4 Ocak 2024 Perşembe

Suudilerin günahları: Suudi - Atatürk savaşı - Bölüm 3

CIA niçin Atatürk üzerinden Suudi Arabistan'a (bu arada Türkiye'ye de) operasyon çekti? Suudilerin günahları nelerdir? Buyurun görelim:

+++

Mart 2022 Çin Yuanı ile petrol satışı

Suudi Arabistan, Çin'e sattığı petrolün %25'lik kısmının bedelini dolar yerine Çin Yuanı olarak tahsil etmek için görüşmelere başladı. Suudiler, ürettikleri petrolün %25'ini Çin'e satıyor. Bu, doların hakimiyetini sarsacak bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor.  


+++

12 Ekim 2022 Petrol üretiminin azaltılması

Ukrayna savaşı nedeniyle ABD Rusya'dan petrol ithalatına yasak koydu. AB de yasağa uydu. Petrol fiyatlarının artmasını engellemek amacıyla ABD OPEC'e "petrol üretimini artırın" talebini iletti. Ancak bu talebi kabul etmeyen Suudi Arabistan
OPEC+ içinde ağırlığını koydu ve tam tersine örgüt petrol üretimini günde 2 milyon azaltarak ABD'yi çılgına çevirdi.  

+++

Beyaz Saray, Rusya'nın yanında yer almakla suçladığı Suudi Arabistan ile ilişkilerin gözden geçirileceğini ve (bu iyi ilişkilerin) artık ABD'nin ulusal çıkarına hizmet edip etmediğine bakılacağını duyurdu.

OPEC'in petrol üretimini kısma kararının Suudi Arabistan için sonuçları olacağını, bu konuda Kongre ile görüşeceğini söyleyen Biden, OPEC'in bu adımının petrol fiyatını yükselterek Rusya'ya fayda sağlayacağını kaydetti.

+++

10 Mart 2023  İran ile anlaşma
Hem de Çin'in arabuluculuğu ile.


Suudiler ABD'nin kışkırtması ile 7 yıl önce İran ile diplomatik ilişkilerini kesmişti.

Pekin'de buluşan taraflar diplomatik ilişki kurma, karşılıklı elçilik açma,  güvenlik ve ekonomi konularında eskiden yapılmış ama rafa kaldırılmış işbirliği anlaşmalarını uygulama kararı aldılar,

Böylece, ABD'nin Suudi Arabistan'ı İran üzerine sürme girişimleri Çin duvarına tosladı. 

ABD bir kez daha çılgına döndü.

İsrail basını, bu anlaşmanın İsrail'in tüm planlarını alt üst ettiğini yazdı: "Çin gelip ortalığı karıştırdı" 


+++

17 Temmuz 2023 Suudi-Türkiye Yatırım Anlaşması

Tayyip Erdoğan'ın Riyad ziyaretinde Suudi Arabistan ile Türkiye arasında "Doğrudan Yatırımın Teşvik Edilmesi Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" imzalandı.

+++

1 Ocak 2024   BRICS üyeliği

Brezilya - Rusya - Hindistan - Çin - Güney Afrika tarafından oluşturulan BRICS örgütüne katılmak için 22 ülke başvuru yapmıştı. 

(4 ülke tarafından 2009 yılında kurulan örgütün adı 2011'de Güney Afrika'nın katılımı nedeniyle BRICS olarak yenilenmişti.

Ağustos 2023’teki Johannesburg Zirvesi, ekonomik potansiyellerini ve kendi bölgelerindeki stratejik konumlarını dikkate alarak beş yeni üyeyi resmen katılmaya davet etti. Bu beş yeni üyenin katılımı, 2,5 milyarı aşan toplam nüfusu ve 16 trilyon doları aşan kolektif GSYH’yi temsil eden grubun ekonomik ve siyasi gücünü önemli ölçüde artırıyor.


Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Mısır ve Etiyopya (Habeşistan) 1 Ocak 2024 gününden itibaren resmen BRICS üyesi oldular. Bu beş ülkenin üyeliğe kabul edileceği 24 Ağustos 2023 günü açıklanmıştı. 

İran ile arayı düzelttiği yetmemiş gibi şimdi de birlikte BRICS'e giriş, öyle mi? Suudilerin bileti işte o 24 Ağustos günü kesilmişti. 

+++

3 Ocak 2023  Suudi - Türkiye Anlaşması onaylandı

Suudi Bakanlar Kurulu, 17 Temmuz 2023'te imzalanmış olan  "Doğrudan Yatırımın Teşvik Edilmesi Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı"nı onayladı.

Böylece, iki ülkenin arasını açmaya yönelik Süper Kupa tertibi başarısızlıkla sonuçlandı. 


Maç krizinin, bu anlaşmanın onayından önceye gelmesi "tesadüftür" herhalde! 🇹🇷🇸🇦Suudi Arabistan ile Türkiye arasında, doğrudan yatırımların teşviki alanında iş birliği için imzalanan mutabakat zaptı onaylandı. Anlaşmanın içeriğinde savunma sanayii, yenilenebilir enerji, gayrimenkul, inşaat, eğitim ile dijital teknolojiler, sağlık , medya alanları ve iletişim ile ilgili maddeler var.
325,1 B
Görüntülenme

+++
ABD'yi delirten son sahne: Video kaydı

Saudi Arabia has officially joined BRICS.
tarafından İngilizce dilinden çevrildi
Suudi Arabistan resmen BRICS'e katıldı.


+++

Ek bilgi
Çin - Suudi ticaret hacmi ABD - Suudi ticaret hacminin 1,5 katına ulaştı.

Suudi-Atatürk savaşı: Kusursuz CIA operasyonu - Bölüm 1 
https://aliserdarbolat.blogspot.com/2024/01/suudi-ataturk-savas-kusursuz-cia.html

Rum'a eyvallah, Suudi'ye yallah:Suudi-Atatürk savaşı-Bölüm2 

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder