14 Haziran 2023 Çarşamba

İsveç Yüksek Mahkemesi Kur'an yakmayı serbest bıraktı

Bu yılın Şubat ayında Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an yakmak isteyen 2 kişiye güvenlik gerekçesiyle İsveç polisi izin vermedi. Yapılan itiraz üzerine İsveç İdare Mahkemesi 4 Nisan'da "Güvenlik riski endişeleri gösteri yapma hakkını sınırlamak için yeterli neden değildir" diyerek polisin bu kararını iptal etti.  

İsveç Yüksek Mahkemesi,12 Haziran 2023 günü, İsveç İdare Mahkemesi'nin 4 Nisan günlü kararını onayladı. Artık Kur'an yakmak serbest.

Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İsveç'in NATO'ya kabulü için Meclis'te el kaldıracak olan Milletvekillerimize müjde: Artık Kur'an yakmanın serbest olduğu bir ülke olan İsveç'in üyeliğe kabulü için gönül rahatlığı ile "evet" oyu verebilirsiniz.

Sözde Atatürkçü CHP'ye, milliyetçi MHP ve İYİ Parti'ye, sosyalist TİP'e, dindar AK Parti, HÜDA PAR, YRP ve SAADET'e, Nurcu DP'ye de bu yakışır. Cümlenin başındaki "sözde" nitelemesi hepsi için geçerlidir. Çünkü hepsi NATO'cudur. Atatürkçü, milliyetçi ve benzeri nitelemeler palavradır. NATO'cu Atatürkçü, NATO'cu milliyetçi, NATO'cu Müslüman olur mu? 


+++

Mahkeme kararının zamanlaması (12 Haziran) Erdoğan'a çok önemli bir mesajı içeriyor. Türkiye, İsveç ve NATO'nun İsveç'in üyelik sürecini görüşmek üzere toplanacağı 12 Haziran günü. Toplantının yapılacağı gün İsveç  "Kur'an yakılabilir" kararı alıyor. Ve PKK İsveç'in başkentinde PKK bayraklarıyla polis korumasında yürüyüş yapıyor, üst geçitlere PKK bayrakları asıyor. Müthiş bir mesaj.

Mesaj şu: 
"Biz PKK'ya da gösteri dahil her izni veririz, Kur'an yakmaya da. Biz ne halt edersek edelim, sen bizim NATO üyeliğimizi kabule mecbursun. Çünkü senin paraya ihtiyacın var. Para da New York'ta ve Londra'da, yani NATO'da. Yüksek Mahkememiz Kur'an yakma izni kararını vermek için İsveç'in NATO'ya girmesini beklemeye bu yüzden gerek görmedi."

Ne demiştik Ocak ayında:
İsveç Kur'an yakarak NATO'ya girmeye hak kazanmıştır. 

+++

Finlandiya oylamasında bir tek Milletvekili bile "hayır" diyememiş, sözde sosyalist TİP'liler NATO'ya hayır dememek için oylamaya katılmamışlardı. Böylece Milletvekili değil, NATOvekili olduklarını göstermişlerdi.

Fin tezgahı: NATO'ya boyun eğerek emperyalizme "dur" denir mi? 

+++

Perinçek
Maneviyatı olan NATO'ya oy vermez
NATO'ya oy verdikten sonra MHP'nin de, AK Parti'nin de milliyetçiliği yoktur.
NATO'ya oy verenler bize milliyetçilik taslamasın.
CHP'den falan vazgeçtim zaten. Onlar tamamen Atlantik sisteminin güdümünde.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek (): - Maneviyatı olan NATO'ya oy vermez.
1.714
Görüntülenme

Videokaydı
Müslüman olan maneviyatı olan NATO'nun genişlemesine oy vermez. Dünyanın en büyük zalimi NATO! Bırakın nutuk atmayı. Zulme karşı olan NATO'ya oy vermez. Milletvekillerini zulme karşı olmaya, NATO'ya oy vermemeye çağırıyoruz.
3.432
Görüntülenme

Video kaydı
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek (): - MHP, NATO'ya oy veriyorsa MHP'nin milliyetçiliği yoktur. AK Parti'nin de milliyetçiliği yoktur NATO'ya oy verdikten sonra.
2.849
Görüntülenme

Video kaydı: 
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek (): - NATO'ya oy veren adam "ben vatanseverim, ben milliyetçiyim" diye benim karşıma çıkmasın. - NATO'ya oy verenler milliyetçi olamaz.
1.603
Görüntülenme

+++

Perinçek:
NATO'ya oy veren Vekilin şehitlerden bahsetmesi sahtekarlıktır.
"Allah'tan rahmet diliyoruz" diye beyanatlar veriyorlar. Tamamen sahtekarlık.
Çünkü sen NATO'ya oy veriyorsun, o NATO Mehmetçiği öldürüyor (PKK'ya silah vererek) sonra sen cenazeye katılarak Fatiha okuyorsun. Onların okuduğu Fatiha da bir sahtekarlıktır.

Video kaydı
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek (): - NATO'ya oy veren vekilin şehitlerden bahsetmesi sahtekârlıktır.
1.583
Görüntülenme

Tehdit İsveç değil, NATO'nun kendisi.
PKK'ya silah veren, 15-16 Temmuz'da darbeye kalkışan, ülkemizin etrafını üslerle çeviren, Akdeniz'de İsrail ile birlikte Türkiye'ye karşı tatbikatlar yapan NATO'nun patronu ABD değil mi? 
Video kaydı
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek (): - Tehdit İsveç değil, NATO'nun kendisi
998
Görüntülenme

+++

Merkez Karar Kurulu adına açıklama yapan Perinçek:

"NATO'nun herhangi bir yöne doğru genişlemesi, Türkiye'ye tehdidin ağırlaşmasıdır. Milli birliğimiz ve vatan bütünlüğü açısından İsveç'in NATO üyeliğine kabulünü tehlikeli bulıyoruz.

Güvenliğimizi tehdit edenlere karşı bizi aciz bırakan devlet yönetimi istemiyoruz. Finlandiya'nın üyeliğini onaylayarak yaptığınız yanlışı tekrarlamayın.

NATO her cephede Türkiye'ye karşı tehditlerin kaynağı. Gazi Meclis'in üyeleri NATO'nun vekilleri olamaz. Türkiye'nin vekili olun! Türkiye 31 NATO üyesi arasnda tek başına kalsa bile veto yönünde bir irade göstermelidir. 

Kaldı ki, Macaristan'ın da eğiliminin veto yönünde olduğu görülüyor."

+++

AK Parti yöneticileri "İsveç PKK'ya yardımdan vazgeçsin, aradığımız PKK'lıları teslim etsin" demiş. Peki, "Kur'an yakmayı serbest bırakan mahkeme kararını iptal edin, kutsal kitapların yakılmasını yasaklayan bir karar çıkarın" diyebiliyor musunuz?

Kur'an yakılmasını yasaklayan Rusya Federasyonu'na karşı Kur'an yakan, Charlie Hebdo gibi dergilerde Hz. Muhammed'e, Tayyip Erdoğan'a ve İslam'a hakaret eden NATO'yu destekliyorsunuz, Kur'an yakanların örgütünün güçlenmesine OKEY diyorsunuz. Sonra da dindar olduğunuzu iddia ediyorsunuz. Bu apaçık bir çelişki değil midir?

Bakınız:
Macron'a yanıt Beethoven'in "Büyük Peygamber" eseri ile verildi 

Erdoğan "İsveç üzerine düşen görevi yapmalı" demiş. Yapsa ne olacak? Bugün "PKK'ya yardım etmeyeceğim" der, yarın PYD'ye yardım eder. Çünkü PYD NATO'nun terör örgütü listesinde değil. Kaldı ki, Macaristan gibi bir kaç küçük ülke hariç, tüm NATO üyeleri PKK'ya yardım ediyor, en başta ABD.


Danimarka'da Kur'an yakıldı, Holanda'da Kur'an yırtıldı. "Bu ülkeleri NATO'dan çıkaralım" diyebiliyor musunuz?

PKK'ya 120 bin TIR dolusu silah ve cephane veren ABD'nin NATO'dan çıkarılmasını teklif edebiliyor musunuz? Neymiş, İsveç PKK'ya yardım ediyormuş. ABD deve ise, İsveç devenin bir tek tüyü bile değil.

"ABD Suriye'de PYD'ye destek vermekten vazgeçsin, askerlerini oradan çeksin, Türk Ordusu'nun PYD'yi yok etmesine karşı çıkmasın, o zaman İsveç'in NATO üyeliğine evet deriz" diyebiliyor musunuz? 

Bakınız:
Erdoğan NATO karşısında çaresiz 

+++

Daimi Ortak Mekanizma'nın bugün yapılan 4. toplantısında hükümetimiz (pardon kabinemiz) topu taca atmıştır. Havlu atmıştır da diyebiliriz. İsveç sözde ilerleme kaydetmişmiş. Buyurun:"... taahhütlerin hayata geçirilmesinde kaydedilen ilerlemenin düzeyi ele alınmıştır."  

Erdoğan'ın KKTC dönüşündeki "Sen bu hakları kullanmayacaksın, bize 'Gel İsveç'i NATO'ya al' diyeceksin. NATO'nun terörle mücadele ayağı nerede? NATO'nun bunu bir defa halletmesi lazım. Bunu halletmedikten sonra Vilnius'ta filan biz kalkıp da el bebek gül bebek diyemeyiz. Bugün, Başdanışmanım, Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç İsveç, Finlandiya, NATO heyetiyle Daimi Ortak Mekanizmanın dördüncü toplantısını yapacak. Onlara da şimdiden bu mesajı verecek; 'Yani Cumhurbaşkanı'mızın kanaati budur, kesinlikle Vilnius'ta çok daha farklı bir şey beklemeyin." sözleri öyle görünüyor ki, toplantıda Başdanışman Kılıç tarafından masaya konulamamıştır. 

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder