29 Haziran 2023 Perşembe

Kur'an yakan İsveç'i lanetlemeyi bırakınız, gereğini yapınız

(İmam değil müftü imiş, düzeltiyorum)

+++

28 Haziran 2023.
Kurban Bayramı'nın ilk günü İsveç'in Başkenti Stockholm'de polis korumasında cami önünde Kur'an önce tekmelendi, üzerine basıldı, sonra yakıldı. 
Video kaydı

+++

12 Haziran'da İsveç Yüksek Mahkemesi, polisin güvenlik gerekçesi ile Kur'an yakmaya izin vermemesinin gösteri yapma hakkını sınırladığına karar vermişti.

Bakınız:
İsveç Yüksek Mahkemesi Kur'an yakmayı serbest bıraktı 

+++

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, eylemi lanetledi.

Mübarek Kurban Bayramı’nın ilk gününde Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik #İsveç’te yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum! #İslamkarşıtı bu eylemlere ifade özgürlüğü bahanesiyle izin verilmesi kabul edilemez. Bu tarz menfur eylemlere göz yummak suça ortak olmaktır.
2 Mn
Görüntülenme

Vatandaş laneti şöyle yorumladı:

Lanetlemek yetmez. "Bu devlet artık NATO'ya giremez müzakere falan yok bu iş burada bitti" diyebiliyor musunuz görelim. Gerisi gaz alma operasyonu.
24
Görüntülenme

Sayın Bakanımız,

Vatandaş İsveç'i lanetleyebilir. Sizin göreviniz lanetlemek değil, gereğini yapmaktır.
Gereğini nasıl mı yapacaksınız? Bilmiyor da bana soruyorsanız anlatayım:

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İsveç'in NATO'ya katılımı konusunda Türkiye, İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanlarını 6 Temmuz'da Brüksel'deki NATO Karargahı'nda bir toplantıya çağırdı.

Gereğini iki türlü yapabilirsiniz.

"Büyükelçiliğimiz önünde Kur'an yakmanın serbest olduğu İsveç'in, ülkemin de içinde bulunduğu NATO'ya üye olmasını onaylamıyoruz. Zaten şu anda NATO içinde bu rezil işi yapan Danimarka ve Hollanda gibi iki ülke var, dergilerinde Peygamberimize hakaret edilen Fransa gibi bir ülke var, Guantanamo Hapishanesinde tuvalete Kur'an atılarak Müslüman mahkumların üzerine yapmaları zorlanan ABD gibi bir ülke var, bir yenisini daha istemiyoruz. Bu yüzden toplantıya katılmayacağız" diyebilirsiniz.

Veya, toplantıya katılıp, bunu yüzlerine söyleyebilirsiniz.
Bunu yapmaya cesaretiniz var mı?
Yoksa, bunu sineye çekip İsveç'in NATO üyeliğini onaylarsanız, bundan böyle dinden imandan bahsetme hakkınızı kaybetmiş olacaksınız.

+++

TÜRKİYE'YE VERİLEN MESAJ

Türkiye'ye posta koyduklarını görmüyor musunuz?

"İslam karşıtı bu eylemlere" deyip duruyorsunuz. İslam karşıtı ise, dünyada bir çok İslam ülkesi var, Fas'tan Suudi Arabistan'a, Endonezya'ya kadar.

Hiç düşündünüz mü Sayın Bakan, Kur'an acaba niye bu İslam ülkelerinin Büyükelçiliklerinin önünde değil de, yalnızca Türkiye Büyükelçiliği önünde yakılıyor?

Nedenini 14 Haziran günlü yazımızda anlattık, bu, Türkiye'ye, yani size bir mesaj, yineliyoruz:

Mahkeme kararının zamanlaması (12 Haziran) Erdoğan'a çok önemli bir mesajı içeriyor. Türkiye, İsveç ve NATO'nun İsveç'in üyelik sürecini görüşmek üzere toplanacağı 12 Haziran günü. Toplantının yapılacağı gün İsveç  "Kur'an yakılabilir" kararı alıyor. Ve PKK İsveç'in başkentinde PKK bayraklarıyla polis korumasında yürüyüş yapıyor, üst geçitlere PKK bayrakları asıyor. Müthiş bir mesaj.

Mesaj şu: 
"Biz PKK'ya da gösteri dahil her izni veririz, Kur'an yakmaya da. Biz ne halt edersek edelim, sen bizim NATO üyeliğimizi kabule mecbursun. Çünkü senin paraya ihtiyacın var. Para da New York'ta ve Londra'da, yani NATO'da. Yüksek Mahkememiz Kur'an yakma izni kararını vermek için İsveç'in NATO'ya girmesini beklemeye bu yüzden gerek görmedi."

Mesajın özeti:
Biz senin önünde diz çökmeyiz.
Türkiye İsveç'in ve NATO'nun önünde diz çökecek. 
Bütün dünya görecek

Bakınız:
İsveç Yüksek Mahkemesi Kur'an yakmayı serbest bıraktı 

+++

Sayın Cumhurbaşkanımız,

Stoltenberg "Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. Ayrıca Finlandiya ve İsveç hükümetleri ile yakın temas halindeyim. Zirve öncesinde Brüksel'de üst düzey bir toplantı yapılması konusunda anlaşmaya vardık." diyor:

Son Kur'an yakma olayından sonra halâ İsveç için görüşmelere devam etmekte kararlı mısınız? Bir Müslüman olarak, Kur'an yakılmasını sineye çekecek misiniz?

Yoksa veto edip halkımıza: 
"Bize ekonomik ambargo uygulayıp sıkıntılara sokmaları tehlikesine rağmen Kur'an tekmeleyip yakan İsveç'in NATO üyeliğini veto ettik. Önümüzdeki seçimleri kaybetmeyi göze aldık, ama Kur'an yakanların karşısında eğilmedik"
diyebilecek misiniz?

+++

Finlandiya'dan sonra İsveç'in de NATO üyeliği için Meclis'te el kaldıracak Milletvekilleri bundan sonra Müslümanlık taslamasınlar.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek (): - Maneviyatı olan NATO'ya oy vermez.
1.714
Görüntülenme


+++

Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İsveç'in NATO'ya kabulü için Meclis'te el kaldıracak olan Milletvekillerimize müjde: Artık Kur'an yakmanın serbest olduğu bir ülke olan İsveç'in üyeliğe kabulü için gönül rahatlığı ile "evet" oyu verebilirsiniz.

Sözde Atatürkçü CHP'ye, milliyetçi MHP ve İYİ Parti'ye, sosyalist TİP'e, dindar AK Parti, HÜDA PAR, YRP ve SAADET'e, Nurcu DP'ye de bu yakışır. Cümlenin başındaki "sözde" nitelemesi hepsi için geçerlidir. Çünkü hepsi NATO'cudur. Atatürkçü, milliyetçi ve benzeri nitelemeler palavradır. NATO'cu Atatürkçü, NATO'cu milliyetçi, NATO'cu Müslüman olur mu? 

+++

Aynı gün Putin Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nin önemli kentlerinden Derbent'teki Cuma Camisi'ni ziyaret ederek bayram tebriği yaptı.
(Bu cami, Rusya'nın en eski camisi)

Müftünün kendisine Kur'an hediye etmesi üzerine Putin İsveç'teki olayı kastederek şöyle konuştu:

"(Kur’an-ı Kerim) Müslümanlar için kutsal emanettir ve diğer tüm insanlar için de öyledir. Diğer ülkelerde farklı davrandıklarını, insanların dini duygularına saygı duymadıklarını ve üstelik bunun bir suç olmadığını söylediklerini biliyoruz.

Rusya'da Kur'an'a saygısızlık hem Anayasa çerçevesinde, hem de Ceza Kanunu'na göre suçtur. Saygısızlık ve inançlar arası bölünmeyi kışkırtmak suçtur."

Video kaydı

İngilizce alt yazılı TRT video kaydı

“The Quran is sacred for Muslims and should be sacred for others.” Russia’s President Vladimir Putin was gifted a copy of the Quran during his visit to the Juma Mosque of Derbent in Dagestan, known as the oldest mosque in Russia, on the first day of Eid al Adha

+++


Rusya Federasyon Konseyi, İsveç'te Kuran'ın yakılmasını şiddetle kınadı ve İsveçli otoritelerin Müslüman karşıtı tutumunun Avrupa Birliği tarafından desteklendiğini ve "Avrupa değerleri"ne uygun olduğunu vurguladı.
3.534
Görüntülenme


+++

Putin'in Derbent ziyaretinin şöyle bir önemi var: 

Putin, Karabağ'a gönderilen Rus Barış Gücü'ne komutan olarak Derbent'in Çınar Köyü'nden Müslüman bir Türk olan Korgeneral Rüstem Osmanoviç Muradov'u atamıştı. Muradov, "Rusya Federasyonu Kahramanı" nişanına sahip.

Bu ziyaret, Ermenistan'a bir uyarı olarak değerlendirilebilir.
Çünkü, niçin Başkent Mahaçkale'ye değil de Derbent'e gitti?


O gün şöyle yazmıştık: 
Karabağ Komutanı Muradov Müslüman Türk.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Hıristiyan Türk.
İran'ın en yüksek yöneticisi Ayetullah Hameney de Türk.
Sonuç: Paşinyan nakavt.

Dağıstan haritası ve ayrıntılı bilgi için bakınız: 
Putin'den son darbe: Rus Barış Gücü Komutanı bir Türk

+++

+++

Bundan önce Kuran yakan kişiler Danmarkalı ve Hollandalı idi. Bu defaki Iraklı. Biliyoruz ki bunlar CIA tarafından görevlendirilmiş kişiler.

İsveç Stockholm’de cami önünde polis izniyle Kuran yakan alçak Salwan Momika: 📌5 yıl önce Irak’tan gelmiş Musullu bir Süryani-Arami. 📌Irak’taki Arami-Süryani siyasi ve silahlı hareketleri içinde yer almış. 📌İsveç’te de Süryani Demokratik Birlik Partisi’ni kurmuş. 📌CNN’e ateist olduğunu söylemiş.
Tekmeleyip yakmadan önce bazı sayfaları kopardı
Kur'an'ı tekmeleyip yakana taş atmak isteyen
kişiyi İsveç polisi böyle engelledi. 

+++

Putin Dağıstan'da. 
Video kaydı
Video kaydı


+++

Moskova'da bayram namazı için 200,000 kişinin toplandığı iddia ediliyor. Abartı olabilir. Video kaydından siz tahmin yürütün:
Video kaydı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder