20 Mayıs 2023 Cumartesi

PKK ve HDP - Yeşil Sol ikinci tur kararını açıkladı

Kırmızı bültenle aranan üst düzey PKK yöneticisi Remzi Kartal, ikinci turda da Bay Kemal'e oy vereceklerini açıkladı:


"Kılıçdaroğluna oy vermeliyiz. Herkes seferber olmalıdır ve farklı hiç bir tartışmayı gündemine almamalıdır. Erdoğan'ın kaybetmesi Erdoğan'ın şahsında temsil edilen politikaların kaybetmesi için hem ülkede, hem Avrupa'da, her tarafta herkes sandıklara gitmeli ve seferber olmalıdır.
....
Kılıçdaroğlu'na da baskı yapıldı geri çekilmesi için. Kılıçdaroğlu basının önüne çıktı, masaya vurarak 'Buradayım, mücadeleye devam edeceğim'. Bütün bunlar gösteriyor ki, sistem kendi içlerinde de ciddi bir kriz, kilitlenme içerisindedir."

Video kaydı
Video kaydı

Bay Kemal'in masaya vurma video kaydı

+++

HDP Milletvekili Av. Serhat Eren, PKK'nın yayın organı Medya Haber TV'ye konuştu:
"Kürt halkı için, belediyelerimize kayyum tayin edilememesi için, cezaevlerinde olan on binlerce arkadaşımızın özgürlüğü için, 28 Mayıs'ta inançla kararlılıkta sandığa gidin."
Video kaydı

+++

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül:

"Bu gidişat darbe dahil her şeye açıktır. Açık ve net söylüyorum. O nedenle bizim duruşumuzu berkitmemiz lazım... Bunun yollarından biri de... 28'inde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP'nin seçilmemesine dair yapılacak çalışma."

+++

HDP'li Hasip Kaplan, Bay Kemal'i uyardı:

Sinan Oğan Şişirilmiş bir Balondur İçi Boştur, Ona Oy verenler Arkasında yok, KK, Bunu iyi Deyerlendirmeli,Kürt Halkını Kızdırmayın Küstürmeyin Yanlış Yapmayın..!
965,2 B
Görüntülenme
PKK ilk turda da Bay Ke

Ne yapsın Bay Kemal? Oğan Demirtaş ve HDP için olumlu sözler söylediği için MHP'den ihraç edilmemiş miydi? Oğan'dan size zarar gelmez merak etmeyin. NATO da size bu yönde ayar verecektir Sayın Kaplan. Oğan da sizin gibi NATO'cu çünkü... Boşa kürek çekmeyin. 

+++

PKK ilk turda da Bay Kemal'i desteklemişti:
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat:
"Bu faşist iktidar 14 Mayıs'ta yıkılacaktır"
Bakınız: 

+++

PKK elebaşı Duran Kalkan:
"Kandil'den PKK'den destek diyorlar. 
Evet. Demokrasi güçlerini destekliyoruz, 
AKP-MHP faşizmini yıkacağız" 
Video kaydı:

+++

- Duran Kalkan "Tezkere sınavdır" demiş, 
- "PKK ile mücadele için sınır ötesi harekat tezkeresi"ne HDP ile birlikte HAYIR oyu veren CHP sınavı geçmiş, 
- PKK da Demirtaş'ı Cumhurbaşkanı adayı göstermeyerek seçimlerde Millet İttifakı'nın adayına destek kararı almıştı. 
Video kaydı:

+++

PKK yöneticisi Xebat (Hebat) Andok:

"Bu bir araya gelişlerin tümü bu AKP - MHP faşizminden kurtulmak içindir.
...
14 Mayıs seçimleriyle AKP - MHP faşizminin iktidardan düşürülmesi, AKP - MHP şahsında bir bütün 100 yıllık soykırımcı politikanın yenilgisi anlamına gelecektir."

diyor ve ahmak solcuları bakın nasıl kekliyor:

"PKK'nin tasfiyesini, Önder Apo'nun  etkisizleştirilmesini isteyen, ve bunun için Önder Apo'yu İmralı işkence sistemine almış olan küresel kapitalist güçler de önemli ölçüde AKP - MHP şahsında yenilecektir."

Video kaydı

+++

PKK'nın taze uzantısı Yeşil Sol Parti "Bir oy bize bir oy Kılıçdaroğlu'na" diye yaygara kopardı ama faşizm ne yazık ki yıkılmadı.



+++

Yıkılmayınca hayal kırıklığı yaşandı, ümit 28 Mayıs'a kaldı.

PKK, Millet İttifakı'nı "sağlam duramamak", "AKP - MHP'ye karşı ciddi mücadele yürütememek" ile suçladı: "Ciddi çalışma yürütecek bir örgütlenme ve düzey yok". Bu yüzden ilk turda faşist iktidar yıkılamadı.

Duran Kalkan:

"Bir çok parti bir araya gelmişlerdi. Bir demokratik duruş gösteriyorlardı. Belli ki bunu iyi anlatamadılar. Çünkü sağlam duramadılar. 

Bu anlamda aslında AKP - MHP çok tehlikeli ve çok ciddi bir çalışma yürüttü. Millet İttifakı'nda böyle bir örgüt(lenme) yoktur. Böyle bir düzey de yok. AKP - MHP'ye karşı böyle bir mücadele de yürütmedi. O nedenle çok fazla sonuç alır gibi görünüyordu. Tam tersine hayal kırıklığı biraz orada ortaya çıktı.

AKP - MHP faşizmi ırkçı, milliyetçi, şöven, turancı, kızıl elmacı zihniyetle siyaseti her bakımdan topluma hakim kılmaya çalışıyor. Eğitimi bu temelde yürütüyor, sanatı edebiyatı bu temelde geliştiriyor, ekonomiyi maliyeyi buraya harcıyor."

Video kaydı:

Duran Kalkan:

"Evet şimdi karşı çıkıyor Kemal Kılıçdaroğlu, CHP, 'Bu iktidarı şey edeceğiz' diye. 
AKP - MHP faşizmi, Cumhur İttifakı, çöktürme planı temelinde katliam ve imha saldırılarını, işgal saldırılarını her tarafa yöneltirlerse tabii ki onlara karşı çok büyük bir direniş gelişir."

Video kaydı

+++

PKK'nın kanalı Medya Haber TV'ye konuşan Fuat Kav, Kılıçdaroğlu'nu seçim gecesi sessiz kalmakla eleştirdi: "Seçmenleri YSK önüne çağırmalıydı."

"Kılıçdaroğlu saldırı pozisyonuna geçmedi. 'Halkımız ikinci tur diyorsa biz de kabul ediyoruz' dedi, çıkıp gitti. Bu böyle olamaz. Bazı riskleri göz önüne alacaksınız. İkinci turda Kılıçdaroğlu pasif değil, müdahalede bulunmalı." 

+++

Bakınız AKP - MHP faşizmi neler yapmış:
Video kaydı
HDP/YSP Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine Kürdistan dedi: “Kürdistan’da seçtiğimiz belediyelere kayyum atadılar, belediye başkanlarımızı cezaevine attılar.”
124,5 B
Görüntülenme

+++

Video kaydı: 
HDP'li Saliha Aydeniz; "Sayın Öcalan özgür olmadıkça Türkiye'de özgür olamaz. Sayın Öcalan'ın özgür olması gerekiyor."
164,5 B
Görüntülenme

+++

Bu, kendilerini Atatürkçü olarak gören CHP'li arkadaşlara benden hediye:
Video kaydı

Sunucu: Atatürk’ün kurduğu Halk Fırkası’yla bugünkü Chp aynı mı? Kılıçdaroğlu: Hayır Sunucu: Farkınız ne?
Kılıçdaroğlu: Dünya kadar fark var
9.097
Görüntülenme

+++

Bu da "Bahar kime gelecek" açıklaması. 
Bay Kemal "Yine baharlar gelecek" diyor ya. 
Buyurun:
‘Fis’ köyü, PKK’nın ilk kuruluş toplantısının yapıldığı yerdir. Yani PKK O köyde kuruldu. Şimdi bu TR 705 kodlu yCHP milletvekili, o terör tarihine atıf yapıyor,
selam çakıyor oradan. Atatürkçü CHP’li dostlar, bu …sizin vekiliniz, tavana bakmayın. Size anlatıyor bu tarihi! anı.
· 1.405 Görüntülenme

+++



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder