3 Haziran 2023 Cumartesi

Morales: Kardeş kazandı - Orban: Dua ettim - Vlah: Dua ederiz


Bolivya'nın efsanevi Eski Devlet Başkanı, Sosyalizm Hareketi  Partisi MAS'ın kurucu lideri Evo Morales "Hermano (kardeş) Erdoğan kazandı" açıklaması yaptı. Bolivya'nın şimdiki Devlet Başkanı Luis Arce, Morales'in dava arkadaşı ve varisi.


Morales ve ülkesi Bolivya Erdoğan, Chavez, Maduro, Putin, Cinping gibi NATO / ABD karşıtı liderlerle dayanışma içinde.
Bakınız:
Emperyalizm KKTC'den sonra Bolivya'da da %52 darbesini tattı 


Dünyadaki tüm sosyalist antiamerikancı liderler, Bolivya'dan Morales, Venezuela Maduro, Brezilya İşçi Partisi, Küba vb. Emperyalizm yenildi diye sevinç içinde, bizdeki sözde solcular ise ülke ABD mandasına girmeyecek diye yasta, karamsarlık içinde.
3.411
Görüntülenme

Ne yazık ki - Vatan Partisi ve DSP dışında - CHP'den TKP'ye kadar 
sol olarak bilinen tüm parti ve örgütler -bilerek veya bilmeyerek- seçimleri NATO kazanamadı diye karalar bağlamaktadır. Bu yüzden sözde solcu, sahte solcu, sahte komünist, sahte Atatürkçü nitelemeleri ile karşı karşıya kalmışlardır.

Bu arada, "Vatan Partisi'ni şu veya bu şekilde terk edenler önünde sonunda kendilerini PKK'nın kucağında buluverirler" saptamamız da kanıtlanmıştır. 
Bakınız: 

Saludamos la celebración de la segunda vuelta electoral en Türkiye. La fiesta democrática concluyó con la victoria electoral y la reelección del hermano . Hacemos llegar nuestras felicitaciones a él y su pueblo. El mundo construye paso a paso un mundo multipolar.

Google tarafından İspanyolca dilinden çevrildi
Türkiye'de ikinci tur seçimlerin yapılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Demokrat Parti seçim zaferi ve kardeşin yeniden seçilmesiyle sonuçlandı. Kendisini ve halkını tebrik ediyoruz. Dünya adım adım çok kutuplu bir dünya inşa ediyor

226,5 B
Görüntülenme


+++

NATO'nun Rusya yaptırımlarına Türkiye ile birlikte direnen diğer NATO üyesi Macaristan'ın Devlet Başkanı Viktor Orban, "Erdoğan'ın seçimleri kazanması için dua ettim" dedi. Macaristan, TDT (Türk Devletleri Teşkilatı) üyesi.

Macaristan Başbakanı Orban: 📍 Erdoğan'ın seçim zaferi beni çok rahatlattı. Dürüst olmak gerekirse onun (Erdoğan'ın) seçimleri kazanması için umut etmekle kalmayıp çok dua ettim. 📍 Rusya ile ihtilaf halinde değiliz, olmayacağız da.

3.110
Görüntülenme

+++


Venezuela Devlet Başkanı sosyalist Nicolas Maduro, Erdoğan'ın yemin töreninde el açıp dua etti. Yanındaki Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev. 3 Haziran 2023

Erdoğan kazandıkça sosyalist liderler teker teker Müslüman olacak. Putin oldu bile. Şaka şaka korkmayın yahu, ne var korkacak :)))

+++

Oğuz Türklerinin yaşadığı Moldova'ya bağlı Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Bayan İrina Vlah Erdoğan'ın sağlığı ve kuvveti için dua ettiklerini açıkladı.

Gagavuz (Gökoğuz) Türkleri Hıristiyan Ortodoks inançlıdır.

Paalı dostumuzu, Sayın Recep Tayyip Erdoganı, bütün ürektän kutlêêrım Türkiye Cumhurbaşkanı seçimnerindä enseyişinnän. Türkiye halkı dooru karar yaptı, destekleyip Sayın Cumhurbaşkanı hem onun yaptıklarını. Dua ederiz Sayın Erdogana büük saalık hem kuvet. Bekleeriz Moldovada!

2,1 Mn
Görüntülenme

Erdoğan 18 Ekim 2018'de Gagavuz Yeri'ni ziyaret etmiş, başkent Komrat'ta yaptığı  konuşmada Gagavuz sözcüğü yerine GÖKOĞUZ demeyi yeğlemişti:

"...Gökoğuz Yeri'nin kalkınmasına katkıda bulunacaksınız. Sizlerin ana dili olan, Anadolu'da analarımızın babalarımızın konuştuğu saf, bozulmamış Öztürkçe'yi yaşatmanızdan büyük memnuniyet duyuyorum. Dil, bir iletişim aracı olmanın yanında toplumsal hafızanızdır, düşünce biçiminizdir, kültürünüzdür. Hepsinden önemlisi dil, kimliğin aynasıdır. Sizlerden dilinize sahip çıkmanızı, çocuklarınıza Gökoğuz Türkçesi'ni öğretmenizi, bu sayede ortak Türk tarihimizi, kültürümüzü ve benliğimizi canlı tutmanızı bekliyorum. GÖKOĞUZ TÜRKÇESİ'Nİ UNUTMAYIN, unutturmayın.

Bunun yanında diğer Türk topluluklarıyla, akrabalarınız olan Türk Cumhuriyetleriyle bağlarınızı muhakkak geliştirin. Unutmayın, biz Adriyatik'ten Çin Seddi'ne uzanan 300 milyonluk büyük bir aileyiz."

"Marşınız ne diyor: Bayrağını yüksek kaldır sen benim paalı (değerli) halkım. Ne zorluk seni kırdı, ne zaman dolaştırdı. Allahım, koru toprağı, Gagavuz yeri bucağı."

Konuşmadan sonra Erdoğan'a Gagavuz Yeri Nişanı takılıyor.
Video kaydı

Komrat Recep Tayyip Erdoğan Huzurevi
Video kaydı

İrina Vlah Erdoğan'ın yaptığı yardımları anlatıyor
Video kaydı

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/gagavuzya-cumhurbaskani-irina-vlah-bozkurt-kupeleriyle-meshur-oldu-476460h.htm

Geleneksel Gagavuz bayrağı

Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi resmi bayrağı

Gagavuzlar 2014 halk oylamasında "Avrasya Birliği" dedi
Avrupa Birliği Ortaklık Anlaşması'nı kabul etmedi.
Bakınız:
Gökoğuzlar "Avrasya Birliği" dedi 


Mavi noktalı Transdinyestr (Transnistria) ise Moldova'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan etti. "Avrupa'daki son sosyalist devlet", "Son Sovyet Cumhuriyeti" olarak tanınıyor. Burada Rusya Federasyonu askeri kuvvetleri bulunuyor.

Transnistria bayrağı
+++

28 Mayıs'tan sonra hükümetin ilk icraatı: 


Türk Devletleri ortak sermaye, ortak alfabe için tarihte ilk kez birlikte hareket etmeye başlamıştır. Türk devletlerinin ekonomik kalkınmasını hedefleyen Türk Devletlerinin İMF’si Türk Yatırım Fonu ilk etapta 500 milyon dolar fonla İstanbul'dan yönetilecek. Diğer taraftan 29 Mayıs’ta Kazakistan başkenti Astana’da Türk Devletlerinin ortak alfabesi üzerine ilk toplantı düzenlendi.
623,6 B
Görüntülenme

Türk Yatırım Fonu'nun kurucuları: ▪️Türkiye ▪️Azerbaycan ▪️Kazakistan ▪️Özbekistan ▪️Kırgızistan
+++
arşiv:
Brezilya komünistleri Tayyip ve Kemal Beyler için hüküm verdiler 
+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder