çeşitli sektörlerde, yaptırımlara konu olmayan çerçevede, ticari ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmekte kararlıyız."

Sayın Bakan, bu açıklamanız, üyesi olduğunun hükümetin aldığı karar ve uygulamalarla ters düşmektedir. Türkiye, yaptırımlara katılmıyor, siz ise "yaptırımlara konu olmayan çerçevede" iş yapacağınızı söylüyorsunuz. Bu nasıl iş? Acaba siz başka bir hükümetin bakanı mısınız?

Bakan Nebati ABD'ye teslim bayrağı çekti 

+++

Doğu Perinçek:

"Nebati Türkiye'nin Maliye Bakanı değil, ABD'nin Türkiye'deki malî zaptiyesi, Abdullah Gül'ün, Davutoğlu'nun AK Parti içindeki kalıntılarından biri."

"12 Eylül darbesi ile başlayan Türkiye ekonomisini çökerterek emperyalizme bağlama programının bittiğini Erdoğan, Bahçeli, Berat Albayrak bir çok kez ilan ettiler. Nebati, Ak Parti içindeki ABD'yi seslendiriyor."

Bakan Nebati, ABD'nin Türkiye'deki malî zaptiyesi  


+++

         Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
                "Ukrayna'nın yanındayız" diyor.
Ama Ukrayna'nın Türkiye'ye karşı olduğunun farkında değil (!)

Kalın'ın bu açıklamayı yapmasından 12 gün önce, Ukrayna, Rusya'da faaliyet gösteren Türk bankalarına ve iş insanlarına yaptırım uygulanmasını istedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'na bağlı bir site, Türk iş adamlarının isimlerini, fotoğraflarını, adreslerini, doğum günlerini yayınlayarak hedef gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü mü, ABD-NATO Sözcüsü mü  

Aynı sitenin hedef gösterdiği Darya Dugina öldürülmüştü.



+++

ABD'den yaptırım zaptiyeleri geldi. Dört ABD'linin katıldığı tehdit toplantısı TOBB İkiz Kuleleri'nde yapıldı.
Zaptiyeler OFAC (Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi) görevlisi.
20 Ekim 2022



+++

Aradan 3 ay geçti. Bu kez başka bir ABD zaptiyesi, Dışişleri Bakanlığı'nın Terörizm ve Finansal İstihbarat'tan Sorumlu Müsteşarı Nelson 2 Şubat 2023 günü tehdit için geldi. Bizim iş adamları ve bürokratlar boyunları eğik dinlediler tehditleri. REUTERS'in haberinde Nelson'un "ABD pazarına erişiminizi kaybedersiniz" (Sizden mal almayız haa!) dediği yazıldı.

ABD yaptırımları ABD'nin iç hukukunu bağlıyor. Yani hukuken başka ülkelerin de Rusya ve İran'a yaptırım uygulamaları gibi bir zorunluluk yok. Buna rağmen ABD, kaba tehdit yolu ile diğer ülkelerin de yaptırım uygulamasını sağlamaya çabalıyor.


+++

ABD'den gelen "yaptırım heyetleri"ne boyun eğen Hükûmet, ülkemize sömürge gibi davranılmasına sessiz kalıyor




+++

Şubat 2024
ABD'den gelen zaptiyeler yetmezmiş gibi, şimdi de ABD Büyükelçiliği ve Konsolosluğu görevlileri Türk firmalarını kapı kapı dolaşarak "Neden Rusya ile iş yapıyorsunuz?" diye tehdit etmeye başladılar.





+++

7 Ağustos 2024

Bu kez hem tehdidin dozu, hem de zaptiyenin rütbesi yükseldi. Türkiye'ye gelen ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Matthew Axelrod, sanayici ve bürokratlarımızı tehdit etti: "Rusya'ya askeri bağlantılı ürün göndermenin sonuçları olur"

Askeri olmayan bir ürünün üzerindeki bir parçanın askeri sanayide kullanılabileceği gerekçesiyle sivil ürünler bile yaptırım kapsamına alınabiliyor.



+++

29 Şubat 2024

İş dünyasının feryadını Dr. Doğu Perinçek dile getirdi:

"Türkiye, tehditlere boyun eğen bir hükûmeti 
sırtında taşımayacaktır. 

Türkiye ABD'den korkan hükûmetlere mahkum değil.

ABD makamlarının tehdit ve baskılarıyla karşılaşan ihracatçıya, sanayiciye, bankalara, turizmciye, sebze ve meyve üreticisine Ak Parti Hükûmeti sahip çıkmıyor.

En büyük ticaret ortağımız olan Rusya ile ticaretimizin engellenmesi nedeniyle ekonomimiz çıkmaza giriyor.

Şirketlerimizi tehdit eden ABD diplomatları 
istenmeyen adam ilan edilip sınır dışı edilmeli."

ABD şirketlerimizi tehdit ediyor, Hükûmet engel olmuyor 


+++

23 Ağustos 2024 Cuma

Sümela'da Lozan'ı delen ayin, Zelenskiy ve Türk Ortodoks Patrikhanesi


Lozan'ı ve Anayasa'yı savunacak bir yetkili çıkmıyor.
İşte olayın geçmişi:

Fatih Sultan Mehmet'in komutanlığındaki Osmanlı Ordusu İmparator Komnenos'un kuşatmaya dayanamayıp teslim olması üzerine 15 Ağustos 1461 günü Trabzon'u aldı.  

+++

1923 Lozan Anlaşması'nın III. Kısmı'na göre Fener Kilisesi Başrahibi yalnızca İstanbul, Gökçeada ve Bozcaada'daki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Rumlara din hizmeti vermekle yetkili idi. 

Ancak 2. Dünya Savaşı sonrası CHP Hükumetlerinin ABD ile yakınlaşma siyaseti dolayısıyla Başrahibin Türk vatandaşı olması kuralı çiğnenerek Atinagoras (Yunanca Αθηναγόρας 
İngilizce Athenagoras) 1948'de ABD'den getirilip Başrahip yapıldı. Fener Kilisesi'ne Patrikhane, Başrahibe de Patrik denilmesine karşı çıkan olmadı. Lozan peş peşe çiğnendi.

Daha sonra bağlı oldukları Fatih Kaymakamlığı bir yana, İstanbul Valiliği ve T.C. Hükûmetlerini de takmayarak izin almaksızın İstanbul hatta Türkiye dışına seyahatler yapmaya, yabancı devlet adamları ile "Ekümenik Patrik" olarak görüşmeler yapmaya başladılar. Lozan yine delindi.

Sözde Patrikler bununla da yetinmeyerek önce Türkiye'deki, sonra da dünyadaki bütün  Ortodoksların Patriği, yani Ekümenik (Evrensel) Patrik olduklarını öne sürdüler. Ve Türkiye'nin her  yerindeki kiliselere, hatta Yunan Adaları'ndaki kiliselere bile papaz atama cüretinde bulundular. NATO - ABD bağımlısı hükûmetlerimiz Lozan'ın üst üste bir çok kez paspas gibi çiğnenmesine ses çıkarmadılar.

Sonunda Başbakan Davutoğlu, sözde Patrik'in isteği üzerine tam da Trabzon'un fetih günü olan 15 Ağustos'ta Sümela'da ayin yapılmasına izin verdi. Dünyanın her yerinden Rumlar Pontus baskılı giysilerle ayine katılıyorlar. Bir çok ülkede Yunanistan'ın örgütlediği 400 kadar dernek ve vakıf, Pontus dedikleri bölge üzerinde hak iddia etmektedir.

Sümela'daki ayini izleyen bir Rum
           Tişört üzerindeki ΠONTOC Yunanca PONTUS

Tam 10 yıldır Rum Papazı her 15 Ağustos'ta Trabzon'un fethine karşı "Bu Pontus toprakları bizim" yaygarası yapıyor.
Ne yazık ki, Osmanlı torunu olduklarını iddia eden Ak Parti Hükûmetleri bundan hiç rahatsız olmuyor.

Evet, ABD'nin Türkiye'deki adamı Davutoğlu kovuldu ama, onun başlattığı ayinler devam ediyor. Davutoğlu'nun başlattığı Esad düşmanlığından dönüş için açıklamalar yapan Erdoğan, artık bu Sümela ayinlerine de bir son vermelidir.

Nitekim, bu 15 Ağustos'taki ayin 23 Ağustos'a çekildi. Buna çok bozulan Bartolomeos (Yunanca Βαρθολομαῖος  İngilizce Bartholomew) ayine katılmama kararı aldı. Şimdi sıra ayinleri tamamen yasaklamakta.

+++

İş o kadar çığrından çıkmıştı ki, Trabzonlu iş insanı Efkan Başkan 2022'deki ayine katılan Bartolomeos'a üzerinde "EKÜMENİK PATRİK BARTHOLOMEOS" yazan bir Trabzonspor forması hediye etti.

Fatih Sultan Mehmet'in kemiklerinin sızladığı o an

+++

1982 yılında Yunanistan Kültür Bakanı Melina Merküri, “Anavatan Pontus’u Kurtarma Dünya Komitesi” adına bir harita dağıttı.
Bu harita ders kitaplarına konuldu. Yunan öğrencilere hala okutuluyor.
+++

Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi: HAİN İÇERİDE 
“Hain içeriden olunca kapı kilit tutmaz.” Oturduğunuz koltukları bahşeden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün “hıyanet yuvası” olarak adlandırdığı yeri yüce Türk hukukun üstünde tutarsanız ne yurtta ne de cihanda sulh olmaz. Liyakatsizlik değil; kasıttır bu.

I had a call with Ecumenical Patriarch Bartholomew I. I expressed my gratitude for His All-Holiness’ prayers for Ukraine and his unwavering support for our nation.

31,1 B
Görüntülenme

Zelenskiy Türkiye'nin egemenliğini hedef alarak Fener Patriği Bartholomeos'u 'ekümenik' ilan etmişti | Türk Ortodoks Patrikhanesi'nden 'tarihi' tepki geldi: 'Hain içeriden olunca kapı kilit tutmaz'
89,5 B
Görüntülenme

+++

Atatürk Patrikhane için neden "hıyanet yuvası" demişti?

Eflak ve Mora isyanlarında Osmanlı'ya yardım etmek yerine mektup yazarak Rus Çarından isyana destek isteyen Patrik V. Gregor, II.Mahmud'un emriyle Babıali'ye getirilerek sorgulandı. Patrik Fener'e gönderilerek Paskalya gecesi patrikhanenin orta kapısında asıldı. Astık yine asarız
1.961
Görüntülenme


Sayın Cumhurbaşkanımız,

Siz dahil geçmiş tüm hükûmetler (Atatürk hariç) Yunanistan ve ABD'nin içimizdeki adamı olan Türk Devleti'nin düşmanı  Rum Başpapazı'nı muhatap aldınız, toplantılara diğer dinlerin temsilcileri ile birlikte davet edip baş köşeye oturttunuz. Lozan'ı delik deşik etmesine ses çıkarmadınız.

Ama Türk Devleti'ne gönülden bağlı Bağımsız Türk Ortodoks Kilisesi'ni görmezden geldiniz ki, Atatürk onun kurucusu Papa Eftim için "Kurtuluş Savaşı'nda bir ordu kadar yardımı oldu" demişti. Üstelik, Ergenekon tertiplerinde Sevgi Erenerol'u zindanlara attınız.

Artık bu siyaseti tersine çevirme zamanı gelmedi mi?

Sayın Cumhurbaşkanımız
Yine Davutoğlu'nun başlattığı ve 2010'dan beri devam eden Akdamar ayinlerine de bir son vermeniz gerekiyor. Ermeniler, orada yaptıkları Türk katliamını mı kutluyorlar? Buna nasıl izin verirsiniz?

Hem Sümela, hem de Akdamar artık kilise değil müzedir. Müzede ayin olur mu?

+++

Fener Rum Kilisesi (sözde Patrikhane) ile ilgili tüm ayrıntıları aşağıdaki arşiv bölümünde bulabilirsiniz.

+++

+++

arşiv:

Şimdi de "Rum Papazı Açılımı"   15 Mayıs 2010 

Pontus için mücadele topraklarımıza sıçradı 31 Ağs 2010

Müftüye cefa, Rum papaza sefa   10 Aralık 2010
http://www.acikistihbarat.com/Sayfalar/haberdetay.aspx?id=9289

Azınlık vakıfları yasası   4 Eylül 2011
http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2011/09/aznlk-vakflar-yasas.html



Lozan delindi, Tayyip Bey seyretti  29 Eylül 2016 

Lozan delindi, iktidar ve muhalefet seyretti   7 Ocak 2019 

Sabahattin Önkibar'ın Bartolomeos yanılgısı 11 Nis 2019 

Elçimiz ve Bartolomeos kahvaltı masasında 
Lozan'ı çiğnediler  15 Kasım 2021 

Fener Rum Patriğine "Ekümenik" yazılı Trabzonspor 
forması hediye edildi   15 Ağustos 2022 

Türk Devleti’nin utanç günü: Patrikhane Türkiye ile aynı masaya oturdu, bir Devlet gibi    21 Haziran 2024 


+++