19 Ağustos 2024 Pazartesi

Kıbrıs'ta Pile Yolu ve Barış Gücü utancı. KKTC'yi şimdi kim ciddiye alır?

Pile Köyü İngiliz Dikelya Üssü'nün (mor renk)
batısında Yeşil Hat üzerinde 
beyaz nokta ile gösterildi.

18 Ağustos 2023 

KKTC-Rum Yönetimi arasındaki Yeşil Hat içinde kuşatılmış durumda olan Türk Köyü Pile'yi KKTC'ye bağlamak için yapılmaya başlanan yol çalışmasını engellemek isteyen BM Barış Gücü'nü halkımız  ve KKTC Polisi süpürdü. Yumruk, tekme ve dozerlerle. (Pile'de Rumlar da yaşıyor. Karma köy.)

ABD, İngiltere, Fransa:
"Yol yapımını durdurun"

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu:
"Projeden geri dönüş olmayacak" 

BM Barış Gücü, KKTC ile anlaşma yapmaksızın ara bölgede ve KKTC içinde bulunmaktadır. Bu durum, "KKTC diye bir devleti tanımıyoruz" anlamına geliyor.

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Türk (KKTC) ve Rum (GKRY= Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) sınır hattındaki ara bölge dışında KKTC’de de 2 kamp ve bir temas noktası bulunan BM Barış Gücü'nün GKRY'den izin alarak görev yaptığını belirterek, “Misafirlik bitti, ya KKTC ile askeri anlaşma imzalar ya da KKTC’den çekilirler” dedi.

Video kayıtları, fotolar ve harita için bakınız:
KKTC ve halk Barış Gücü'nü süpürdü 

+++


21 Ağustos 2023 günlü BM toplantısında ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin'in onayıyla ve Güvenlik Konseyi üyesi 15 ülkenin imzasıyla yayınlanan bildiride KKTC'nin Pile yolu yapımında BM Barış Gücü'ne direnmesi, BM araçlarının dozerle süpürülmesi kınandı.

KKTC, yol inşaatını durdurdu. İş makineleri Yeşil Hat'tan KKTC'ye çekildi.


Hükümetten bir kaynak, çalışmaların, BM ile yapılacak görüşme nedeniyle yavaşladığını, diplomasiye son bir şans verileceğini söyledi."

24 Ağustos 2023: Pile Köyü'nde hastalanan bir Türk için KKTC'den gönderilen cankurtaranın (ambulans) geçişini İngiliz üs polisi engelledi. Yiğitler Köyü'nden kalkıp Yeşi Hat üzerinden geçmek isteyen cankurtarana BM Barış Gücü izin vermedi. "Ya Rum hastanesine gitsin ya da ölsün" dediler.

Yaptığı onca iyiliğe rağmen ihanet ettiğimiz Rusya'nın Güvenlik Konseyi Kararı'nı veto etmemesini utanmadan sıkılmadan kınayanlar oldu. Rusya Hz. İsa mı ki sen bir tokat atınca öbür yanağını çevirsin bir tokat ta buraya at diye?


Rusya'nın takdir edilmeyen yardımları için bakınız:
BMGK kınadı, KKTC geri adım attı, Pile yol inşaatı durdu 

+++

30 Ağustos 2023

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ULUSAL KANAL'a şöyle konuştu:

“BM’nin Kıbrıs Cumhuriyeti'yle anlaşması var. Burada asker bulunduruyor Barış Gücü olarak. Ama Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'yle anlaşması yok ve biz yine bir yıl önce dedik ki: Nasıl Rum tarafıyla anlaşman var? Benimle de anlaşman olacak."

"Pile - Yiğitler yol yapım çalışması inşallah yakında yeniden başlayacak. O hadiselerden sonra iyi niyet çerçevesinde bir süre askıya aldık"

O zaman demiştik ki:
Niçin askıya alıyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanı? Bu "bir süre" 1 ay mı, 1 yıl mı, 10 yıl mı belli değil. Bir 25 yıl daha mı bekleyeceksiniz? Hangi iyi niyet? Rumlarda ve Barış Gücü'nde iyi niyet var mı? Aydınlık gazetesi "Kararlılığını ilan etti" diyor. kararlılık böyle mi olur?

Barış Gücü yılan hikayesi ve iyi niyet ayrıntıları için bakınız:
Pile Yolu ve Barış Gücü: Lafla peynir gemisi yürümez 


+++

Tayyip Erdoğan Eylül 2022'de Birleşmiş Milletler Kürsüsü'nden şu çağrıyı yapmıştı:
"Uluslararası toplumu... KKTC'yi resmen tanımaya davet ediyoruz"

23 Ağustos 2023
Tayyip Erdoğan:
"Kırım'ın ilhakını tanımayan Türkiye, bu adımın gayrimeşru olduğunu ilk günden beri kararlılıkla savunmaya devam ediyor. Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinden yana tavrımızı da muhafaza ediyoruz. Kırım'ın Ukrayna'nın bir parçası olduğunu, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere her platformda dile getiriyoruz."


Türkiye'nin KKTC sorununa benzer şekilde Rusya'nın da Kırım - Donbass sorunu var. Biz nasıl Kıbrıs Türklerini Rum zulmünden kurtarmak amacıya Barış Harekatı yapıp KKTC'yi kurdu isek, Rusya da Ukrayna'nın o bölgelerindeki Rusları Ukrayna NAZİ zulmünden kurtarmak amacı ile harekat yapıyor.

Vatan Partisi'nin planına göre Abhazya ile KKTC birbirlerini tanıyınca Rusya KKTC'yi, Türkiye de Kırım'ın Rusya toprağı olduğunu tanıyacaktı.

"Rabbena hep bana, nah sana nah sana" olmaz.
"Kırım Ukrayna toprağıdır" diyen kişi, "KKTC'yi tanımayın" demiş olur. 

Rusya'nın KKTC-Donbass benzetmesi, Vatan Partisi'nin Abhazya üzerinden Rusya'nın KKTC'yi tanıması planını Erdoğan'ın engellemesinin ayrıntıları için bakınız:
Erdoğan "KKTC'yi tanımayın" demiş oldu 

+++

12 Eylül 2023

BM, Türkleri sindirme siyasetinde el yükseltti, 
 izinsiz olarak sınırı geçen geçen BM Barış Gücü askerleri Lefkoşa'nın KKTC tarafında bulunan Burhan Tuna Sokak'ta KKTC askerlerine saldırdı, yumrukladı.


Ekim 2022'de KKTC Dışişleri "Ya bizimle de anlaşma imzala, ya da KKTC'den çekil" demiş ve bir ay süre vermişti Barış Gücü'ne. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da bu sözleri onaylamıştı: 

11 ay geçti Barış Gücü oralı bile olmadı, KKTC de onlara "haydi yallah" demedi. Artık seni ciddiye alırlar mı?

Zafer Partisi Dış Politikadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel'in konu ile ilgili acınacak açıklamasının eleştirisi için bakınız:
Birleşmiş Milletler'den Türk Askeri'ne yumruk 

+++
 
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın Gezici Büyükelçisi olarak tanınan danışmanı Sabahattin İsmail, Pile Yolu yapımının başlamasının yıl dönümünde şöyle yazdı:

Çok yazık! Pile yolunda geri adım atıldı Pile Türklerini İngiliz üs engeline takılmadan KKTC'ye bağlamak için geçen yıl 18 Ağustos'da Yiğitler-Pile yolunun inşaatına başladık.


Rum'la işbirliği yapan BM Barış Gücü engellemeye kalktı
Halkımız ve polis, videodaki gibi engelleri yıktı+

Engel olarak koydukları BM araçları ve dikenli teller dozerlerimiz tarafından süpürüldü.


BM Güvenlik Konseyi ve AB bizi kınadı.Onlara verilen yanıtlarda konunun insani amaçlı olduğu,Pile Türklerinin 49 yıldır çektiği çileye son verileceği ve yolun HER NE PAHASINA OLURSA OLSUN YOLUN MUTLAKA YAPILACAĞI açıklandı.

Nitekim yol inşaatı ara bölgeye kadar devam etti.
Dünya kadar masraf yapıldı.

Ne ki,ara bölgeye yaklaşınca BM ve Rum yönetimi,ara bölgeye giriş izni vermek için Pile köyünde dededen toruna 100 yıldan fazladır Türklerin kullandığı hali arazileri ellerinden alıp parsellemek ve köydeki Rumlara tapulamak istedi.

Emrivaki yaparak parsellemeye başladı.Türk tarafına da,"yolu bitirmek isterseniz buna göz yumacaksınız.Ayrıca bölgedeki mevzinizi kaldıracaksınız, yolun köye giriş güzergahını biz belirleyeceğiz" gibi şartlar dayatmaya kalktılar.
Türk tarafı bu dayatmaları kabul etmeyince, "o halde ara bölgeye girmenize izin vermiyoruz"dediler.

O anda yapılması gereken BM ile arbedeyi yeniden göze alarak kalan son 100 metreyi de bitirip yol inşaatını tamamlamaktı.

Ne yazık ki BM Güvenlik Konseyi ile AB'ın baskı, tehdit ve şantajlarına boyun eğilerek geri adım atıldı ve son 100 metre kala yol inşaatı durduruldu. Aradan 1 yıl geçti.
Gazze'de İsrail'in yaptığı soykırımı durduramayan BM ile, bu soykırıma destek veren AB karşında niye korkak davranıyoruz?
Haklı olduğumuz insani ve barışçı bir konuda, Gazze'de haksız, soykırımcı, saldırgan, savaş suçlusu olmasına karşın BM kararlarını dinlemeyen İsrail kadar niye cesur davranamıyoruz? Gazze'de soykırıma seyirci kalan BM ve AB,ordularını gönderip bize savaş mı ilan edecek?Hangi yüzle?
Pile'deki 500 Türkün insani sorununu bile BM/AB/ABD korkusu ile çözemezsek,hangi haklı davamızı savunabiliriz? Pile yolu süratle bitirilmelidir Bu Türkiye ve KKTC'nin onur,güven,saygınlığı sorunudur. İnsani amaçlı bir yolu bile bitiremeyenleri kimse ciddiye almaz YOLU BİTİRİN!

37,7 B
Görüntülenme

+++


Bu siyasetlerle, bu korkaklıkla, bu "Kırım Ukrayna toprağıdır" söylemleriyle K
KTC'nin tanıtılması olanaksızdır.

Şimdi hangi ülke bir yolu bile açamayan, Barış Gücü'ne söz geçiremeyen KKTC'yi ciddiye alır da tanır?

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder