9 Haziran 2023 Cuma

Altılı Masa: Seçimi kaybettik ama görüşlerimiz iktidarda

Altılı Masa bileşenleri "Erdoğan Londra tefecilerinin adamı Mehmet Şimşek'i Hazine ve Maliye Bakanı yapacak" diye zil çalıp oynamışlardı. "%52'nin değil, %48'in dediği olsun" havasındaydılar. "Şimşek yetmez, Merkez Bankası Başkanı'nı da görevden alın" diye Erdoğan'a dayatma bile yaptılar.. 

Bakınız:
AK Parti'de Mehmet Şimşek bilmecesi - Tefecilerin dayatması 

Altılı Masa'nın (dolayısıyla emperyalistlerin) istediği oldu. Berat Albayrak'tan sonra Maliye Bakanı Nebati ve Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu da kan emici tefecilere kurban verildi. Mehmet Şimşek Bakan yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da PKK, FETÖ ve uyuşturucu mafyası ile başarılı bir şekilde mücadele etmesinin cezasını çekti. Atlantik cephesinin yoğun baskıları karşısında geri adım atan Erdoğan, Soylu'yu Milletvekili yaparak etkisizleştirdi.

Bakınız:
Damadın kan emici ilahlara kurban edilmesi 
Berat Albayrak ve Özal ekonomisinin sonu 

"Berat Bey Özal ekonomisine son verecek, milli ekonomiye geçilecek" diye umutlanmıştık, tam tersi oldu, damat tefecilere kurban verildi, Özal - 12 Eylül ekonomisine geri dönüldü.

12 Eylül darbesi zaten bu Özal ekonomisinin uygulanması için yapılmıştı. Erdoğan'ın 12 Eylül karşıtlığı söyleminin içinin boş olduğu böylece görülmüş oldu.

+++

Şimşek, devir teslim konuşmasında 
--  "...uluslararası normlara uygunluk temel ilkemiz olacaktır", 
--  "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında başka bir seçeneği kalmamıştır",
--  "Kurala dayalı öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi" 
demişti. 

Uluslararası normlara uymak, mandayı kabul etmekti.

Rasyonel zemin, Özal ekonomisi idi. Erdoğan'ın Türkiye Ekonomisi Modeli terk edilecek, Özal - Evren - Derviş üçlüsünün mandacı ekonomisine dönülecekti.

Kurala dayalı ekonomi, ABD'nin koyduğu kurallara uyan ekonomi idi.

Erdoğan seçimi kazandı ama programı Altılı Masa'nın programı oldu.

+++

6 Haziran 2023 akşamı ULUSAL KANAL'da ÇIKIŞ YOLU programında Dr. Doğu Perinçek konuyu değerlendirdi:

"Uluslararası normlara uygunluk" demek, "Dünyanın finans merkezlerin, küresel emperyalist merkezlerin koyduğu kurallara uyacağım" demek. Uluslararası camiada da bu anlamda kullanılıyor. Bu program aynen CHP'nin programı. Babacan'ın, Davutoğlu'nun programı. 

Rasyonellik kavramı da dünya finans merkezlerinden devamlı ifade ediliyor. Bunlar anahtar kavramlar.

Şimşek, dünya emperyalist finans merkezlerinin koyduğu normlar, kurallar içerisinde ve dünyaya dayattığı sözüm ona rasyonellik, akılcılık.. bunlara döneceğim diyor. Babacan'ın, Abdullah Gül'ün, 2016 - 17 yılına kadar AK Parti Hükümeti'nin uygulamış olduğu, Özal'ın "Dünya ekonomisi ile entegrasyon" başlığı altında getirdiği program. Türkiye'yi 500 milyar dolar borca batıran program.  
Mandacıların programı. 'Uluslararası norm' demek manda demek

Mehmet Şimşek yeni Kemal Derviş'tir.
Turgut Özal - Kemal Derviş - Mehmet Şimşek.

Sıcak para politikası Türkiye için bir felaket olacak. 
Yürümez bu. Yürümeyeceğini göreceğiz.
Londra - New York bankalarından para dilenerek Türkiye'nin sorunlarını çözmek mümkün değil. Hem onların dilendikleri miktarda bir para yok, olsa bile, borç batağı, devam etmesi mümkün değildi. Bunu Berat Albayrak söylemişti. 

"Borç batağında boğulacağız" diyor Mehmet Şimşek.

"Vergileri ve devlet gelirlerini yayacağız" demek de "Fukara halkın tepesine bineceğiz, vergiyi ondan toplayacağız" demek.

Aydınlık'ın 31 Mayıs günlü sorusu yanıtlanmış oldu. 


Aşağıdaki video kaydının 1:05:25 dakikadan sonrasını izleyiniz:

Bant çözümü 

+++

Mehmet Şimşek, yemin töreninden sonra sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 5 yıl sonra yine Özal - Evren ekonomisini uygulayacaktı. İşte bam teli:

"Yerel ve uluslararası zorluklar arasında yol alırken, öngörülebilirliği artırmak için kurallara dayalı politika oluşturma taahhüdümüzü teyit ediyoruz."

"Kurallara dayalı" demek "ABD'nin koyduğu kurallara dayalı" demek. Mandacı olduğunu açıkça itiraf ediyor. ABD bunu "rules based policy" olarak Çin dahil tüm dünyaya dayatmaya çalışıyor. Bu politikanın dışına çıkanlardan ABD'nin dişine uygun olanlar Saddam gibi, Kaddafi gibi cezalandırılarak o ülkelere demokrasi getiriliyor.


Davutoğlu, Başbakan olduğu dönemde Bakanlık yapan ve IMF'ci reçeteyi uygulamayı devam ettiren Şimşek'in yeniden Bakan olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Bununla da kalmayan Davutoğlu "Bakanlar Kurulu'nun oluşmasında etkimiz oldu, AK Parti'nin iç dokusuna yönelik kadro oluşturduk" diye övündü. "MHP'nin Hükümetteki etkisi azaldı" dedi, Süleyman Soylu'ya verdi veriştirdi.

Şimşek'in Bakan olması CHP'yi de mutlu etti. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, kendi savundukları programın hayata geçtiğini söyledi, Erdoğan'ın savunduğu (ama şimdi çöpe attığı) Türkiye Ekonomi Modeli'ni "ucube" olarak niteledi.

Bakınız Davutoğlu nasıl ağzı kulaklarında, CHP'li Faik Öztrak nasıl kasılıyor:
"Şimdi Erdoğan'a sormak gerek: Madem sonunda bizim dediğimize gelecektiniz, bu kadar haltı neden yediniz?"
Video kaydı

+++

Davutoğlu'nun KARAR gazetesi bakın ne diyor:

"Önceki Erdoğan döneminde her alanda oluşan 'enkaz'ı kaldırma görevi yeni Erdoğan kabinesine düştü. Ekonomide görevi devralan Mehmet Şimşek'in sözleri ise mevcut tablodaki sıkıntıları ortaya koydu. İlk mesajları 'akılcılığa dönüş' ümidini besledi: Türkiye'nin rasyonel zemine dönme dışında bir seçeneği kalmadı. Kurala dayalı ekonomi izlenecek."


Yurt dışında (emperyalizmin merkezlerinde demek istiyor) esen olumlu havayı KARAR şöyle anlatıyor:

+++

Ülkeler Erdoğan'ı Türkçe mesajla tebrik ederken Şimşek'in Türkçe yerine İngilizce mesaj yayınlaması eleştirildi.

Sayın Mehmet Şimşek, İngiliz vatandaşısınız anladık, Kraliçe'ye bağlılık yemini ettiniz onu da biliyoruz, İngiliz tefecilerinin güdümündesiniz eyvallah. Ama hasbelkader Türkiye hazinesinin başına geçtiniz. Ne bu İngilizce tivitler? Yoksa siz Duyunu Umumiye memuru musunuz?

As we navigate through domestic and international challenges, we affirm our commitment to rules based policy making to enhance predictability. While there are no short cuts or quick fixes, rest assured that our experience, knowledge & dedication will help us overcome potential impediments ahead. Our immediate priority is to strengthen our team and design a credible program. 2/2
6,8 Mn
Görüntülenme

+++

Davutoğlu'nun KARAR gazetesi yazarları Şimşek'i ve yeni Bakanları öve öve bitiremediler: 
Hakan Albayrak: "Ehliyet ve liyakatin resm-i geçidi."
İbrahim Kiras: "%52'nin desteğiyle iş başına gelen hükümet, %48'in görüşlerini uygulayacağını açıkladı."
Bakınız: 

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder