1 Ocak 2024 Pazartesi

Suudi - Atatürk savaşı: Kusursuz CIA operasyonu - Bölüm 1

İddiaya göre Suudi tarafı şunları kabul etmemiş:
- İstiklal Marşı'nın okunması
- Stad içinde Türk Bayrağı taşınması
- "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" pankartı
- "Ne Mutlu Türküm diyene" pankartı
- Atatürklü tişört - forma

+++

Tam iki ay önce, 1 Kasım 2023'de Suudilerle Protokol (Anlaşma) yapılmış, imzalanmış, iki ay sonra sporcular ve taraftarlar uçaklara atlayıp gitmiş. "Anlaşmada bunlar yoksa niçin gittiniz? 2 aydır aklınız nerede idi? Riyad'a inince sıcak çarptı da aklınız başınıza yeni mi geldi?" diye soran hiç yok. Demek ki işin içinde iş var: Bu bir CIA operasyonu.

+++

Şimdi gerçekleri görelim:

Anlaşmada İstiklal Marşı var. Öyle ki, maçtan bir gün önce stadyumda provası yapılmış, videoya alınmış. Hem de iki kez. Demek ki "Suudiler İstiklal Marşı okunmasını kabul etmediler" söylemi yalan. Buyurun izleyelim: Video kaydı

Bizimkiler Suudilerle pankart pazarlığı yaparken taraftarlar İstiklal Marşı söylemeye başladı. Halbuki oyuncular sahaya çıkmadan marş okunmaz. Kural dışı. 

"Suudiler müzik açarak marşı bastırmaya çalıştı" denilerek Suudilerin İstiklal Marşı okunmasını kabul etmediği yalanına inandırıcılık kazandırma gayretindeler . Video kaydı
İstiklal Marşı okunduğunu fark eden stat yetkililerinin müzik açtığı o anlar…

+++

Yukarıdaki videoda 0:01 - 0:04 ve 0:18 dakikalarda Türk Bayrağı açıkça görülüyor. Stad henüz tamamen dolmadığı için bayrak sayısı az, ama var. Demek ki "Suudiler Türk Bayrağı taşınmasını kabul etmediler" söylemi de yalan.

+++

Anlaşmada İstiklal Marşı'nın oyunun başlamasından 5 dakika önce okunacağı açıkça yazılmış. Bu anlaşma üzerine Riyad'a gidiliyor. Gerçek bu. Maçın başlamasına dakikalar kala da anlaşmada olmayan "Atatürklü forma" ve "pankart" isteği öne sürülüyor. Emre Erciş'i sevmek zorunda değilsiniz ama söyledikleri tamamen doğru:

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Riyad'da yapılacak müsabaka için TFF, 01.11.2023 tarih ve 26 sayılı toplantısında alınan karar ve düzenlemesinde neyin nasıl olacağı belliyken maça saatler kala allem edip kallem edip 'Atatürk' dediler 'Forma' dediler maçı iptal ettirdiler. Bu planlı bir operasyondur, planlı bir komplodur.

+++

Bir de şu durum var:


+++

Suudi tarafı, yayınladığı açıklamada, Türkiye'nin milli marşının okunmasının yanı sıra stadyum içinde ve stantlarda Türk bayrağı taşınması konusunda anlaşılmış olduğunu üzerine basarak belirtiyor:

"It was also agreed that the national anthem of the Republic of Türkiye will be played, along with the display of the Türkiye flag inside the stadium and in the stands..."

"Fakat bu uzlaşmaya rağmen ne yazık ki iki takım da üzerinde mutabık kalınan (anlaşmaya) bağlı kalmadılar ve bu da maçın yapılmamasına neden oldu" diyor Suudiler.

İşte Suudi tarafının basın açıklaması:


+++

HABER GLOBAL Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu:
"Suudi tarafı pankart isteğini kabul etmiyor. İlk yaptığımız sözleşme ile devam edelim diyor. FB dün akşam, GS da bu sabah sözleşmeye pankart ekleme isteğini iletmiş."
Video kaydı

+++

Kusursuz bir CIA operasyonu ile karşı karşıyayız.

Amaç Arap düşmanlığını körüklemek, Gazze saldırısını gündemden düşürmek, Arap ülkeleri ile aramızı açmak, Arap ülkelerinden gelen finansmanı kesmek, ülkeyi Londra tefecilerine mahkum etmek. İran ile ilişkilerini Çin aracılığı ile düzeltip diplomatik ilişki kuran, Çin ile dolar kullanmadan ticaret yapmaya karar veren ve BRICS'e tam üye olarak ABD'yi kızdıran Suudileri yalnızlaştırmak. İşte CIA operasyonunun hedefleri bunlar.

+++

Bir kere, kendi ülkemizde bile istediğimiz değişikliği son anda yapamayız. Tarih 29 Ekim 2023. Beşiktaş, değişikliği TFF'ye  zamanında haber vermediği için Gaziantep maçında 100. Yıl formasını giyemedi. Kulüp yöneticilerinin bunu bilmemesi mümkün mü? Kabul edilmeyeceği bilinen bir istek kasıtlı olarak yapıldı. 


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın açıklaması: 

Maç organizasyonun öncesinde TFF ile Suudi Arabistanlı yetkililer arasında sahada ve tribünlerde uyulacak kurallara ve esaslara ilişkin 20 Ekim 2023’te bir protokol üzerinde mutabakata varılmıştır. Sözleşmede FIFA, AFC, UEFA ve diğer uluslararası futbol düzenleyici ve yönetici kuruluşların kurallarının geçerli olacağı belirtilmiştir. TFF ve Suudi Arabistan yetkilileri, söz konusu müsabakanın bir millî maç olmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı olması dolayısıyla İstiklal Marşı okunması ve Türk bayraklarının kullanılmasına yönelik uzlaşıya varmışlardır.

Kulüpler, maçın hemen öncesinde takımların sahaya ısınmak için Mustafa Kemal Atatürk tişörtleriyle çıkma ve üzerlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkma taleplerinin TFF ile Suudi yetkililer arasında daha önceden yapılan protokole eklenmesini talep etmişlerdir. Suudi Arabistanlı yetkililer, daha önce TFF ile yaptıkları anlaşmayla uluslararası yönetmelikler ve düzenlemeleri gerekçe göstererek maçın hemen öncesinde bu talepleri mevcut protokole eklemeyi kabul etmemiştir. 

FIFA kurallarına göre her şey 15 gün öncesinden bildirilmek zorunda. Sonrasında yapılacak değişiklikler kabul edilmez. Kulüp yöneticilerimiz bunu bilmez mi?

Vatan Partisi Genel Saymanı Ş. Yıldırım Gençer:
1- Türk Milletinin, Atatürk'e olan bağlılığı ve sevgisi, büyük bir tertibe alet ediliyor. Uyanık olmamız lazım. Maçın protokolleri 1 Kasım 2023 tarihinde belirleniyor, kararlaştırılıyor. Atatürk formasıyla çıkmak isteyen kulüplerimiz neden o tarihte böyle bir talepte bulunmuyor?

+++

İkincisi, bu olayda kulüp yöneticilerinin Atatürk sevdası  söz konusu edilemez. Çünkü Türkiye'de Atatürkçü mevzilerde değiller. 

Doğu Perinçek:

◾️ Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimlerini Türkiye'de Atatürkçü mevzilerde görmüyoruz. Suudi Arabistan'da birden Atatürkçü kesildiler. Onları yönlendiren var.

◾️ Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri Türk milletiyle Arap ülkelerinin arasını açmak isteyen emperyalistlere alet oldular. Olayı iyi anlayalım.

◾️ Her ülkenin egemenliği var. Her ülkenin hukuku var. Suudi Arabistan'da maç yapmayı kabul ettiğinize göre, o ülkenin egemenliğine ve hukukuna saygı göstereceksiniz. ABD ve İsrail'in dolduruşuna gelmeyeceksiniz.

◾️ ABD emperyalizmine, Avrupa emperyalizmine, İsrail siyonizmine karşı Atatürkçü mevzide olmayanlar, Araplara karşı birden Atatürkçü kesildiler. Mustafa Kemal, Batı emperyalizmine karşı savaşın kahramanıdır ve Arap ülkelerinin ve halklarının dostudur."


+++

Sözde Atatürkçü rolleri yaparak Riyad'da sahnelenen bu CIA operasyonuna benzin dökenlere Tayyip Erdoğan dedi ki:

"- Biz futbol başta olmak üzere Türk sporunun tartışmalarla değil, başarılarla gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Hangi sebeple olursa olsun sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur.

- Daha düne kadar, affınıza sığınarak söylüyorum 'Siz Atatürk'ün askeri değil, itlerisiniz.' diyenlerle el ele, kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir."
Erdoğan darbeyi tam 12'den vurmuştur..
Hem kendilerine "Atatürk'ün itlerisiniz" diyen kravatlı PKK'lılarla seçim işbirliği yaparlar, hapisteki teröristlere selam gönderirler, hem de Atatürkçü geçinirler.
Yok öyle yağma. 

    
Ayrıntılı bilgi için bakınız:


+++

Vatan Partisi MKK Üyesi Selçuk Selvi:
Bayraĝını al Adana İncirlik üssünün önüne gel diyeceksiniz ki gerçek Atatürk milliyetçiliğinizi anlayalım. Yoksa ömür boyu bir top peşinde koşar ama bir arpa boyu yol alamazsınız!

+++
Gelecek yazı:
Rumların karşısında boyun eğdiler, Suudilere aslan kesildiler.
+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder